‘Trias per Barcelona’ assegura que la sentència que tomba la superilla de Consell de Cent a l’Eixample posa en evidència que “els mals governs surten cars

Xavier Trias, president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’, que ha advertit que hi poden haver més sentències com la coneguda avui, pregunta a l’alcalde Collboni si continuarà l’urbanisme que ha practicat l’alcaldessa Colau, marcat per la prepotència, o actuarà de manera diferent

 

Fa unes hores s’ha conegut una sentència judicial que obliga l’Ajuntament a fer marxa enrere en gran part de l’anomenat eix verd de Consell de Cent. En una compareixença el president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’, Xavier Trias, acompanyat del portaveu Jordi Martí Galbis, i dels regidors Joan Rodríguez (Eixample) i Damià Calvet (Urbanisme) ha fet una primera valoració de la mateixa, després que el govern municipal hagi anunciat que la recorrerà.

 

Jordi Martí Galbis ha assegurat que la sentència que s’ha fet pública “és un fet greu que dona la raó als plantejaments i les tesis que hem vingut defensant des de Junts, especialment el darrer mandat, amb la tramitació urbanística i l’expedient, tant a nivell del districte de l’Eixample com de ciutat a la Comissió d’Ecologia i Urbanisme”. “Tenim un govern que és un mal govern, ho vam dir llavors i ho diem ara, els mals governs surten cars”, ha afirmat.

 

Martí ha advertit de la gravetat de la situació: “ja vam dir en el seu moment que un govern municipal no pot fer el que vol, de la manera que vol. En urbanisme s’han d’utilitzar les eines i els instruments que la normativa i la legalitat atorguen a les administracions”. El portaveu de TriasxBCN ha recordat que el seu grup, coincidint amb altres entitats i institucions que van presentar recursos i contenciosos, ja va dir “que l’actuació urbanística s’havia d’efectuar amb el màxim diàleg i  consens polític i social i utilitzant les eines urbanístiques; vam dir que calia una Modificació del PGM per aprofundir en una transformació tan important”. “Tenim un govern que ha de rectificar”, ha dit, i ha advertit que si els recursos no tiren endavant “s’hauran d’assumir responsabilitats polítiques, patrimonials i administratives. No ens aturarem fins que s’assumeixin”.

 

El president del grup, Xavier Trias, ha assenyalat que la sentència “posa sobre  la taula una cosa que ja sabíem: la manera de fer i actuar de l’anterior govern de Janet Sanz i Ada Colau, des de la prepotència, sense escoltar, no ja els grups municipals, tampoc la gent. És una vergonya”. I ha adreçat una pregunta al nou alcalde Collboni, “continuarà l’urbanisme que ha marcat Colau amb aquesta manera de fer, amb prepotència, o canviarà? Si la canvia, nosaltres l’ajudarem”. Trias ha advertit que hi poden haver més sentències com la d’avui i ha afegit, “no ens ho podem permetre, la ciutat ha de fer les coses ben fetes”.

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 7 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt