‘Trias per Barcelona’ aconsegueix que el govern s’obri a treballar des d’ara per millorar el servei de bany assistit a les platges de l’any que ve

El grup municipal que presideix Xavier Trias també arrenca el compromís del govern municipal d’iniciar el procés per aprovar un nou Pla Estratègic de l’Esport 2024-2034

 

El Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament de Barcelona, ha presentat dos precs a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports que han estat acceptats pel govern. El primer prec, referent al bany assistit a les platges de la ciutat, l’ha presentat la portaveu adjunta Neus Munté i demana “Que es convoqui abans de finalitzar el mes d’octubre una reunió del grup de treball de l’Institut Municipal de persones amb Discapacitat que tracta els temes de bany assistit i que es convidi a assistir els grups municipals per valorar les incidències que han tingut lloc aquesta temporada i els canvis i millores que s’han de produir de cara a l’estiu 2024”. El grup municipal que presideix Xavier Trias també arrenca el compromís del govern d’iniciar el procés per aprovar un nou Pla Estratègic de l’Esport  2024-2034.

 

Munté ha explicat que fa temps que els usuaris del bany assistit a les platges de la ciutat presenten queixes pel funcionament del servei, “demanen ser ateses amb condicions dignes i amb igualtat de condicions respecte a la resta de persones. És un tema recurrent”. Munté ha explicat que aquest any el servei hauria  d’haver començat 1 d’abril, però per diverses circumstàncies no va començar fins al 30 de juny. “Es van anar posant terminis,  primer  l’1 de juny i finalment en precari, el 30 de juny, va entrar en servei”. L’entrada en funcionament del servei va anar acompanyat de queixes sobre material, precari, a principis d’agost hi havia molt poques cadires per seure, les dues cadires hidràuliques de fòrum una estava trencada i no va funcionar la gran part de l’estiu  i l’altre funcionava malament, i de poc personal.

 

“És inadmissible, hem de preparar la campanya de l’estiu vinent amb temps i escoltant les queixes dels usuaris”, ha afirmat la regidora que ha agraït l’acceptació del prec i ha afegit “esperem que s’impulsin les millores que són necessàries”.

 

El segon prec, que també ha estat acceptat, l’ha presentat la regidora Joana Ortega, i acorda “Iniciar el procés per tal d’aprovar un nou Pla Estratègic de l’Esport  2024-2034, que sigui un gran pacte de ciutat que reculli totes les necessitats de la pluralitat de les diverses realitats de l’esport a la nostra ciutat  i formuli  les noves estratègies que cal realitzar per reforçar Barcelona com a capital Mundial de l’Esport i que inclogui avaluació i diagnosi de la situació de l’esport  a la ciutat de Barcelona i compti amb un ampli procés participatiu del sector esportiu”.

 

 

Joana Ortega ha explicat que el prec “vol seguir situant Barcelona com una de les capitals esportives del món”. “Sabem de la importància de l’esport, tant des de el vessant de la pràctica, com del posicionament de la marca Barcelona. És conegut que Barcelona  té un ric teixit associatiu esportiu que és amb qui hem de treballar la política esportiva de la ciutat”.

 

 

La regidora ha recordat que, conjuntament amb aquest ampli teixit esportiu, l’equip de l’alcalde Trias va impulsar el 2012 un Pla Estratègic de l’Esport amb una vigència fins al 2022. “Ara estem en una nova etapa, les necessitats del sector han canviat, per això demanem primer iniciar el procés per aprovar un nou Pla Estratègic de l’Esport 2024-2034, que inclogui l’avaluació i la diagnosi de l’esport a Barcelona, que contempli un ampli procés participatiu del sector esportiu i que inclogui els grups municipals”, ha reclamat Ortega.

 

Per a la regidora  aquest pla “hauria de ser un gran pacte de ciutat que reculli la pluralitat de les realitats de l’esport i formuli noves estratègies per reforçar Barcelona com a capital mundial de l’esport”.

 

 

 

 

 

 

 

Barcelona, 19 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt