Trias es compromet a recuperar el diàleg i el rigor per la gestió de la ciutat perquè Barcelona torni a funcionar

L’alcalde Trias, en un col·loqui al Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, destaca el paper protagonista de les ciutats, en un món complex, que han d’afrontar nous reptes, com l’emergència climàtica, la digitalització, el creixement de les desigualtats, l’evolució demogràfica

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim 28 de maig, es compromet a recuperar el diàleg i el rigor per la gestió de la ciutat perquè Barcelona torni a funcionar. L’alcalde Trias, en un col·loqui al Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, destaca el paper protagonista de les ciutats, en un món complex, que han d’afrontar nous reptes, com l’emergència climàtica, la digitalització, el creixement de les desigualtats, l’evolució demogràfica,

L’alcalde Trias ha participat aquesta tarda, en el marc del cicle ‘Camins Cerdà’, en un col·loqui, davant de més de 80 persones, sobre el model de ciutat i les propostes en matèria de mobilitat, urbanisme, transició energètica, entres altres temes, organitzat pel Col·legi de l’Enginyeria de Camins, Canals i Ports. Acompanyaven Trias, els membres de la seva candidatura Jordi Martí Galbis i Damià Calvet. 

Trias ha esta presentat per Pere Calvet, degà del Col·legi. En la primera intervenció l’alcalde Trias ha afirmat que “vivim en un món complex, en contínua transformació, on cada dia afrontem nous reptes”, i en aquest món les ciutats són protagonistes del futur.

Xavier Trias ha explicat que la civilització ha evolucionat molt ràpid com en els darrers 50 anys, “necessitem afrontar nous reptes, com són l’emergència climàtica, la digitalització, el creixement de les desigualtats, l’evolució demogràfica, la governança horitzontal… Qui sigui l’alcalde a partir del maig, ha de saber afrontar i liderar el debat sobre què fem com a ciutat. Els reptes, doncs, seran els mateixos, governi qui governi, però les accions per d’afrontar-los i, sobretot, la manera de fer-ho, segur que és ben diferent”.

Trias ha assenyalat que si és el proper alcalde farà les coses diferents a les de l’actual govern. El primer que canviarà, ha assenyalat, és el diàleg, “ofereixo diàleg i escoltar”. “Barcelona”, ha afirmat, “la fem entre tots, a partir de la col·laboració, no des de la imposició. No des de la confrontació, cal capacitat de diàleg, i buscar el pacte, i deixar d’imposar o anar a la contra. L’elecció s’ha

polaritzat, no vaig contra l’alcaldessa Colau, sinó contra coses que no s’han fet bé”.

Un segon aspecte que Trias ha afirmat que canviarà és que el seu govern no anirà contra l’activitat econòmica. “Voler el benestar de la teva gent és lluitar contra la pobresa i les desigualtats, i és crear activitat econòmica. Apostem per

un creixement intel·ligent i sostenible. Perquè és amb progrés econòmic que aconseguirem el progrés social”.

Un tercer aspecte que canviarà amb Trias alcalde és la gestió de l’Ajuntament, “tornarà a basar-se en el rigor i no en la frivolitat. No em refereixo només a rigor en la gestió econòmica, sinó també a rigor en totes les polítiques, també rigor en l’espai públic”. Davant un auditori d’enginyers, Trias ha destacat la importància de disposar d’estudis que avalin les polítiques públiques i ha assenyalat que la transformació de l’Eixample, per exemple, “no pot ser una qüestió només ideològica. Ha de tenir ciència al darrera”. “Molta gent em diu que Barcelona és una ciutat incòmode, desagradable. I si això és consolida, és molt greu. Per això és tan important el rigor: hem de fer estudis tècnics que avalin quines són les conseqüències de les decisions que prengui”.

I també hi haurà un altre canvi: la ciutat tornarà a funcionar. “Quan vas pel món i parles de Barcelona tothom l’admira. Quan preguntes als barcelonins, els ciutadans han perdut l’autoestima. Hem de recuperar l’autoestima amb una ciutat que funcioni”.

Tot seguit, Andreu Ulied, president de la comissió d’Urbanisme del Col·legi, ha donat pas a la ronda de preguntes, que han tractat sobre mobilitat, infraestructures, Medi Ambient, entre altres temes.

Barcelona, 13 d’abril de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt