Reclamem el traspàs a Barcelona de diversos equipaments de la ciutat encara propietat de l’Estat

El portaveu del grup de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, ha defensat la proposició que ho reclama al Consell Plenari d’avui, que també reclama a l’Alcalde “lideratge per negociar aquests traspassos, perquè Barcelona ho necessita”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit avui que el governde Jaume Collboni hagi de reclamar el traspàs a la capital catalana de diversos equipaments de la ciutat que encara són propietat de l’Estat. El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha defensat la proposició que ho reclama al Consell Plenari celebrat aquest matí, que també reclama a l’Alcalde “lideratge per negociar aquests traspassos, perquè Barcelona ho necessita”.

El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha defensat avui al Ple municipal una proposició que acorda: “Que el govern municipal insti i acordi amb el govern de l’Estat, dins del marc de la Comissió bilateral entre les ambdues administracions, i durant aquest mandat, el traspàs dels següents actius que l’Estat té a la ciutat de Barcelona:

  • El traspàs de la propietat de la caserna del Bruc.
  • El traspàs de la propietat de la Prefectura de Via Laietana.
  • El traspàs de la propietat dels locals buits de la Seguretat Social.
  • El traspàs de la propietat del Palau de Duana”.

Martí ha iniciat la seva intervenció fent-se ressò de l’anunci de l’ampliació de l’aeroport de Madrid Barajas per 2.400 milions d’euros, que el president Pedro Sánchez ha fet aquest mateix matí, “sembla que alguns volen que sigui l’únic  aeroport internacional de l’Estat; i és un exemple de la diferència de tracte del govern espanyol, que és també evident amb el deute històric del patrimoni a la nostra ciutat”, que és el que persegueix la proposició de TriasxBCN al plenari d’avui.

El portaveu de TriasxBCN ha destacat que el nou escenari polític, amb el PSC al capdavant del govern municipal i el PSOE al govern de l’Estat, “hauria de facilitar arribar a acords i ha destacat la importància de la negació per recuperar patrimoni de l’Estat, que en molts casos està sense ús o amb usos que no hi estem d’acord”. “Tenim una ciutat densa, amb molts barris amb impossibilitat de créixer, no podem permetre de no disposar d’aquests equipaments que podrien passar a ser de titularitat municipal i oferir més serveis a la ciutat”, ha explicat, posant com exemple que la Seguretat Social disposa de més de 20 locals, la majoria en planta baixa, que estan en desús.

També s’ha preguntat Martí Galbis quin sentit té una caserna militar a la ciutat, en relació a la Caserna d’El Bruc, dalt de tot de l’avinguda Diagonal, “quan podria donar serveis universitaris, habitatge…”. “Demanem lideratge per negociar aquests traspassos perquè Barcelona ho necessita”, ha reclamat el portaveu Jordi Martí Galbis.

La proposició s’ha aprovat amb els vots de Trias per Barcelona, ERC i Barcelona en Comú; l’abstenció del PSC; i els vots en contra de PP i Vox. Martí ha agraït els vots i ha afegit “esperem que les negociacions, ara que tots són del mateix color polític, siguin fructíferes i portin resultats”.  

 

Barcelona, 26 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt