Pla de Xoc per al Mercat de Santa Caterina

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha assolit un èxit notable a l’Ajuntament de la ciutat avui. A més d’aconseguir el suport per a un pla de xoc econòmic destinat al Mercat de Santa Caterina i els seus voltants, també han obtingut un impuls a les iniciatives d’ocupació juvenil a Barcelona. Aprofundem en aquestes dues qüestions rellevants per a la ciutat.

Pla de Suport al Mercat de Santa Caterina

Un Mercat Emblemàtic amb Desafiaments

La regidora de Trias per Barcelona, Joana Ortega, que avui ha debutat com a nova Presidenta de la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament, ha liderat la defensa d’un prec que busca resoldre els problemes que afecten el Mercat de Santa Caterina i els seus voltants. Aquest mercat és una joia arquitectònica dissenyada per Enric Miralles i Benedetta Tagliabue, conegut per la qualitat i la varietat dels seus productes. No obstant això, els treballs en curs a Via Laietana han creat molts obstacles d’accés per als venedors i els clients, causant un impacte negatiu en les vendes i fins i tot el tancament de nombroses parades.

Recolzament del Govern Municipal

El govern municipal del PSC ha acollit favorablement aquest prec, una decisió que ha estat aplaudida per la regidora Joana Ortega, tot i que ha expressat la seva tristor pels reptes que el mercat ha hagut de superar: “És dolorós veure tantes parades tancades en un mercat tan emblemàtic.”

Compromís amb l’Ocupació Juvenil

Abordant un Problema Creixent

A més a més de l’èxit assolit pel Mercat de Santa Caterina, el govern també ha mostrat el seu compromís amb la qüestió crítica de l’ocupació juvenil a Barcelona. Un altre prec, presentat pel regidor Ramon Tremosa, es centra en la creació d’un nou Pla d’Ocupació Juvenil, que inclou una sèrie d’iniciatives destinades a obrir noves oportunitats als joves de la ciutat.

Objectius Importants

El prec de Ramon Tremosa estableix diversos objectius essencials per abordar l’atur juvenil:

  • Programes formatius i d’inserció laboral per a joves sense experiència prèvia.
  • Propostes de formació adaptades a les necessitats del mercat laboral de la ciutat.
  • Garanties de condicions laborals dignes per a les empreses contractades i subcontractades per l’Ajuntament.
  • Foment d’espais de coworking i suport als joves emprenedors.
  • Oportunitats de local de Protecció Oficial per a nous emprenedors.
  • Programes de mentorat i assessorament empresarial per als joves aspirants a emprenedors.
  • Creació de la Cambra d’Oficis i Artesania de Barcelona per promoure formació d’alt nivell i expertesa.
  • Recuperació del Saló de l’Ocupació Juvenil.
  • Promoció d’acords entre empreses, centres de formació i universitats per a pràctiques remunerades i més sortides professionals.
  • Impuls de programes de relleu i traspàs generacional als comerços i als mercats de la ciutat.
Un Desafiament Nacional

Ramon Tremosa ha destacat que l’Estat espanyol té una de les taxes de desocupació juvenil més altes de la Unió Europea, una problemàtica complexa que va més enllà de les fronteres locals. Tot i que la regulació és competència de l’Estat, l’Ajuntament de Barcelona pot fer aportacions significatives. L’acceptació d’aquest prec pel govern municipal és una passa essencial en la lluita contra l’atur juvenil a la ciutat.

Conclusió

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha demostrat el seu compromís amb les preocupacions locals i la creació d’oportunitats laborals per als joves. Amb èxits notables en el suport al Mercat de Santa Caterina i la promoció de l’ocupació juvenil, aquest grup posa de manifest el seu paper actiu en la millora de Barcelona.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt