‘Trias per Barcelona’ acorda amb el govern Collboni reforçar el control d’armes blanques per part de Guàrdia Urbana i l’adquisició de més dispositius detectors

El grup municipal que encapçala Xavier Trias també aconsegueix que l’executiu municipal es comprometi a fer partícips grups polítics, entitats del tercer sector, empreses i principals agents de la ciutat en política internacional, en definir una política internacional de Barcelona

El grup municipal ‘Trias per Barcelona’ ha acordat avui amb el govern de Jaume Collboni reforçar els dispositius preventius i de control de la tinença d’armes blanques per part de la Guàrdia Urbana, i també l’adquisició de més dispositius detectors d’aquestes armes. El grup municipal que encapçala Xavier Trias també ha aconseguit que l’executiu municipal del PSC es comprometi a fer partícips grups polítics, entitats del tercer sector, empreses i principals agents de la ciutat en política internacional, en definir una política internacional de Barcelona.

El portaveu del Grup Municipal de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, ha presentat un prec, que ha estat acceptat pel Govern del PSC, que acorda: “Que de forma consensuada amb sindicats, tècnics especialistes i departament d’interior de la Generalitat de Catalunya i el Cos dels Mossos d’Esquadra, el govern municipal:

1- Adquireixi dispositius detectors d’armes blanques amb la finalitat de poder actuar contra la tinença d’armes blanques, reduir el nombre de delictes vinculats a la tinença d’aquestes i millorar les condicions de seguretat tant del conjunt de la ciutadania com dels agents del Cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

2- Reforci els dispositius preventius i de control de tinença d’armes blanques per part de la Guàrdia Urbana, tant els aleatoris com els que s’han de desplegar a zones d’oci nocturn i espais públics freqüentats per bandes de les que es té constància que utilitzen aquests tipus d’armes; i col•labori amb els Cos dels Mossos d’Esquadra en les seves actuacions emmarcades en el Pla DAGA.”

Jordi Martí Galbis ha explicat que “la tinença i ús d’armes blanques és una problemàtica específica que va a més a Barcelona”. El regidor ha recordat que en el passat mandat el seu grup ja va instar el govern a prendre mesures per controlar la tinència d’armes blanques. També que el Cos de Mossos d’Esquadra ha posat en marxa el dispositiu DAGA, un dispositiu per combatre la proliferació de les armes blanques, especialment a l’espai públic i a les zones d’oci.

“Cal que el govern intervingui amb més contundència i disposar d’elements de detecció d’armes blanques, que creen alarma social”, ha dit Martí Galbis, que ha agraït al govern l’acceptació del prec, i s’ha preguntat si les 50 pales detectores de que disposa el cos de la Guàrdia Urbana per 3.500 agents són suficients.

El govern també ha acceptat un altre prec del grup de TriasxBCN, defensat per la regidora Victòria Alsina, que reclama: “Que el Govern municipal es comprometi a fer partícips als grups polítics del consistori, a més de les entitats del tercer sector, empreses i principals agents en política internacional, a definir una política internacional de Barcelona consensuada, així com convidar-los a participar en les missions i viatges institucionals que se’n puguin derivar amb l’objectiu que siguin viatges i missions de ciutat i no només del govern municipal”.

La regidora Alsina ha explicat que el prec pretén que el govern faci partícips els grups municipals, però també entitats, empreses i organitzacions de Barcelona, una ciutat amb marcada vocació internacional, en el disseny de la política internacional, “que com a consistori, puguem fer missions internacionals i rebre les que ens visiten”. “La riquesa d’una política internacional representativa és una política que s’ha de construir entre tots. El govern Collboni té ara l’oportunitat per capgirar la política internacional de l’alcaldessa Colau, que el que buscava era una agenda de contactes en interès del seu partit. Ara ho podem revertir”, ha dit Victòria Alsina.

L’executiu municipal que encapçala Collboni ha acceptat el prec. Alsina ho ha celebrat i ha afegit “aquests viatges de consistori, ja es feien amb els alcaldes Clos, Hereu i Trias; l’anomalia va ser amb l’alcaldessa Colau, que va sectaritzar els viatges”. “Ens posem a la seva disposició”, ha conclòs.

Barcelona, 18 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt