Trias afirma que la sentència de Consell de Cent és un revés a la manera d’actuar de Colau i la inhabilita a ella i els comuns per tornar a governar la ciutat

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ reclama a l’alcalde Collboni si està disposat a obrir-se a una mediació, i evitar l’execució de la sentència, tal com ha demanat la jutgessa que va dictar la sentència que obliga a revertir les obres 

 

El president del Grup municipal de ‘Trias per Barcelona’ a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha valorat la sentència del Jutjat Contenciós-Administratiu que afecta la reforma del carrer Consell de Cent. Xavier Trias  ha assegurat que la sentència és un revés a la manera d’actuar de l’alcaldessa Ada Colau, i que la inhabilita, a ella i els Comuns, per tornar a governar la ciutat. Trias reclama a l’alcalde Collboni si està disposat a obrir-se a una mediació, i evitar l’execució de la sentència, tal i com ha demanat la jutgessa que va dictar la sentència.

 

La sentència, ha assenyalat Xavier Trias, “no va contra Barcelona, ni contra la salut dels barcelonins i barcelonines, ni va contra l’objectiu comú que Barcelona sigui més verda i amb mobilitat més sostenible; és rebuig a un procediment administratiu, un rebuig per un ús equivocat per part del govern de l’ajuntament Barcelona, amb una manera de fer amb prepotència, sectarisme i manca diàleg”. “No diu que no es pugui fer un carrer, diu que no es pot fer de la manera que s’ha fet. La justícia li diu a Ada Colau: no ho fa bé”.

 

Xavier Trias ha reclamat que Colau assumeix responsabilitats i reconegui que  s’han equivocat, “no han fet bé i ens pot costar diners”, ha dit, tot advertint que s’ha posat en risc diners que la ciutat de Barcelona i el conjunt de Catalunya ha rebut de la Unió Europea en el marc dels fons ‘Next Generation’, més de 25 milions, i que les autoritats poden acabar reclamant si es confirma que els procediments emprats per a gastar-los no s’ajusten a la llei.

 

Per a Trias “aquesta sentència no és una sorpresa”, i ha recordat que la justícia també va tombar la taxa de residus, el PEUAT, el pla d’establiments turístics; l’expropiació de l’Hotel Buenos Aires; i gairebé segur tombarà la reforma de la Via Laietana. “Ho vam advertir, no s’estava utilitzant un instrument bàsic davant la magnitud projecte”, ha assenyalat, recordant que el març del 2022 l’any passat, el seu grup va demanar formalment al Govern Colau-Collboni que aturés les licitacions de les obres de la Superilla a l’Eixample fins que no s’elaborés un informe que validés el procediment seguit aleshores i la no necessitat de tramitar un Pla Especial Urbanístic i la consegüent Modificació del Pla General Metropolità vigent, i que és just ara la justificació de la sentència del jutjat Contenciós.

 

 

El president de ‘TriasxBCN’ ha recordat que el seu grup, tot i que  sempre ha estat molt crític amb la transformació que s’estava fent de l’Eixample i el programa superilles, durant la campanya electoral va deixar clar que no ho revertirien. “Ha quedat bé, hi ha coses millorables, però aquesta no és la discussió, sinó la manera de fer i actuar. Ara, la jutgessa demana un procés de mediació, i hi estem plenament d’acord”. En aquest sentit, ha avançat que la propera Comissió d’Ecologia i Urbanisme de dimarts de la setmana que el grup ‘TriasxBCN’ demanarà la compareixença de la responsable d’urbanisme del govern Collboni perquè expliqui els aspectes tècnics, l’abast econòmic i l’impacte mediambiental que pot produir la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 5 de Barcelona sobre  la reversió de les obres del carrer del Consell de Cent a l’estat previ a la finalització de les obres de la SúperIlla.

I també que es faci saber com s’orientarà el recurs que ja s’ha anunciat, detalli l’argumentació tècnic-jurídica per rebatre els fonaments de la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, però també per saber si està disposat a obrir-se a una mediació, i evitar l’execució de la sentència.

 Trias ha insistit que “cal obrir una via de diàleg i de funcionament diferent, pel que s’ha fet i pel que es farà”, i que “l’alcalde Collboni ha d’assumir responsabilitats, i garantir que les coses es faran ben fetes”. A parer de Trias, tota aquesta situació “inhabilita Colau, Sanz i els comuns per tornar a dirigir la ciutat. Ha estat constant fer les coses mal fetes”, i ha exigit que es governi de manera diferent: “és l’assignatura pendent que té Jaume Colllboni; ha de decidir com vol governar, no només amb qui, sinó com, des de la prepotència o des del diàleg i l’entesa”.

 

 

Barcelona, 14 de setembre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt