‘Trias per Barcelona’ considera que la situació d’inseguretat la Barcelona no es resoldrà amb les mateixes receptes, recursos i persones dels darrers anys

El portaveu Jordi Martí Galbis reclama al govern de Collboni que faci públiques les dades oficials dels fets delictius del 2023, “preveiem que tornaran a passar per sobre dels 200.000, arribant a xifres de 2019; no les fan públiques per por al desgast electoral que suposarien”

 

El grup municipal ‘Trias per Barcelona’ considera que no es pot capgirar la situació d’inseguretat a la ciutat amb les mateixes persones, receptes i recursos dels darrers anys. El portaveu Jordi Martí Galbis reclama al govern de Collboni que faci públiques les dades oficials dels fets delictius del 2023, “preveiem que tornaran a passar per sobre dels 200.000, arribant a xifres de 2019; no les fan públiques per por al desgast electoral que suposarien”.

El portaveu del grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha valorat les primeres mesures del Govern de Jaume Collboni en els àmbits de la Prevenció i Seguretat. Martí ha atès els mitjans de comunicació acompanyat del conseller municipal de Ciutat Vella, Alfons Molons, i del president de Junts a Ciutat Vella, Àlex Roman, a les Rambles, “el cor de la ciutat, on passen moltes coses i no totes són bones”.

Martí ha explicat que fa uns dies l’alcalde Jaume Collboni, acompanyat d’Albert Batlle, regidor de Ciutat Vella i responsable de l’àmbit de Seguretat i Prevenció, va visitar la Comissaria de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella per plantejar els objectius de seguretat del seu govern, posant com a prioritat la seguretat i civisme; el repte recuperar Citat Vella, “això vol dir que l’hem perdut”; i la modificació de l’ordenança de civisme amb l’objectiu d’endurir les sancions.

“Collboni i el seu govern no són de fiar”, ha assegurat Martí, que ha afegit “va acabar la campanya mentint i ha començat mandat també mentint”, posant com a exemple l’anunci d’ahir del govern que no revocarà la reforma de la ronda de Sant Antoni, tot i haver-ho anunciat en campanya.

Com ha explicat el portaveu, en l’època estival, amb un ús intensiu de l’espai públic, amb turisme massiu, en alguns llocs desbocat i amb una inseguretat molt negativa, “tenim un 40% menys efectius de la Guàrdia Urbana, des de juny  fins a setembre, cada any, Barcelona compta amb 40% menys d’agents per donar resposta a la presència massiva de gent, turisme, i també malfactors”.

Martí ha exposat que la primera iniciativa que grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha presentat aquest mandat ha estat un prec per demanar al govern municipal dades oficials dels fets delictius del 2023, del primer trimestre o quadrimestre, “no hi ha resposta”. El portaveu ha criticat que també que no s’hagi presentat el Baròmetre Municipal i ha atribuït aquest retard a la proximitat de les eleccions, “no el van donar abans eleccions municipals per no tenir un desgast electoral perquè preveiem que els fets delictius tornaran a passar per sobre dels 200.000, arribant a xifres de 2019; tampoc l’enquesta de victimització abans les eleccions generals perquè previsiblement seran dades negatives. A partir 24 de juliol es convocarà mitjans i a nosaltres per donar-nos les xifres”

Per a Martí no es pot capgirar la situació d’inseguretat a la ciutat amb les mateixes persones al capdavant, les mateixes prioritats, el mateix regidor de Seguretat que va fracassar estrepitosament, amb els mateixos comandaments de la Guàrdia Urbana. “No podem fer nova una política diferent i més eficient de lluita contra  delinqüència i incivisme amb les mateixes receptes i recursos dels darrers anys”, ha assegutat.

“Des de ‘Trias per Barcelona’ anunciem que la lluita contra la inseguretat i l’incivisme serà la nostra primera prioritat, com ho ha estat en el darrer mandat on el que vam fer oposició constructiva amb mesures alternatives per fer front a aquesta situació”, ha finalitzat Martí.

 

 

 

 

 

Barcelona, 14 de juliol de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt