‘Trias per Barcelona’ demana posar en marxa ja un gran Pacte de Ciutat per l’Habitatge, a 30 anys vista, on es prioritzi l’augment del parc d’habitatge de lloguer

La portaveu adjunta Neus Munté explica les iniciatives que el seu grup defensarà a les Comissions de Plenari d’aquest mes de setembre, on el grup de TriasxBCN també demanarà al govern que s’iniciïn converses per arribar en el termini de sis mesos a un gran “Pacte de ciutat per a la Seguretat ciutadana”

 

La portaveu adjunta del grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament de Barcelona, Neus Munté, ha presentat aquest matí les iniciatives que la formació defensarà a les Comissions de Plenari d’aquest mes de setembre, les primeres del mandat, i que se celebren demà dimarts i dimecres. De les prop de vint iniciatives (vegeu document adjunt), Munté ha destacat les 4 proposicions que es presenten a les 4 comissions i que representen les prioritats polítiques de ‘Trias per Barcelona’ per aquest mandat.

Munté ha començat la seva intervenció recordant la voluntat de canvi que hi havia a la ciutat, “el nostre candidat va guanyar eleccions, però el canvi no es va produir per un pacte entre socialistes, comuns i PP. No renunciem a la voluntat
de canvi expressada pels ciutadans amb els seus vots i intentarem marcar el rumb a un govern que veiem molt desorientat, està amb minoria i no sap amb qui vol anar, ni on vol anar. També farem la nostra tasca control i seguiment de l’acció del govern, o més bé, de la inacció del govern”.  

La portaveu adjunta ha explicat que a les Comissions d’aquesta setmana el seu grup portarà a votació propostes sobre habitatge i seguretat, “dos de les principals preocupacions  dels barcelonins i barcelonines”; i també de plans per donar suport al comerç de la ciutat, d’una banda, i a la cultura popular de l’altra.

A la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Habitatge i Mobilitat de demà a la tarda es parlarà d’habitatge. “Els darrers vuit anys d’Ada Colau i els comuns deixen un record històric pel que fa a l’increment del preu habitatge, d’un 30% en la compra i
53% en el lloguer. Les polítiques han estat fallides”.

Com ha explicat Munté, al llarg de la campanya i en l’acord programàtic signat amb ERC per governar la ciutat, “vam acordar l’impuls d’un gran Pacte de Ciutat per l’Habitatge”, a 30 anys vista, on es prioritzi l’augment del parc d’habitatge de lloguer i, especialment, de l’habitatge protegit i de preu assequible. Un acord públic-privat amb visió metropolitana i de país.

El regidor Damià Calvet defensarà demà una proposició que demana l’inici del procés formal d’aquest Pacte de Ciutat per l’Habitatge. També demana iniciar el procés de modificació de la normativa urbanística que obliga a fer un 30% de reserva
per habitatge protegit en el sòl urbà, “ha tingut nul·la incidència en la generació d’habitatge, ha provocat la paràlisi en el sector”. “Hem de revertir una situació molt complexa a la que ens han portat vuit anys de govern de Colau i els Comuns”, ha denunciat Neus Munté.

 La proposició a la Comissió de Presidència de dimecres al matí se centrarà en la  seguretat, “amb voluntat constructiva, perquè hi hagi punt d’inflexió i deixi ser la principal preocupació pels barcelonins. Una cosa que ja vam aconseguir durant el mandat de l’Alcalde Trias”, ha exposat Munté, que ha afegit que el  nou Govern Municipal va prometre grans canvis en l’àrea de seguretat i va posar en marxa a l’estiu l’anomenat ‘Pla Endreça’, “només hi veiem un pla de  màrqueting, però no veiem cap efecte concret”.

“La greu problemàtica de seguretat només es pot abordar amb consens entre administracions, grups polítics, societat civil i experts”, i ha declarat la regidora que ha explicat que el  portaveu, en Jordi Martí Galbis, reclamarà dimecres amb una proposició que “el Govern Municipal iniciï una ronda de converses amb els altres grups polítics, administracions, societat civil, professionals i experts per tal d’arribar en el termini de sis mesos a un gran “Pacte de ciutat per a la Seguretat
ciutadana”. “Veurem la capacitat d’endreça i voluntat de millora fins on arriba”, ha dit Munté.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el regidor Joan Rodríguez defensarà una iniciativa “per incrementar el suport a les entitats de cultura popular de la ciutat, que han manifestat en diverses ocasions sentir-se maltractades”. I finalment, a la Comissió d’Economia de dimecres a la tarda, Joan Ortega presentarà una proposició que reclama al Govern municipal que desenvolupi un Pla d’impuls i suport al comerç de Barcelona que prioritzi la creació d’una Agència de Promoció del Comerç Urbà.

Munté també ha explicat que s’han demanat dues compareixences del govern; la primera perquè s’expliquin les accions dutes a terme el mes d’agost per pal·liar els efectes de l’onada de calor a la nostra ciutat, “no ens ha agradat com han
funcionat alguns serveis aquest estiu, més de la meitat dels refugis climàtics estaven tacats o la millor biblioteca del món, la Garcia Márquez, tancava al migdia en ple mes d’agost”. També, com va avançar dijous passat  Xavier Trias, la compareixença del Govern per parlar de la sentència que tomba la urbanització del carrer Consell de Cent: “què pensa fer el govern?”.

 

 

Barcelona, 18 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt