Trias: “Collboni i el seu govern es defineixen per quatre F, de ‘feble’, ‘frívol’, ‘frau’ i ‘fracassat’, i una S, de ‘supeditat’ als interessos d’Illa i el PSC”

El president del grup municipal de TriasxBCN ha destacat que, després d’un any a l’alcaldia l’única cosa que es pot apuntar és que avui tothom sap el significat de “fer un Collboni”, que vol dir “arribar a l’alcaldia al preu que sigui, pactant amb qui sigui, traint els seus propis principis”

El president del grup municipal de TriasxBCN, Xavier Trias, ha assegurat que “Jaume Collboni i el seu govern es defineixen per quatre F, de ‘feble’, ‘frívol’, ‘frau’ i ‘fracassat’, i una S, de ‘supeditat’ als interessos d’Illa i el PSC”. Coincidint amb el dia exacte en que es compleix un any de la investidura i l’inici del mandat, Xavier Trias ha destacat en roda de premsa des de l’Ajuntament que, després d’un any, l’única cosa que es pot apuntar l’alcalde és que avui tothom sap el significat de “fer un Collboni”, que vol dir “arribar a l’alcaldia al preu que sigui, pactant amb qui sigui, traint els seus propis principis”.

El president del grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament, Xavier Trias, amb el portaveu i la portaveu adjunta del Grup, Jordi Martí Galbis i Neus Munté respectivament, han valorat aquest matí en una roda de premsa el primer any del mandat del Govern de Jaume Collboni. Els dos portaveus també han fet repàs a la feina feta aquest any i han presentat breument les iniciatives que TriasxBCN defensarà a les Comissions de Plenari d’aquest mes de juny, que se celebren demà i dimecres.

Fa poques setmanes es va complir el primer any des de les eleccions municipals de maig de 2023, l’element que va marcar aquelles eleccions, com ha assenyalat Xavier Trias, era “la necessitat majoritària entre la ciutadania de fer un canvi a la ciutat; la gent valorava de manera molt negativa la gestió de l’època Colau, i dels Govern de Colau i Collboni. La immensa majoria de la ciutadania reclamava aquest canvi. I moltes forces polítiques van voler agafar aquesta bandera per anar a les eleccions”.  “Vam tenir molt clar que Barcelona necessitava i volia aquest canvi. I la ciutadania ens va atorgar el seu suport i confiança, convertint-nos en la força més votada amb 11 regidors i regidores. Però aquell canvi que la ciutadania reclamava i nosaltres representàvem, va quedar estroncat el 17 de juny de l’any passat amb l’acord de PSC, Comuns i Partit Popular. Ens hem trobat amb una pròrroga, amb en Jaume Collboni d’Alcalde”, ha indicat Trias. 

“Avui fa just un any que Jaume Collboni va ser investit Alcalde en una tarda al Saló de Cent de la qual ningú no guardem un bon record, ni tan sols el mateix Collboni. I avui Barcelona no està millor que fa un any; i en bona part és culpa de Collboni i del seu Govern: governar amb 10 regidors es molt difícil”, ha dit Trias, afegint que hi ha “gran debilitat, no hi ha model i si que hi ha obsessió per figurar, per aparèixer a les fotografies”.

Xavier Trias ha assegurat que, després d’un any, l’única cosa que es pot apuntar l’alcalde en el seu haver és que “tothom sap el significat de ‘fer un Collboni’, s’ha posat de moda, tothom sap que vol dir arribar a l’alcaldia al preu que sigui, pactant amb qui sigui. Tothom sap que vol dir avantposar l’ambició pròpia a la voluntat dels ciutadans”. “És una maniobra bruta, vergonyant, antinatural, que traeix els propis principis…; ‘fer un Collboni’ ho fa una persona  que no és de fiar, aquesta és la realitat”, ha conclòs.

“Avui Collboni és l’alcalde de les 4 F i 1 S”, ha assegurat Trias, explicant que Collboni “ha liderat un govern Feble; ha estat un alcalde Frívol, més pendent de la imatge i la publicitat; també un Frau, fent el contrari d’allò que deia i prometia en campanya; i ha estat un alcalde i un govern Fracassat, que no ha sabut generar majories, a qui li han tombat les ordenances fiscals, mentre que el pressupost l’ha hagut d’aprovar perdent una qüestió de confiança, i igual que tampoc ha pogut tirar endavant el Pla d’Actuació Municipal, això és fracassar”. “I, sobretot, ha estat un alcalde Supeditat als interessos electorals del PSC i a Salvador Illa. Avui Collboni fa més d’alcalde del PSC que no pas d’Alcalde de Barcelona, i això és negatiu per la ciutat i ens treu força”, ha declarat.

“Se senten sols i intenten ara una nova pirueta, que ERC entri al govern, però continuarà sent un Govern dèbil i mancat de suport majoritari, i no sabem quines són les línies d’actuació”, ha exposat Trias, que ha destacat el seu respecte absolut amb les decisions que prengui ERC a Barcelona, però els ha advertit: “vigilin quins acords fan amb el PSC, no són de fiar i veurem si compleixen acords que han fet”.

A continuació ha donat la paraula la portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, que ha fet balanç i ha posat en valor la feina feta “pel grup el primer grup de l’Ajuntament, una feina de control i impuls de l’acció de govern”.

Des del mes de juny de l’any passat, s’han presentat 441 iniciatives aquí, a la Casa Gran de l’Ajuntament de Barcelona. 151 per discutir al Ple o en Comissió (proposicions, precs, preguntes compareixences, declaracions institucionals), i 285 per escrit (precs i preguntes). D’aquestes, 30 iniciatives defensades al Consell Plenari Municipal; i 121 a les Comissions. Amb o sense el suport del Govern, hem aconseguit aprovar 37 proposicions. I l’executiu del PSC n’ha acceptat fins a 66 precs. “Fem feina, marquem camins, fixem prioritats i oferim respostes…, després està el Govern Collboni, que de moment es fa fotografies, penja banderoles, i poc més”.

De les 285 preguntes i precs que hem presentat per escrit, el Govern n’ha respost 214, el 75%. Queda pendent de respondre el 25%. Però és que de les 214 iniciatives registrades per escrit i respostes fis ara, 186, gairebé un 90% (un 87%), ho van ser fora de termini (1 mes), incomplint de manera flagrant del ROM”. “Això provoca que sovint, quan obtenim la resposta, aquesta està desfasada o no té la rellevància que li volíem donar pel moment. Això limita la nostra capacitat de control al Govern Municipal”, ha dit Martí Galbis.

Jordi Martí ha afegit també que com a grup municipal de Trias per Barcelona – Junts per Catalunya “continuarem treballant per fer front als grans reptes que avui té la ciutat de Barcelona, en 4 grans eixos”:

  1. El de les Polítiques socials: fent front al Repte Demogràfic, i treballant per la reducció de desigualtats, i avançant en la Ciutat per viure-hi i viure-hi millor.
  2. El de la Barcelona amb ànima: aposant pel català, la capitalitat del país, i la preservació de la seva història i patrimoni.
  3. El del Nou model econòmic: Només amb activitat econòmica es pot lluitar contra la pobresa; i fer front al Turisme desbocat.

4.El de la ciutat que funciona: seguretat i civisme (acabar amb la multireincidència), neteja, mobilitat i impuls al transport públic, i més habitatge assequible.

“Seguirem treballant i ho farem amb voluntat de col·laboració, com hem demostrat des de l’endemà mateix del 17 de juny de l’any passat; però també construint l’alternativa que permeti apartar Collboni i el PSC de la capital catalana d’aquí a 3 anys, de la ma de tothom, amb diàleg i consens”, ha conclòs el portaveu de TriasxBCN.

La portaveu adjunta del grup, Neus Munté, ha fet un repàs a les principals iniciatives que es presentaran a les comissions que se celebren aquesta mateixa setmana. Munté ha denunciat que “a les comissions, una vegada més, no hi ha cap informe ni cap mesura de govern, són comissions on discutirem les iniciatives dels grups, el govern no presenta res”.

Així, a la Comissió de Drets Socials, Munté ha explicat que la Proposició que reclama un Pla Estiu per garantir el “confort tèrmic” a tota la ciutat, amb refugis climàtics a tots els barris, per fer front a les presumibles onades de calor: amb les piscines públiques gratuïtes i ombres a les zones de joc infantil. “Ja ho hem demanat darrers anys, però el govern no ho ha complert, el govern va tard”. 

A la Comissió d’Ecologia i Urbanisme, la portaveu ha explicat que es reclama al Govern municipal un Pla Especial Urbanístic d’establiments musicals i activitats d’oci nocturn, amb la voluntat d’avançar cap a un model d’oci nocturn de qualitat que estigui consensuat i pactat amb el sector i les associacions veïnals per tal de solucionar els problemes derivats d’incivisme i seguretat i per a la millora de l’oferta.

A la Comissió de Presidència, un Pla d’execució pendent de la llei de transparència. I a la Comissió d’Economia s’insta el govern municipal a posar en marxa un pla de suport pels comerços afectats per les obres a la via pública, amb, entre altres mesures, obrir una línia d’ajuts i subvencions, així com bonificacions de taxes i altres impostos.  

Barcelona, 17 de juny de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt