‘Trias per Barcelona’ i ERC demanen que l’Ajuntament de Barcelona doni suport a la tramitació d’una Llei d’Amnistia

Els presidents dels dos grups municipals, Xavier Trias i Ernest Maragall,  han presentat en roda de premsa una proposició que defensaran al Consell Plenari de divendres en que demanen acabar amb la inhibició del consistori de la capital de Catalunya

 

El president del Grup Municipal de Trias per Barcelona, Xavier Trias, i el president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, han presentat aquest matí en roda de premsa una proposició (vegeu document adjunt) que han registrat els dos grups i que serà debatuda al Consell Plenari que se celebrarà divendres vinent, i que demana que l’Ajuntament de Barcelona doni suport a la tramitació d’una Llei d’Amnistia a les Corts espanyoles. Els presidents dels dos grups municipals han presentat en roda de premsa una proposició que defensaran al proper ple en la que demanen acabar amb la inhibició de l’Ajuntament de la capital de Catalunya.

 

Xavier Trias ha afirmat aquest matí que “el conflicte entre Catalunya i Espanya és un conflicte polític, no és delinqüencial, no és terrorisme, no és malversació. És la voluntat democràtica d’un poble de voler ser i aspirar a una vida millor per a tota la seva ciutadania”. Trias ha afegit que, “malauradament, l’Estat espanyol,  en comptes de negociar prefereix combatre-ho amb la llei, utilitzant la justícia espanyola”. “Allò que Espanya tracta com a delictes, en el cas del procés, en diferents estats de la Unió Europea és tractat com a expressió de democràcia”, ha insistit.

 

Trias ha denunciat que moltíssimes persones estan sent perseguides, de forma injusta, només per ser independentistes, “alguns ho hem patit en pròpia carn”. “És absolutament imprescindible una llei d’amnistia, que no és perdó, sinó que és reparació”, ha assegurat el cap del grup de ‘Trias per Barcelona’, que ha afegit que cal que l’Ajuntament de Barcelona es posicioni de manera clara: “Barcelona ha d’exercir de capital de Catalunya i és hora que es defineixi de manera clara que anem per aquest camí. El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona, capital de Catalunya, ha de donar suport a aquesta reparació en forma de llei d’Amnistia”.

 

De la seva banda, el cap del Grup d’ERC, Ernest Maragall, ha assenyalat que “estem en un punt d’inflexió, i la capital de Catalunya no pot quedar simplement com un espectador, sinó que ha de refermar la seva posició i exercir de capital en el camp dels drets i les llibertats”.

 

El text que se sotmetrà a votació divendres és el següent:

 

“El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona acorda:

 

Donar suport a la tramitació d’una Llei d’Amnistia a les Corts espanyoles en referència als fets, accions i omissions d’intencionalitat política vinculades a l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya, tipificats com a infracció penal o administrativa, que haguessin tingut lloc des de l’1 de gener de 2013 fins a l’entrada en vigor de la llei per tal de retornar el legítim i necessari debat democràtic a la via política, tot garantint la no reiteració d’accions judicials o administratives que vulguin perseguir-lo o negar-lo.”

 

 

Barcelona, 26 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt