Trias impulsarà un acord de ciutat contra l’abandonament escolar i potenciarà la relació entre la formació professional i el mercat laboral

L’alcalde Trias, en una roda de premsa a l’Agència EFE, assegura que l’alt percentatge d’indecisos que apunten les enquestes l’afavoreixen perquè “no crec que els indecisos votin per aquells que no volen el canvi. Qui propugna el canvi som nosaltres”

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha ofert una roda de premsa a la seu de l’Agència EFE. Leandro Lamor, delegat de l’Agència EFE a Catalunya, ha fet la presentació i els periodistes que segueixen la campanya de Xavier Trias han formulat les preguntes al candidat.

 

Preguntat pels joves i el fracàs escolar a la ciutat ha respost que a Barcelona “volem que els joves tinguin formació, triomfin, aquí i fora. Barcelona és un lloc atractiu i quan vols ser referent en recerca i innovació necessitem una massa crítica de recerca i innovació. Però també hi ha un problema greu, el fracàs escolar, amb xifres elevades, que genera gran preocupació en moltes famílies”. “L’Ajuntament hi ha de lluitar, formem part del Consorci Educatiu, hem de tenir incidència i col·laborar amb la Generalitat. Hem d’utilitzar totes les eines, educatives i també sanitàries, perquè part del fracàs escolar va lligat a les addiccions”.

 

Trias ha apostat per fer campanyes i per detectar precoçment els casos amb major dificultat per donar-hi resposta. “Hem d’impulsar un acord de ciutat contra l’abandonament escolar i per l’èxit educatiu, i potenciar la relació entre la formació professional i el mercat laboral”.

 

“L’Ajuntament hi pot fer molt, i hem de ser capaços d’entendre que hi ha una acció lligada a la salut mental que ens ha de preocupar”, ha afirmat, criticant la nova promesa electoral del president Pedro Sánchez, que ahir va anunciar que destinarà 35 milions d’euros a la salut mental, sumats als 500 anunciat per a l’assistència primària. “Tenim problemes, però no s’arregla així les competències són de les comunitats autònomes. El problema de la sanitat catalana és que té un pressupost de 12.000 MEUR i la despesa l’any passat va ser de 15.000 MEUR. “Hem de ser seriosos”.

 

Sobre les enquestes, que asseguren que hi ha molts indecisos, Trias s’ha mostrat confiat que guanyarà i ha afegit “hi ha un nombre d’indecisos molt elevat i això, sincerament, crec que m’afavoreix. Un 80% de gent vol un canvi i, per tant, crec que ens anirà bé, no crec que els indecisos votin per aquells que no el canvi. Qui pot generar el canvi en aquesta ciutat, qui governa, Colau i Collboni? Qui els ajuda a governar, Maragall? El que propugna el canvi i el que segur que no governarà amb Colau soc jo”.

 

Gran part de les preguntes han versat sobre pactes electorals, Trias ha insistit a reclamar Collboni i Maragall si el faran alcalde, i també ha reiterat que Colau no estarà al seu govern, “m’agradaria saber si Ada Colau estarà al govern dels altres”. Xavier Trias ha recordat que pots ser alcalde sense fer pactes i fer govern en solitari, “vaig ser alcalde amb 14 regidors, sense pactes, després cal decidir com governes, i per això cal buscar entesa i col·laboració. Però no sumaré coses antitètiques”.

 

 

 

 

Barcelona, 22 de maig de  2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt