‘Trias per Barcelona’ aconsegueix que el govern municipal retiri elements rígids per garantir la seguretat viària a la Via Laietana

L’executiu de Jaume Collboni també accepta, a petició del grup encapçalat per Xavier Trias, reformular l’acord de col·laboració entre la ciutat de Barcelona i Tel Aviv i Gaza potenciant les relacions institucionals i dotant-lo de contingut real i projectes concrets amb les dues ciutats i la regió

 

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha aconseguit que el govern municipal retiri els elements rígids per garantir la seguretat viària i garantir l’accés dels serveis d’emergències a la Via Laietana”. L’executiu de Jaume Collboni també ha acceptat, a petició del grup encapçalat per Xavier Trias, reformular l’acord de col·laboració entre la ciutat de Barcelona i Tel Aviv i Gaza potenciant les relacions institucionals i dotant-lo de contingut real i projectes concrets amb les dues ciutats i la regió.

 

Jordi Martí Galbis ha presentat un prec que acorda: “Que el govern municipal ordeni la modificació dels termes d’execució de l’obra, retirant els elements rígids com les tanques ‘New Jersey’ per garantir la seguretat viària i garantir l’accés dels vehicles i serveis d’emergències durant tot el recorregut de Via Laietana”.

 

“És una qüestió d’actualitat i també de sentit comú”, ha dit Martí Galbis, que ha celebrat que el govern hagi anunciat un conjunt de mesures per millorar la mobilitat i la seguretat associada a aquesta via, tan important, que està en procés d’obres que afecten veïns, comerços i persones que l’han de creuar.

 

“Avui ens fixem en el tema de seguretat, ho vivim i ho patim com a usuaris de la via, en relació a la situació que es produeix quan vehicles d’emergència hi han de passar per fer serveis perquè es troben amb obstacles rígids i altres que impedeixen l’accés i mobilitat en cas d’emergència. Hem vist cotxes policia i ambulància aturats, esperem no haver de veure-hi bombers. Demanem que s’abordin les modificacions necessàries per evitar riscos i es millori el pas de vehicles d’emergències”.

 

El govern ha acceptat el prec, el regidor Martí Galbis ho ha agraït, així com les explicacions i la reacció de l’executiu a l’hora d’esmenar la situació: “els serveis d’emergència necessiten la màxima agilitat i facilitats per circular i accedir-hi en cas de necessitat. Esperem que les mesures siguin adequades, si no insistirem”.

 

 

 

 

 

 

El segon prec de TriasxBCN l’ha presentat la regidora Victòria Alsina i reclama “Que el Govern municipal reformuli l’acord de col·laboració entre la ciutat de Barcelona i Tel Aviv i Gaza potenciant les relacions institucionals i dotant-lo de contingut real i projectes concrets amb les dues ciutats i la regió”.

 

Alsina, que ha iniciat la seva intervenció adreçant una salutació a la comunitat jueva, ha agraït que el govern de Jaume Collboni hagi aixecat la suspensió de l’acord, “a diferència del que va fer la seva exsòcia, Ada Colau, que va buscar notorietat electoralista”. Per la regidora de Trias per Barcelona, “ha de primar la diplomàcia entre ciutats, des del respecte, i construir ponts entre palestins i israelians. Esperem que es faci política internacional en benefici de tota la ciutat i amb la voluntat de Barcelona de liderar el Mediterrani, construint ponts d’entesa i recordant lligams històrics entre tots els agents implicats”.

 

La regidora de ‘TriasxBCN’ ha celebrat que el govern hagi acceptat el prec i ha demanat que el pròxim viatge que l’alcalde Collboni farà a Palestina “sigui primer pas per dotar de contingut real a l’acord i suposi un punt d’inflexió i canvi de rumb del que ha estat la política internacional d’aquest Ajuntament, que no sigui de partit, sinó en benefici de la ciutat”.

 

 

Barcelona, 20 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt