‘Trias per Barcelona’ acorda amb el govern iniciar converses amb els grups polítics, administracions i societat civil per arribar a un pacte de ciutat per millorar la seguretat

El portaveu de ‘TriasxBCN’, Jordi Martí Galbis, confia que el reconeixement de l’executiu municipal que les coses no van prou bé en matèria de seguretat “serveixi perquè aquest pacte arribi a bon port”

 

El Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha acordat avui amb el govern de Barcelona iniciar converses amb els grups polítics, administracions i societat civil per arribar a un pacte de ciutat per millorar la seguretat ciutadana. El portaveu de ‘TriasxBCN’, Jordi Martí Galbis, confia que el reconeixement de l’executiu municipal que les coses no van prou bé en matèria de seguretat “serveixi perquè el pacte arribi a bon port”.

 

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior, el portaveu Jordi Marti ha presentat una proposició, que s’ha aprovat, que acorda: “Que el Govern Municipal iniciï una ronda de converses amb els altres grups polítics, administracions, societat civil, professionals i experts per tal d’arribar en el termini de sis mesos a un gran “Pacte de ciutat per a la Seguretat ciutadana” per tal de revertir les preocupants dades de fets delinqüencials i disminuir la sensació d’inseguretat a la ciutat de Barcelona”.

 

“Reprenem un dels debats estel·lars del mandat passat que té a veure amb la inseguretat que es pateix a Barcelona”, ha assenyalat Martí Galbis, que ha recordat que és la primera preocupació dels barcelonins segons tots els baròmetres dels darrers 8 anys i es confirma en el darrer del 2023, “unes dades amagades més temps el necessari”.

 

“Com a primer grup del consistori abordem la problemàtica amb sentit propositiu; sabem que és complexa, s’han aplicat moltes mesures que no han funcionat. Si utilitzem les mateixes estratègies i recursos no millorarem, o podem reincidir amb les fórmules que han fracassat, perquè podem acabar el mandat en podem estar pitjor en dades de seguretat”; per això ha exposat que el seu grup “demana un pacte de ciutat per la seguretat ciutadana que inclogui mirades valentes i transformadores de la realitat actual, que no és la volguda”.

 

El pacte, ha explicat, hauria d’incloure les forces de l’Ajuntament, també les administracions i institucions que tenen competències i responsabilitat en matèria de seguretat, la Generalitat, la judicatura i la fiscalia, els cossos policials, el poder legislatiu, el món acadèmic, sindicats policials, experts del sector, seguretat privada…

 

“Estem bastant desesperançats, vivim a diari episodis de violència que generen alarma social”, ha assenyalat Martí que ha recordat el recent robatori al cotxe

 

 

de l’alcalde, els narcopisos, la venda de drogues, robatoris constants als carrers, “són actuacions que hem de foragitar de la ciutat, alguns fenòmens molt complexos d’abordar, per això ens cal un pacte plural, valent, de canvi d’estratègies i que posi especial èmfasi en la prevenció”.

 

Jordi Martí ha recordat al president de la Comissió i tinent d’alcalde, Albert Batlle, que els seus antics socis li van dir que era un racista pel Pla Endreça, “esperem que les coses canviïn i sàpiguen qui són els millors socis per tirar endavant aquestes polítiques”, ha dit.

 

La iniciativa ha prosperat amb els vots de ‘TriasxBCN’, PSC, ERC, PP i Vox, mentre que Barcelona en Comú s’ha abstingut. Martí ha agraït els vots i ha afegit que “confio que el reconeixement de l’executiu municipal que les coses no van prou bé serveixi perquè el pacte arribi a bon port. Les dades ens diuen que anem a pitjor i ens han de fer reaccionar a tots”.

 

 

 

Barcelona, 20 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt