‘Trias per Barcelona’ aconsegueix que el govern Collboni impulsi un pla de promoció del rugbi a la ciutat de Barcelona

L’executiu municipal accepta un altre prec de ‘TriasxBcn’ i actualitzarà l’apartat de l’Ajuntament a la pàgina web de Fast-Track Cities per informar del grau de compliment amb els objectius 95-95-95 i arribar a 2030 amb zero infeccions pel VIH, zero infeccions per VIH i zero morts per SIDA

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha arrencat avui el compromís del govern de Jaume Collboni d’impulsar un pla de promoció del rugbi a la ciutat de Barcelona que inclogui de manera indispensable: la construcció urgent de nous camps municipals de Rugbi i la reparació també urgent de les instal•lacions del camp de Rugbi Teixonera-Vall d’Hebron. L’executiu municipal ha acceptat un altre prec de ‘TriasxBcn’ i actualitzarà l’apartat de l’Ajuntament a la pàgina web de Fast-Track Cities per tal d’informar del grau de compliment amb els objectius 95-95-95 per arribar a 2030 amb zero infeccions pel VIH, zero infeccions per VIH i zero morts per SIDA.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí la regidora de Trias per Barcelona Joana Ortega ha presentat un prec al govern municipal, que ha estat acceptat, que reclama: “Donar suport a les peticions del món del rugbi impulsant un pla de promoció del rugbi a la ciutat de Barcelona que inclogui de manera indispensable: la construcció urgent de nous camps municipals de Rugbi i la reparació també urgent de les instal•lacions del camp de Rugbi Teixonera-Vall d’Hebron”.

La regidora ha destacat la importància del rugbi “com un esport molt complet que estimula el treball en equip i les habilitats socials”, però ha lamentat que l’afició per la pràctica d’aquest esport es veu amb dificultat de creixement a la ciutat de Barcelona per la manca de camps de rugbi. La ràtio de jugadors per camp a Barcelona és altíssima, i significa un complicat encaix per als 10 clubs que hi ha a la ciutat de Barcelona repartits en diferents categories masculines i femenines. Barcelona tampoc disposa de cap camp de futbol americà. Ortega, que ha lamentat que “a la manca d’instal•lacions s’hi suma manca de manteniment”, ha agraït l’acceptació del prec i ha afegit “estarem amatents”.

Per la seva banda, la portaveu adjunta, Neus Munté, ha presentat un altre prec, també acceptat, que acorda: “Que l’Ajuntament de Barcelona actualitzi el seu apartat a la pàgina web de Fast-Track Cities per tal d’informar del grau de compliment amb els objectius 95-95-95 per arribar a 2030 amb zero infeccions pel VIH i zero infeccions per VIH i zero morts per SIDA i que dissenyi una pàgina web similar a la que ja disposa la ciutat de Berlin per informar dels punts públics i comunitaris on pots realitzar la prova ràpida VIH i d’altres recursos LGTBI”.

La iniciativa Fast Track Cities és una unió entre ciutats d’arreu del món i els quatre socis principals: L’Associació Internacional de Proveïdors d’atenció a la ISDAA (IAPAC), el Programa Conjunta de les Nacions Unides sobre el VIH/Sida (ONU SIDA), les Nacions Unides, el Programa d’Assentaments Humans (ONU Habitat) i la Ciutat de París. L’objectiu és reiterar el compromís i la iniciativa municipal per assolir els objectius de la Declaració de París i poder arribar cap a zero infeccions per VIH i zero morts per SIDA. 12 ciutats de l’Estat Espanyol formen part de Fast-Track Cities, entre elles, la ciutat de Barcelona, “ciutat que ha mostrat històricament el seu compromís contra lluita contra sida”.

Només la ciutat de Sevilla té especificat el grau de compliment dels objectius 95-95-95, que el 95% de les persones amb VIH estiguin diagnosticades i, per tant, en siguin coneixedores, que el 95% de les persones diagnosticades estiguin en tractament i que d’aquestes el 95% ja tinguin càrrega indetectable i, per tant, intransmissible. Algunes ciutats d’Europa, com Berlin, tenen una pàgina web enllaçada per informar no només del grau de compliment amb els objectius 95-95-95 també dels punts on pots realitzar la prova ràpida VIH i d’altres recursos LGTBI.

“Demanem l’actualització de la pàgina per conèixer tots els recursos que existeixen a la ciutat, que són molts, i que estiguin a l’abast dels interessats”, ha dit Munté, tot agraint l’acceptació del prec: “volem que els recursos estiguin disponibles i que es compleixen els objectius de la declaració de París”.

Barcelona, 17 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt