‘Trias per Barcelona’ aconsegueix que el govern ampliï el programa “Extra, extra!” per als caps de setmana i les vacances de Nadal

Neus Munté, que ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, destaca que les activitats extraescolars són factor clau en l’èxit escolar

El grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ ha aconseguit avui el suport de tots els grups municipals i el Govern del PSC per ampliar el programa “Extra, extra!” o creï un programa similar per als caps de setmana i les vacances de Nadal, per facilitar la conciliació laboral i familiar en tots els barris que formen part del Pla de Barris. La portaveu adjunta de TrisxBCN, Neus Munté, que ha defensat la proposició que ho reclama a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, ha destacat que les activitats extraescolars són factor clau en l’èxit escolar.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, el Grup Municipal de Trias per Barcelona ha presentat una proposició, que s’ha transaccionat amb el grup de Barcelona en Comú, i que ha rebut el suport de tots els grups, que acorda:

Instar al Govern Municipal a:

1. Una ampliació del programa “EXTRA, EXTRA!” o la creació d’un programa similar per als caps de setmana i vacances de Nadal, tot comptant amb el teixit cultural i de lleure de cada territori, per tal de facilitar la conciliació laboral i familiar de les famílies que en gaudeixin, tot oferint un espai lúdic, generador de comunitat i compensador de les desigualtats. Aquest programa, ampliat o nou, es portarà a terme en tots els barris que actualment formen part del Pla de Barris.

2. Accelerar el desplegament del programa de Tardes Educatives.

3. Una revisió de la calendarització del procediment d’ajuts del programa “ tardes educatives”, per tal que es realitzi abans i no provoqui, com ara, un efecte dissuasiu.

Neus Munté ha explicat que diversos estudis sobre desigualtats alerten que els alumnes que no fan activitats extraescolars es concentren en famílies amb nivells baixos d’estudis, d’ingressos o en famílies nouvingudes. La regidora de TriasxBCN ha assenyalat que el programa d’extraescolars “EXTRA, EXTRA!”, que té per objecte enriquir les vides dels infants i adolescents mitjançant una àmplia gamma d’activitats gratuïtes en els diferents contextos circumscrits dins del marc del Pla de Barris, “neix del convenciment que les activitats extraescolars són factor clau en l’èxit escolar, és un actiu a nivell de ciutat i eina reductora de desigualtats”.

El programa “EXTRA, EXTRA!” ha tingut un impacte positiu a l’hora de reduir les diferències en l’accés a activitats extraescolars als diferents barris de Barcelona. “Valorem el programa de manera positiva, però hi ha camí per recórrer, pot créixer i augmentar catàleg de les seves activitats i esmenar deficiències que s’han pogut constatar”, ha dit Munté. La regidora ha explicat que hi ha barris que formen part del Pla de Barris que encara no ofereixen activitats, també ha apostat per ampliar les activitats els caps de setmana i vacances de Nadal, per ajudar la conciliació familiar.

Munté ha reclamat també en la mateixa proposició, replantejar el calendari de l’atorgament dels ajuts de l’Ajuntament per aquestes activitats, ja que el sistema està actualment plantejat de tal manera que una família ha d’inscriure el seu fill o filla i no sap fins a mitjans de desembre si li donen o no l’ajut i haurà de fer front a la totalitat del pagament fins a aquest moment: “aquest fet pot dissuadir moltes famílies”. La portaveu adjunta de ‘TriasxBCN’ ha agraït el suport unànime de tots els grups a la proposició.

Barcelona, 17 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt