‘Trias per BCN’ alerta sobre la manca de seguretat i protecció de les obres als edificis modernistes del Parc de la Ciutadella

El regidor portaveu, Jordi Martí Galbis, registra una bateria de preguntes dirigides a l’Alcalde Collboni que recull la denúncia ciutadana sobre que alguns ‘ferrallers’ s’estarien enduent presumptament fragments de forjats i baranes del Castell dels Tres Dragons i altres edificis de l’entorn

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha alertat avui el Govern de la ciutat sobre la manca de seguretat i protecció de les obres als edificis modernistes del Parc de la Ciutadella. El regidor portaveu, Jordi Martí Galbis, ha registrat un conjunt de preguntes dirigides a l’Alcalde Jaume Collboni en que recull les denúncies de ciutadans de Barcelona sobre que alguns ‘ferrallers’ s’estarien enduent presumptament fragments de forjats i baranes del Castell dels Tres Dragons i altres edificis.

 

Des de fa més de dos anys, es troben en execució diferents obres de rehabilitació als edificis del Parc de la Ciutadella com són el Museu Martorell, el Castell dels Tres Dragons i l’Hivernacle, els dos darrers en el marc del projecte de la Ciutadella del Coneixement, que inclou també altres projectes en l’entorn del parc com són el Mercat del Peix o l’espai Mar de Ciència. A dia d’avui, divendres, alguns ciutadans s’han dirigit al Grup de ‘Trias per Barcelona’ per alertar que persones que es guanyen la vida recollint ferralla dels carrers amb carrets metàl·lics aquest matí s’estarien enduent del Parc de la Ciutadella, i més en concret de la zona en obres a tocar del Castell dels Tres Dragons i l’Hivernacle, fragments important de ferro forjat, que presumptament podrien formar part de baranes, balcons o la Torre de l’Homenatge de l’edifici de Domènech i Montaner que durant molts anys va acollir el Museu d’Història Natural de la Ciutat. El ciutadà que ho ha presenciat sembla que hauria alertat una patrulla propera de la Guàrdia Urbana. “Ens preocupa que per manca de seguretat i protecció d¡unes obres que són de l’Ajuntament, es posi en risc i arribar a perdre part del patrimoni material i artístic de la ciutat com serien aquests forjats”, ha exposat Jordi Martí Galbis.         

 

El portaveu de Trias per BCN i responsable de l’àmbit de seguretat i prevenció, Jordi Martí Galbis, ha registrat avui, amb els també regidors Damià Calvet i Joan Rodríguez, una bateria de preguntes dirigides a l‘Alcalde Collboni, en que reclamen saber:

 

·      “S’estan duent a terme reformes en el Castell dels Tres Dragons de la Ciutadella?

·      Què s’està fent amb les baranes de ferro forjat d’estil modernista de l’edifici?

·      És cert com han denunciat diversos veïns a la Guàrdia Urbana que aquestes baranes se les estan enduent ‘ferrallers’? A quina agents s’han efectuat les denúncies?

·      Quines mesures de protecció a la obra està duent a terme l’Ajuntament de Barcelona?”

 

 

 

Barcelona, 18 d’agost de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt