Xavier Trias: “Collboni actua fent veure que es canvia, per no canviar res; vol fer les polítiques de Colau, sense Colau”

Xavier Trias ha pronunciat aquest vespre una conferència, sota el títol ‘Per Barcelona’, al Born Centre de Cultura i Memòria, gairebé un any després de les eleccions municipals i en resposta a l’acte ‘L’Alcalde Respon’ la trobada anual amb els mitjans de comunicació

El president del Grup Municipal de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat avui que l’Alcalde Jaume Collboni està actuant “fent veure que es canvia, per no canviar res; vol fer les polítiques de Colau, sense Colau”. Xavier Trias ha pronunciat aquest vespre una conferència sota el títol ‘Per Barcelona’, al Born Centre de Cultura i Memòria, gairebé un any després de les eleccions municipals i en resposta en resposta a l’acte ‘L’Alcalde Respon’ la trobada anual amb els mitjans de comunicació amb l’alcalde de Barcelona.

Trias ha iniciat la seva intervenció agraint l’assistència als presents al Born, més de 300 persones, i també a les que han seguit en directe la conferència a través de les xarxes socials i youtube. “Us vull donar les gràcies, sempre hi sou. Vau ser-hi el 28 de maig, amb una victòria electoral que ningú s’esperava. I hi sou ara”. A primera fila seient els 10 regidors del grup municipal de Trias per Barcelona, la Presidenta del Parlament, Anna Erra, així com els principals dirigents de Junts per Catalunya, amb la Presidenta, Laura Borràs, el secretari general, Jordi Turull, el President del Consell Nacional, Josep Rull, i el president del grup al Parlament, Albert Batet, amb altres diputats i diputades tant al Parlament com al Congrés. A la Sala Moragues del Born han escoltat també Trias representants de la Cambra de Comerç de Barcelona, Turisme de Barcelona, Barcelona Oberta, Amics de la Rambla, el Gremi de Restauració i altres entitats ciutadanes.

Trias ha explicat que fa poc més d’un any, el 6 de febrer de l’any passat, va fer una altra conferència en la que va oficialitzar la seva candidatura per tornar a ser l’alcalde de Barcelona. En aquell moment va afirmar que la ciutat no funcionava i avui ha preguntat “estem millor? Crec que no. No s’ha fet el canvi que reclamaven la immensa majoria dels barcelonins i les barcelonines”.

El president del grup de Trias per Barcelona ha afirmat que “les eleccions del 28 de maig no anaven d’esquerres o dretes, ni tan sols anaven d’independentistes o unionistes. Les eleccions del 28 de maig varen anar de canvi o continuisme. De fer coses noves, o de continuar fent el mateix”. Per això, Trias, en campanya, sempre va dir que “volia ser alcalde plantejant un pacte a Collboni i Maragall, per fer un govern fort. El govern fort que Barcelona necessitava i necessita”.

Trias ha explicat que “contra pronòstic i per a sorpresa de molts”, va guanyar les eleccions del 28 de maig, però no va ser escollit alcalde. “Collboni, especialista en guanyar als despatxos allò que mai ha guanyat a les urnes -ha perdut en les tres ocasions en què s’ha presentat-, va aconseguir arribar a l’alcaldia per aturar un alcalde independentista”. “Nosaltres volíem un govern fort que fes el canvi que la ciutat necessitava. I jo volia ser-ne l’alcalde. Però un cop això no va poder ser, en comptes de llepar-nos les ferides i estar enfadats, vàrem fer una altra cosa: vàrem prioritzar la ciutat i la seva gent; i vàrem prioritzar el canvi que ens han reclamat i demanat”, ha dit Trias afegint “la prioritat sempre ha de ser Barcelona. Tinc zero confiança en Collboni, però la tinc tota en Barcelona”.

I ha estat pel compromís amb Barcelona que al llarg d’aquests mesos “hem parlat abastament. Però el PSC no ha negociat gens. Perquè una cosa és dialogar, i una altra és negociar. Nosaltres hem actuat amb una prioritat única: Barcelona. Però l’actual alcalde crec que té altres prioritats que no són Barcelona”.

Xavier Trias ha insistit en què la ciutat va votar un canvi. “Ens hem ofert a fer Govern. I no ha estat possible per interessos aliens a Barcelona i a la seva gent. I ara tenim un Govern feble, sense estratègia, que viu de la inèrcia i de les fotos, que no està present en els grans reptes que tenim, i que correm el risc que deixin la ciutat anestesiada per interessos partidistes”, ha lamentat, tot reclamant “un Govern que doni resposta al dinamisme que malgrat tot té la ciutat. Que doni resposta a les persones, a les famílies, als treballadors, a les entitats, als emprenedors i a les empreses. I aquest Govern no el tenim, ni se l’espera”.

A parer de Xavier Trias, avui, la ciutat no viu la divisió del mandat anterior, “el fet que l’Alcaldessa no sigui Colau ha tret pressió a la ciutat i al debat públic. Amb això, Collboni, es pensa que en té prou. Però no n’hi ha prou amb ser el mal menor… L’Alcalde de Barcelona no pot ser el mal menor”. Per a Trias l’Alcalde de Barcelona ha de “liderar, il·lusionar, treballar i ser diligent, mostrar capacitat i força per governar. No n’hi ha prou amb anuncis, i titulars. Cal gestió i cal projecte. Això, jo, de moment, no ho veig”; i també ha de saber quina ciutat volem, “moltes ciutats somien amb fer uns Jocs Olímpics. I està molt bé. Nosaltres ja els hem fet. I ara el nostre somni ha de ser un altre: transformar aquesta ciutat en una ciutat de benestar, d’innovació i de coneixement, perquè aquest és el millor futur que podem donar als nostres fills”.

“Continuo pensant que Barcelona necessita un canvi, un canvi que Collboni no està fent”, ha dit Trias posant 5 exemples “que ens separen totalment de la seva manera de fer:

  1. Barcelona necessita un govern fort que faci funcionar l’Ajuntament. Des de fa nou mesos, tenim un govern de 10 regidors que no arriba a gestionar el dia a dia, i encara menys a afrontar les polítiques i els reptes que la ciutat necessita. Barcelona té una gran força. I té moltíssimes potencialitats. Però també té problemes i grans reptes de futur que ha de superar. Per fer-ho, és imprescindible un Ajuntament que acompanyi.
  2. Volem una ciutat on funcionin bé els serveis bàsics. Una ciutat neta, endreçada i segura. És molt difícil afrontar els reptes de futur si ets incapaç de gestionar bé aquells serveis que són bàsics: la seguretat -o millor dit la inseguretat-, la neteja, el manteniment de l’espai públic, o la mobilitat i el transport. Aviat farà cinc anys que Collboni i Batlle dirigeixen la seguretat d’aquesta ciutat. Cal introduir canvis en la forma com s’ha gestionat fins ara. És imprescindible un canvi en la direcció política de la Guàrdia Urbana. És imprescindible el relleu del regidor que està al capdavant de l’àrea de seguretat, i obrir una nova etapa, amb noves maneres de fer.
  3. Volem una ciutat que treballi per reduir les desigualtats. Una Barcelona que no deixi ningú enrere. No sentim parlar mai l’alcalde Collboni sobre una altra realitat existent a Barcelona: les llars i les famílies que pateixen pobresa. les causes multifactorials de la pobresa infantil, i que incideixin en l’educació, l’habitatge, la salut i el lleure.
  4. Hem de fer un gran pacte de ciutat per l’Habitatge. Tenim un greu problema d’accés a l’habitatge, el preu del lloguer està en màxims històrics. De fet, el problema actual en habitatge rau, en molt bona part, en els molts anys de polítiques equivocades.
  5. Barcelona ha d’actuar com a capital de Catalunya. Necessitem un alcalde que faci menys d’alcalde del PSC-PSOE, i actuï més com alcalde de Barcelona. El govern municipal actual ha renunciat a exercir de capital, i ha optat per aspirar a ser només la segona ciutat d’Espanya.

Xavier Trias ha explicat que, el Born, l’espai on ha pronunciat la conferència, és exemple de la degradació que ha patit la ciutat aquests darrers temps. Fa vuit anys, amb l’excusa de fer-lo millor i ampliar els seus objectius, van diluir la idea per la qual havia nascut aquest espai. “Han estat 8 anys en els quals el Born, igual que la ciutat, han perdut empenta, s’han anat empetitint, fins al punt que costen de reconèixer. Aquesta és la manera de fer de l’actual govern. Fer veure que es canvia, per no canviar res. Fer les polítiques de Colau, sense Colau”.

Trias ha prosseguit “el juny de l’any passat en Collboni va triar el càrrec en comptes del projecte; va triar el continuisme en comptes del canvi; l’anar fent en comptes d’avançar; el govern feble en comptes del govern fort; es va triar ell, en comptes de triar Barcelona. I això segurament farà que Barcelona perdi quatre anys”.

Acabant la seva intervenció, Xavier Trias ha afirmat “Jo marxaré. No serà avui i no serà demà, però quan jo marxi deixaré el millor grup de regidors i regidores que mai ha tingut aquesta ciutat. Un grup que podria haver format un gran govern, però que també serà boníssim exercint d’oposició i construint l’alternativa. Són gent compromesa. Amb els barcelonins i les barcelonines, amb la ciutat i amb el país. I estigueu segurs que són aquí, fent de regidors, pel mateix motiu que hi sóc jo. Per Barcelona. I per tota la seva gent”.

Recupera la conferència en aquest enllaç:

  • Recupera el díptic Conferència ‘Per Barcelona!’ amb Xavier Trias: estat i futur de la ciutat en aquest enllaç
  • Nota de premsa en aquest enllaç

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt