‘Trias per Barcelona’ qualifica d’error la supressió de la direcció Born Centre de Cultura i Memòria

Neus Munté denuncia que aquest equipament s’ha anat debilitant fins a deixar-lo irreconeixible i demana al govern del PSC que reflexioni per què la decisió de la supressió només ha estat aplaudida per PP i Vox

El grup municipal ‘Trias per Barcelona’ ha qualificat d’error la supressió de la direcció del Born Centre de Cultura i Memòria. La portaveu adjunta de ‘TriasxBCN’, Neus Munté, ha denunciat que aquest equipament s’ha anat debilitant fins a deixar-lo irreconeixible i ha demanat al govern del PSC que reflexioni per què la decisió de la supressió només ha estat aplaudida per PP i Vox.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el Grup Municipal de Trias per Barcelona ha demanat la compareixença del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona per explicar les línies mestres i el plantejament de futur del govern municipal pel Born Centre de Cultura i Memòria, després de l’anunci de la seva integració al Museu d’Història de Barcelona.

A parer de la portaveu adjunta, Neus Munté, aquest anunci d’eliminar la direcció del Born Centre de Cultura i Memòria per integrar-la al Museu d’Història de Barcelona, “és un error i un element més de la cursa per la degradació d’un equipament que va començar anys enrere amb els governs Colau”. Les explicacions del govern no han convençut Munté, “no creiem que sigui la decisió més intel•ligent per donar més força a la memòria”.

“El Born no és només un jaciment arqueològic, és un equipament transversal, però sobretot un centre de memòria, per saber d’on venim i on anem; però s’ha anat debilitant fins a deixar-lo irreconeixible”, ha assenyalat Munté, tot recordant que ha passat de ser el museu més visitat de la ciutat el 2014, amb 2 milions de visitants, a ser un espai buit, diluint la seva singularitat. “Tots els estats i països cuiden el seus espais memorials però Born Centre de Cultura i Memòria es vol fer desaparèixer per la porta de darrera”, ha dit.

Munté ha explicat que en el consell d’administració en què es va aprovar la reorganització de l’ICUB es va decidir suprimir la direcció de Memòria, Història i Patrimoni i crear la direcció de Patrimoni Cultural. “No és menor que desaparegui el terme memòria, parlen de ‘MUHBA – Mercat del Born’ i es perd l’element memorial”. “Estem orgullosos de la feina del MUHBA, però creiem que és compatible amb què es desenvolupin projectes al museu amb el manteniment de la singularitat del Born. Ens agradaria que es mantingués la singularitat, el pressupost i la direcció del Born”, ha dit Munté.

Neus Munté, adreçant-se al govern ha afirmat: “la decisió ha estat aplaudida per PP i per Vox…, reflexionin; a nosaltres ens preocupa moltíssim”.

Barcelona, 17 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt