Trias: “Barcelona estima les motos i hem de fer que  els seus usuaris estimin la ciutat, promovent la convivència i el bon ús”

L’alcalde Trias, en un debat entre candidats organitzat per Motoristes per Barcelona, es compromet a redactar un Pla de Motos, “que no vagi contra les motos, sinó a favor de les motos”, i a fer-lo amb col·laboració, diàleg amb tothom i escoltant la gent

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim mes de maig, ha intervingut al debat ‘BCN La ciutat de les motos’ que organitza Motoristes per Barcelona, a l’Eixample Teatre i en el que han participat, a més de Trias, els alcaldables del PSC, C’s. PP i Valents. La cap de llista de Barcelona en Comú i alcaldessa, Ada Colau, i el cap de llista d’ERC, ha declinat la invitació a participar-hi.

 

Després de la presentació, a càrrec del periodista Ramon Pellicer, ha intervingut Gregori Hidalgo, president de Motoristes per Barcelona, i Jaume Alguersuari, portaveu de l’associació. També han intervingut diversos usuaris que han explicat la seva experiència amb la moto a la ciutat. Tot seguit, han intervingut els alcaldables i s’ha donat pas al col·loqui.

 

Trias ha afirmat que “Barcelona és una ciutat de motos, n’hem d’estar convençuts, però no sempre n’hem estat”, i ha destacat també la importància de la indústria de la moto per la ciutat i pel país. Trias ha coincidit amb les intervencions dels motoristes, que han destacat que és un vehicle essencial per Barcelona, “sense motos la mobilitat seria un desastre, més del que és ara”.

 

També ha destacat que “igual que estimem les motos, Barcelona ha d’estimar les motos, no hi ha d’anar en contra, i cal que els usuaris estimin la ciutat, promovent la convivència”. Xavier Trias ha destacat que s’ha de fer un espai públic, “que no sigui un perill per les motos”, assenyalant que l’urbanisme tàctic està creant problemes, és un perill per la seguretat, i caldrà revisar-lo”.

 

Xavier Trias s’ha compromès, si és alcalde, a redactar un Pla de Motos, “que no vagi contra les motos, sinó a favor de les motos”, i a fer-lo “amb col·laboració, diàleg amb tothom i escoltant”. Així mateix, ha remarcat que, en un context de canvi climàtic que ens afecta a tots, cal apostar per l’electrificació de les motos, “és una oportunitat, no només per canviar el model de ciutat, també per la indústria. La moto ha de ser un vehicle essencial per la mobilitat sostenible, aquesta l’aposta que ha de fer Barcelona”.

 

Tots els candidats han fet una darrera intervenció, en la que Trias ha exposat que el més important és que “l’ajuntament tingui diàleg i lideratge; i que l’alcalde es cregui que Barcelona és la ciutat de les motos, si no ho creus no funciona”, i ha afegit que també és fonamental aplicar les noves tecnologies al sector de les motos.

 

 

 

 

Barcelona, 14 d’abril de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt