Compromem l’executiu Collboni a oferir semestralment un informe amb dades rellevants dels serveis socials

D’altra banda, el govern municipal no accepta un altre prec del grup de TriasxBCN que demana la cobertura de la pista poliesportiva i la construcció d’uns nous vestuaris a l’Institut Consell de Cent, per a l’ús del mateix centre i del Club Esportiu Terra Negra

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha compromès avui l’executiu de l’Alcalde Jaume Collboni a oferir semestralment un informe amb dades rellevants dels serveis socials.  D’altra banda, el govern municipal no ha acceptat un altre prec del grup de TriasxBCN que demanava la cobertura de la pista poliesportiva i la construcció d’uns nous vestuaris a l’Institut Consell de Cent, per a l’ús del mateix centre i del Club Esportiu Terra Negra.

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí, la portaveu adjunta de Trias per Barcelona, Neus Munté, ha presentat un prec, que s’ha transaccionat amb el govern, que acorda:

“Que el govern lliuri en el termini  d’un mes després de l’acceptació d’aquest prec i de manera semestral, a partir d’ara, un informe als grups que contingui:

  • Dades dels serveis socials desglossades per districtes: total de persones ateses dins del període, nombre mateix període any anterior, persones amb atenció oberta( en franges de 0-16 anys 16-24 anys 25-64 anys 65 any) primeres visites
  • Dades del Servei d’atenció domiciliària, SAD persones i llars ateses
  • Dades dels Programes individuals d’atenció derivats de la valoració de la Dependència, PIA, Total de PIA realitzats i PIA pendents, temps d’espera mitjà per districte d’espera per fer el PIA.
  • Ajuts orientats al suport econòmic d’inclusió, Nombre d’ajudes tramitades i import despesa ( dins del període i acumulat any)
  • Fons extraordinari “FONS D’INFÀNCIA 0-16”. total de persones ateses dins del període, Nombre mateix període any anterior. Desglossat per districtes
  • Fons Extraordinari “Programa RESPIR PLUS”: total de persones ateses dins del període. Desglossat per districtes.”

“Demanem un exercici de transparència i de rendició de comptes, que no és nou en aquest Ajuntament i que nosaltres fèiem quan Xavier Trias era Alcalde, de manera quadrimestral”, ha dit Munté, que ha afegit que es demanen dades rellevants per conèixer les persones que s’atenen, “però la realitat és que no les hem pogut obtenir, ni en el passat mandat ni en aquest. Sabem que hi ha massa temps d’espera en els Pia i agilitzar aquest tràmit esdevé una de les principals mesures si de debò volem que Barcelona sigui una ciutat que  posa les cures al centre”. Munté ha agraït la voluntat del govern, que ha acceptat el prec i que d’ara oferirà les dades de manera semestral.

La regidora de TriasxBCN Joana Ortega ha presentat un altre prec, que ha estat rebutjat pel govern, que reclamava: “Demanem al govern municipal que, de comú acord amb el Consorci d’Educació de Barcelona, realitzin els treballs necessaris per fer la cobertura de la pista poliesportiva i la construcció d’uns nous vestuaris a l’Institut Consell de Cent, per l’ús de l’Institut i del Club Esportiu Terra Negra”.

La regidora Ortega ha explicat que Barcelona té manca d’equipaments esportius, i concretament més pavellons esportius, per complir les ràtios òptimes que marca el PIEC (Pla Director d’Instal·lacions i Equipaments Esportius de Catalunya),  i concretament el Poble Sec, “un barri amb un dèficit important d’equipaments esportius”.

El Club Esportiu Terra Negra és un Club arrelat al Poble Sec des de 2007, que compta amb 9 equips, masculins i femenins, que van des dels benjamins fins el sènior; i que també fa una important tasca d’integració a través de l’esport. Aquest club utilitza actualment la pista esportiva descoberta de l’IES-Institut Consell de Cent i entrena a altres pistes, “pel que la cobertura de la pista comportaria molts beneficis”, ha dit Joana Ortega.

L’executiu, tot i compartir la diagnosi que ha fet la regidora de Trias per Barcelona, no ha acceptat el prec argumentant que aquesta actuació implica altres administracions. Joana Ortega ha lamentat la negativa i ha afegit “esperava un mínim compromís de l’ajuntament, que disposa d’eines per resoldre la problemàtica”.

 

Barcelona, 13 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt