Conformem una majoria amb ERC i Comuns per forçar Collboni a exercir el lideratge que correspon a Barcelona en defensa de Catalunya

El president del grup, Xavier Trias, impulsa una proposició que reclama des de l’Ajuntament avaluar les afectacions pel dèficit fiscal i d’inversions de l’Estat  i defensar la llengua, entre d’altres mesures, i expressa la seva “absoluta decepció” amb el PSC i Collboni, que encapçalen un govern sense projecte, amb menys suports que mai, ni dels que el van fer alcalde

El Grup de Trias per Barcelona ha conformat avui al ple municipal una majoria amb el grups d’ERC i Barcelona en Comú per forçar Jaume Collboni a exercir el  lideratge que correspon a Barcelona en defensa de Catalunya. El president del grup, Xavier Trias, ha impulsat l’aprovació d’una proposició que reclama des de l’Ajuntament avaluar les afectacions pel dèficit fiscal i d’inversions de l’Estat amb el país i la seva capital  i defensar la llengua, entre d’altres mesures, i ha expressat la seva “absoluta decepció” amb el PSC i Collboni, que “encapçalen un govern sense projecte, amb menys suports que mai, ni dels que el van fer alcalde”.

Al plenari del Consell Municipal celebrat avui a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias ha explicat que aviat farà un any de les eleccions municipals i “què ha passat? No ha passat res, absolutament res”. Per a Trias, més de 10 mesos després de les eleccions, “la ciutat té els mateixos problemes, alguns agreujats, de seguretat, accés a l’habitatge, mobilitat, neteja; amb una pèrdua important de l’autoestima com a ciutat, una pèrdua d’ambició com a capital europea i una pèrdua d’oportunitats constant”. “Tenim un govern sense projecte, més enllà de la subsistència. Amb menys suports que mai, i com hem vist avui amb la votació fallida dels pressupostos, ni dels que el van fer alcalde. Un govern que fa de gestoria, però que no governa”.

Xavier Trias ha insistit que “Barcelona és la capital de Catalunya, capital de la catalanitat i del català, però portem massa anys perduts, sent una capital servil, sense lideratge i sense ambició”, i ha demanat canviar aquesta situació: “Barcelona ha de tornar a liderar, ha de tornar a ser capital de Catalunya i ha de tornar a exercir com a tal”. I per tot això, Trias ha demanat suport a una proposició del grup TriasxBCN que demana:

“El Consell Plenari acorda que l’Ajuntament de Barcelona exerceixi el seu lideratge com a capital de Catalunya amb les següents mesures:

  1. L’elaboració d’un informe, en col·laboració amb la societat civil, per saber com afecta a la ciutat el dèficit de les balances fiscals i l’incompliment d’inversió en infraestructures.
  2. L’elaboració d’un informe sobre el dèficit d’inversió que han sofert els equipaments culturals de la ciutat en els darrers 20 anys per part de l’Estat.
  3. La defensa del model lingüístic propi de convivència català així com de la immersió lingüística.
  4. La defensa dels drets civils i les llibertats democràtiques de tots els ciutadans de Catalunya.”

“Demano que votin aquesta proposició. No ho demanem nosaltres, ho demana la ciutat, la societat civil organitzada, ho demana el país”, ha dit Trias, que ha recordat que fa uns dies 13 cambres de comerç de Catalunya, també la de Barcelona, i altres entitats lamentaven del sistema de finançament català i del grau de compliment de les inversions estatals a Catalunya.

La iniciativa s’ha aprovat amb els vots de Trias per Barcelona, Barcelona en Comú i ERC; mentre que el PSC hi ha votat en contra, juntament amb PP i Vox. Trias ha agraït els suports dels grup que han exercit un vot favorable, i ha expressat la seva “decepció absoluta” amb el PSC, “la seva postura em dona la raó i em convenç que les idees que teníem de poder col·laborar amb vostès cada dia es fan més estretes”.

El president del Trias per Barcelona ha afegit que “no entendre el que som i on volem anar, és un greu error”, i ha reivindicat que “Catalunya és una nació”. Finalment, ha afegit que, si el seu grup no ha votat a favor del pressupost municipal, ha estat per culpa del PSC, “perquè no han volgut governar amb nosaltres. I no ho han volgut perquè estan sotmesos als interessos de Salvador Illa i Pedro Sánchez. S’ha de ser honest, no enredin més i no facin veure una cosa quan és una altra”.

 

Barcelona, 22 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt