Trias afirma que només l’activitat econòmica pot garantir el progrés social i critica que Colau i Collboni hagin apostat pel decreixement

L’alcalde Trias, en la presentació de les propostes d’economia, critica que l’alcaldessa no encapçali expedicions comercials buscant inversors i que “el turista Collboni i ens porti nous turistes”, referint-se a ministres i vicepresidents del govern central que venen a Barcelona a fer campanya però després no executen les inversions previstes

 

L’alcalde Xavier Trias, candidat de ‘Trias per Barcelona’ a les eleccions a l’Ajuntament del pròxim dia 28, ha presentat les propostes d’economia de la seva candidatura en una roda de premsa celebrada davant de Ca l’Alier, al Poblenou, i acompanyat de membres de la candidatura. Trias ha iniciat la seva intervenció afirmant que “sense prosperitat per a tothom no hi ha benestar per a ningú. Tenim les idees molt clares, la lluita pel benestar passa per generar activitat econòmica, i el Govern de Colau i Collboni aposta pel decreixement”. El candidat ha lamentat que, abans, la gent volia venir a viure a Barcelona, ara tenim una ciutat on 1 de cara 3 barcelonins volen marxar. I ha criticat decisions de l’alcaldessa com la de no assistir a la presentació d’un nou vehicle de SEAT; que durà el nom de Raval, “estratègicament és una equivocació”.

 

“Sempre havíem fet expedicions comercials per anar pel món explicant Barcelona i ajudant als nostres empresaris, i buscant inversors, l’alcaldessa no ho fa”, i ha afegit que “Collboni està de turista i ens porta nous turistes”, referint-se a ministres i vicepresidents del govern central que venen a Barcelona a fer campanya, “venen aquí i no fan la feina que haurien de fer. Volem canviar aquesta situació”.

 

Tot seguit ha intervingut Joan Rodríguez, que ha fet balanç del mandat i ha explicat perquè és necessari el canvi. “Els darrers 8 anys hem tingut un govern a la ciutat que, en promoció econòmica, ha apostat pel decreixement, la propaganda, la improvisació i la manca de transparència”. I ha citat diversos programes endegats aquest mandat que han estat fallits, com l’Amunt Persianes, “tenia l’objectiu de dinamitzar els baixos de la ciutat, però va ser un gran fracàs, a les Corts especialment, on es van desnonar 16 activitats al voltant del mercat”; o els Bonus Consum, “volia afavorir el consum del comerç de proximitat, però no es van fixar bé les condicions, i era un màster de la picaresca”.

 

L’àrea de promoció econòmica ha estat liderada en Jaume Collboni, “l’últim responsable del desgavell. El turista Collboni, que també ha exercit de turista aquest 4 anys, que no seguia els temes. No ha sortit del govern, està governant amb ells, i  ho tornaran a fer; per això hem de facilitar el canvi, i l’única garantia que allà on ha primat la voluntat de decréixer hi haurà voluntat de créixer, és la candidatura de Trias. Davant d’aquest balanç dolent per a ciutat, tenim propostes, plans i sabem què hem de fer”, ha exposat Rodríguez.

 

A continuació ha pres la paraula Victòria Alsina, que ha lamentat que Barcelona no hagi jugat bé les seves cartes i ha afirmat que el programa de la candidatura “està directament lligat a potenciar l’economia del coneixement, de la sostenibilitat, digitalització perquè reverteixin en benefici de persones que viuen, treballen i inverteixen a Barcelona”.

 

Alsina ha explicat que a Barcelona hi ha universitats, centres de recerca, PIMES, un ecosistema que no s’ha de llegir només en clau de Barcelona, també en clau Metropolitana i de país. “No ens podem adormir, perquè si no ens quedarem enrere” i ha afegit que hi ha dues condicions que articulen les propostes: la col·laboració público privada, “amb la força de la societat civil, que no té res a veure amb els poderosos, sinó treballar amb totes les persones que son a casa nostra”; i que l’Ajuntament es cregui i aposti per l’economia del coneixement.

 

“S’ha de captar i retenir talent i inversió estrangera, posar l’urbanisme al servei de la recerca i innovació” i ha anunciat la creació del Barcelona Knowledge Yard, que unirà l’ecosistema d’innovació i recerca amb empreses, “l’economia del coneixement és en benefici de tots, de qui treballa, viu i ve a la nostra ciutat”. Alsina ha criticat la visita avui a Barcelona de la vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, “ha vingut a dir-nos a qui hem de votar, que vingui a invertir”.

 

La darrera intervenció ha anat a càrrec de Ramon Tremosa, que ha preguntat irònicament si la vicepresidenta Calviño ha vingut a Barcelona “amb Rodalies o amb el corredor Mediterrani?”. Tremosa ha denunciat el dèficit en infraestructures que tothom reconeix a Catalunya, “però trobem a faltar des de l’alcaldia de Barcelona una reivindicació clara al govern més progressista de la històric”. Tremosa ha explicat que el col·lapse creixent a l’AP7 afecta la mobilitat de l’AMB, “però Colau i Collboni no diuen res sobre una qüestió fonamental i on l’economia de Catalunya se la juga”. També ha alertat de la necessitat d’invertir en el metro, “si no invertim en un metro amb tràfics creixement, en uns anys, serà el nou rodalies i col·lapsarà la mobilitat de l’AMB”.

 

També s’ha mostrat molt crític amb el manca de lideratge municipal en relació a l’aeroport i ha insistit en la necessitat de tenir vols intercontinentals per connectar Barcelona al món. “L’alcaldessa han dimitit de la reclamació d’aquells vols que ens portarien inversions d’alt valor afegit. Esperem que torni a ser alcalde Trias i tinguem un ajuntament amb ambició vocació i lideratge”.

 

Barcelona, 17 de maig de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt