Trias per Barcelona: Liderant el Hub Digital del Sud d’Europa

La regidora Victòria Alsina, del grup municipal ‘Trias per Barcelona,’ ha posat en relleu la importància del sector digital per a Barcelona i ha instat l’Ajuntament a prendre la iniciativa en la transformació digital. Aquesta crida arriba després que el govern de Jaume Collboni hagi assumit l’encàrrec de desenvolupar un pla d’impuls per al sector digital amb l’objectiu de posicionar Barcelona com a ‘hub’ digital del sud d’Europa.

Liderant el Futur Digital de Barcelona: Un Pla d'Impuls Ambiciós

El compromís de 'Trias per Barcelona' per fer de la ciutat un 'hub' digital

El Futur Digital de Barcelona

Alsina va presentar una proposta a la Comissió d’Economia i Hisenda del consistori. Aquesta proposició demana que el govern municipal “aprovï un Pla d’impuls del sector Digital de Barcelona que estableixi l’estratègia global pel sector i consolidi Barcelona com el Hub digital al sud d’Europa, de la mà de les entitats i els representants del món digital, potenciant el 22@ com a districte digital i posant especial atenció a combatre la bretxa digital de gènere.”

Dades Reveladores del Sector Digital

Alsina va destacar algunes dades que subratllen la importància del sector digital a Barcelona i Catalunya. Amb més de 21.000 llocs de treball, aquest sector va continuar creixent malgrat la pandèmia. Catalunya representa un 9% del volum de facturació del sector a Espanya. A més, 

Barcelona ha ocupat la segona posició durant sis anys consecutius com a ciutat preferida pels fundadors d'empreses tecnològiques. L'any 2022, ja albergava més de 2.000 start-ups.

No obstant això, Algunes dades mostren desequilibris preocupants, com ara la bretxa de gènere, ja que només el 26% dels treballadors del sector són dones. Així mateix, el 54% dels professionals del sector consideren que hi ha una fuga de talent i que retenir-lo és un repte. Al districte 22@, un 43% de les oficines romanen sense ocupar, un desajust que requereix atenció urgent.

El Govern Municipal i la Transformació Digital

Alsina va criticar l’eficàcia de les mesures preses pels governs anteriors en matèria de transformació digital. Va afirmar que, malgrat les bones intencions, el govern no va abordar els problemes de manera efectiva. Això ha portat a ‘Trias per Barcelona’ a instar el govern actual a aprovar el Pla d’impuls com a solució vital per al sector digital de la ciutat.

Suport Unànime

La proposta va rebre suport unànime de tots els grups, incloent el govern, mentre que Vox es va abstenir. Alsina va celebrar l’acceptació de la proposta pel govern i va subratllar la importància que l’Ajuntament lideri amb l’exemple en matèria de transformació digital, fins i tot plantejant la possibilitat de canviar el nom de l’Institut Municipal d’Informàtica.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt