‘Trias per Barcelona’ denuncia l’estat d’abandonament dels espais patrimonials relacionats amb el setge de 1714 a la ciutat

El regidor Joan Rodríguez demana al Govern Collboni la creació d’una oficina en defensa, preservació i difusió del patrimoni de la ciutat, “no només del relacionat amb el 1714, però també d’aquest”.

El regidor del grup municipal de ‘Trias per Barcelona’, Joan Rodríguez, responsable dels àmbits de Cultura i Patrimoni, ha denunciat aquest matí l’estat d’abandonament de molts dels espais patrimonials relacionats amb el setge de 1714 a la ciutat. En un recorregut per diferents d’aquests escenaris a Ciutat Vella ha reclamat l’impuls a la creació d’una oficina en defensa, preservació i difusió del patrimoni de la ciutat de Barcelona.

Des del Baluard del Migdia, un dels onze que va tenir la muralla de Barcelona i escenari dels fets 1714, Joan Rodríguez ha denunciat aquest matí l’estat lamentable en què es troba aquest espai municipal: “des de ‘TriasxBCN’ ho hem denunciat moltes vegades, però en la setmana de la Diada Nacional de Catalunya volem fer un repàs a aquests espais i denunciar el seu mal estat”.

També ha lamentat el mal estat del Fossar de les Moreres, un altre espai emblemàtic de Barcelona i Catalunya relacionat amb el setge de 1714 i que “requereix una actuació urgent de contextualització i de manteniment”. Des d’aquest espai, el regidor ha reclamat la creació d’una oficina en defensa, preservació i difusió del patrimoni de la ciutat, “no només del relacionat amb el 1714, però també d’aquest, però que hem perdut una ocasió amb el govern socialista”.

“El Baluard del Migdia, el Fossar de les Moreres, la capella dels Segadors a Sant Andreu, són molts els espais de memòria relacionats amb la Guerra de Successió que estan en un estat de franca decadència i d’abandó, però el més significatiu és el del recinte del Born, un equipament cultural inaugurat ara fa deu anys”, ha advertit Joan Rodríguez, que ha recordat el missatge d’alerta per la decadència de l’espai que el president Quim Torra llançava el passat diumenge. “Ara el govern Collboni diu que vol recuperar i donar-li una nova vida; des de ‘TriasxBCN’ vetllarem perquè tot aquest patrimoni, i especialment el del Born, es posi en valor i no perdi la seva essència i que serveix per explicar la història de Barcelona i dels catalans, i l’inici dels mals que encara avui patim com a nació”.

Barcelona, 13 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt