Desacord amb les Ordenances Fiscals de Collboni

El regidor del grup municipal de TriasxBCN, Ramon Tremosa, assegura que el projecte presentat per l’executiu municipal no reflecteix el canvi que la ciutat va votar el mes de maig, i recomana a l’executiu socialista el llibre de F.A. Hayek, “La fatal arrogància. Els errors del socialisme”, després de recordar la investidura de l‘Alcalde del passat juny amb els vots de PP i Comuns

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha votat avui en contra les ordenances fiscals del govern de Jaume Collboni perquè són massa continuistes. El regidor del grup municipal de TriasxBCN, Ramon Tremosa, ha assegurat que el projecte presentat per l’executiu municipal no reflecteix el canvi que la ciutat va votar el mes de maig, i recomana a l’executiu socialista el llibre de Friedrich A. Hayek “La fatal arrogància. Els errors del socialisme”, després de recordar la investidura de l‘Alcalde del passat juny amb els vots de PP i Comuns.

A la Comissió d’Economia i Hisenda d’aquesta tarda s’havia d’aprovar provisionalment la modificació per a l’exercici de 2024 de les Ordenances Fiscals, però no ha prosperat perquè tots els grups de l’oposició han votat en contra. Ramon Tremosa ha assenyalat que les ordenances fiscals presentades pel govern de Jaume Collboni “són massa continuistes, com si la ciutat no hagués votat canvi a les eleccions del passat mes de maig”.

També ha destacat que “s’hagués pogut anar més enllà a l’hora de dissenyar aquestes ordenances”, ja que l’impacte previst de tot el paquet és d’uns 5 milions d’euros, en un pressupost d’ingressos de 3.735 milions d’euros. El regidor de TriasxBCN ha destacat que “quan l’economia va bé, cal pujar impostos; quan va malament i quan la gent i les empreses pateixen, cal rebaixar els impostos. Ens hauria agradat veure-ho aplicat a les ordenances”, i per això, ha argumentat que el vot del grup encapçalat per Xavier Trias ha estat negatiu.

El regidor ha recordat unes paraules de l’alcalde Collboni del mes de juny en què advertia que un possible pacte entre Xavier Trias i el grup d’ERC, amb un govern de 16 regidors, ‘condemnaria la ciutat a la ingovernabilitat i al bloqueig’; “ara tenim un govern amb 10 regidors que actua com si tingués majoria absoluta, i passa el que passa”. El regidor de TriasxBCN ha ressaltat la coherència que al llarg de les darrere setmanes ha mantingut l’alcalde Xavier Trias, quan insistia en advertir que “No government, no budget (“Si no hi ha govern, no hi ha pressupostos”), i aquí estem”.

El regidor de TriasxBCN en l’àmbit de Pressupostos ha recomanat al Govern socialista la lectura del llibre del llibre de Friedrich A. Hayek “La fatal arrogància. Els errors del socialisme”. Tremosa ha retret que ahir, dia en què s’hauria d’haver estat negociant al més alt nivell, l’alcalde Collboni optés per viatjar a Madrid, “i ens va entrar la sospita que potser tindríem la mateixa votació que el dia de la investidura, però no”. El govern s’ha quedat sol i tots els grups de l’oposició en bloc han votat en contra de les ordenances fiscals del govern de Jaume Collboni.

Pressupostos de 2024 retirats

A la mateixa comissió, i en previsió que el projecte del Pressupost General de l’Ajuntament de Barcelona per a l’any 2024 corrés la mateixa sort que les ordenances fiscals, el govern ha retirat el punt de l’ordre del dia.

En un breu debat que ha obert el Govern per a justificar la retirada, Ramon Tremosa ha recordat la conferència del president Puigdemont a Brussel•les del mes de setembre, en que exposava que PSOE i Podemos buscaven el vot de Junts per aturar la dreta a Madrid, però els mateixos grups el 18 juny van anar a buscar els vots del PP per impedir que Xavier Trias, guanyador de les eleccions, governés la ciutat de Barcelona. “Potser caldria revisar aquella votació”, ha dit.

Barcelona, 18 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt