Xavier Trias: “Demano a Jaume Collboni que es decideixi si soc cap de l’oposició o vol governar amb mi”

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’, en una entrevista a Betevé, sis mesos després de les eleccions, assegura que “Barcelona volia un canvi, però no s’ha produït”

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha reclamat avui a l’Alcalde Jaume Collboni que “es decideixi si sóc cap de l’oposició o vol governar amb mi”. El president del Grup de ‘TriasxBCN, en una entrevista a Betevé, sis mesos després de les eleccions, ha assegurat que “Barcelona volia un canvi, però no s’ha produït”.

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha protagonitzat el programa especial de Betevé ‘Entrevista al cap de l’oposició’, presentat pel director de la televisió pública de Barcelona, Sergi Vicente. Sis mesos després de les eleccions municipals, Xavier Trias ha assegurat que “a Barcelona les coses no van com haurien d’anar, el canvi no s’ha produït i tenim la incògnita de què decideix Jaume Collboni; ha de decidir com vol fer anar la ciutat i només té dues opcions: continuar amb la ideologia de Colau o amb nosaltres”.

Trias ha lamentat que a la ciutat hi segueixen havent els mateixos problemes de brutícia, inseguretat, i amb una mobilitat que ningú entén. “En aquests mesos, sembla que s’està especialitzant amb la foto i no s’està treballant perquè la gent visqui millor”. Xavier Trias ha destacat que, malgrat la mala jugada que el PSC i Collboni van fer per arrabassar-li l’alcaldia, un fet que assenyala haver superat, té una bona relació amb l’alcalde, a diferència de la que tenia amb Ada Colau: “no teníem una relació fluida. Amb Collboni tinc una bona relació, i jo li dic que es decideixi, si vol governar amb mi o si vol que sigui oposició. L’alcalde ha de tenir prou personalitat per decidir amb qui vol governar”.

Per a Trias, és fonamental tenir clares les prioritats, que pel seu grup passen “per l’activitat econòmica i l’acció social i per aprofitar que tenim comerç, turisme i indústria. També tenir clar que Barcelona és la capital de Catalunya”. “La nostra feina és fer que la ciutat vagi bé i ho podem fer des del govern o oposició”, ha dit.

Sobre la seva retirada, ha afirmat que la decisió està presa, però no sap quan marxarà: “em vaig presentar i vull prendre la decisió dels pactes, perquè entrar al govern no és una decisió fàcil”. Trias ha expressat els seus recels amb els socialistes, “però tenim voluntat d’entendre’ns perquè la ciutat vagi endavant, si cal des de l’oposició, però el que no farem és estar a l’oposició i votar a favor dels pressupostos”.

Trias ha afirmat que es va presentar perquè volia ser 4 anys alcalde, “però no sent alcalde me n’aniré a casa; ara segueixo un temps, però és clar que s’ha de produir un relleu perquè d’aquí a 4 anys no em presentaré”.

Davant una possible entesa entre el PSC i TriasxBCN, l’exalcalde  ha afirmat que “no seria fàcil, però cal lideratge perquè les coses vagin endavant”, i s’ha mostrat sorprès que l’alcalde Collboni no sàpiga amb qui vol pactar: “però quin lideratge és aquest?”.

 

Barcelona, 27 de novembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt