Exigim la recuperació del Tramvia Blau’ després de 6 anys sense servei i l’abandonament del projecte

El portaveu del grup municipal, Jordi Martí Galbis, reclama a l’Alcalde Collboni posar en marxa el projecte per tornar a veure “aquest servei emblemàtic” per l’avinguda Tibidabo i que l’acordi amb diàleg i consens

El Grup Municipal de Trias per Barcelona i Junts per Catalunya han exigit aquest matí, en el marc d’un acte reivindicatiu a la Plaça Kennedy, la recuperació del Tramvia Blau’ després de 6 anys sense servei i l’abandonament del projecte. El portaveu del grup municipal de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha reclamat a l’Alcalde Jaume Collboni posar en marxa el projecte per tornar a veure “aquest servei emblemàtic” per l’avinguda Tibidabo i que l’acordi amb diàleg i consens.

Aquesta setmana s’han complert ja sis anys des que el Govern d’Ada Colau va forçar, el mes de gener de 2018, l’aturada indefinida del servei del Tramvia Blau, la històrica infraestructura ferroviària que unia, per l’Avinguda Tibidabo, la plaça Kennedy i la plaça del Doctor Andreu amb unitats de les que van estar circulant pels carrers de tot Barcelona durant el segle XX. A instàncies de l’Ajuntament, l’empresa TMB, que gestiona el Tramvia Blau, va aturar de manera indefinida aquest servei, i el Govern Colau en va condicionar de manera difusa la seva recuperació a una pla de reforma i rehabilitació tant de l’avinguda com del mateix servei ferroviari sense tenir un projecte, ni partida pressupostària acordats.

La Plaça Kennedy ha acollit avui dissabte, des de les 11h del matí, un acte ciutadà i reivindicatiu que, amb el títol de “Recuperem el Tramvia Blau”, han organitzat conjuntament el grup municipal de Trias per Barcelona i Junts per Catalunya per reclamar el restabliment d’un servei molt estimat pel veïnat del barri de La Bonanova i tot el districte, però també del conjunt de la ciutat. En l’acte, una festa reivindicativa on els veïns i veïnes han estat cridats a compartir imatges històriques de la seva relació amb el Tramvia Blau, han participat representants de Junts i TriasxBCN i el veïnat del districte, amb representants de les associacions de veïns de tot Sarrià-Sant Gervasi i entitats ciutadanes. 

El portaveu del Grup municipal de Trias per Barcelona i regidor-president del Consell del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Jordi Martí Galbis, amb la diputada al Parlament de Junts per Catalunya, Glòria Freixa, acompanyat dels consellers municipals de TriasxBCN al districte i d’afiliats de Junts, encapçalats per la presidenta de l’agrupació del districte, Pilar Gascón, han valorat avui des de la cantonada de l’edifici La Rotonda, a l’inici de l’Avinguda Tibidabo, la desitjada recuperació del Tramvia Blau per a la ciutat de Barcelona, “un projecte important pel nostre districte, però també per tota la ciutat”.

Pel regidor de Trias per Barcelona, “aquest transport públic emblemàtic va deixar de donar servei a la ciutadania de Barcelona i al turisme el febrer del 2018”, ha recordat Martí Galbis, “ja fa 6 anys que no tenim servei de tramvia blau, un temps en que s’han anat succeint retards diversos i contratemps i moltes excuses, però que es poden resumir en abandonament i desídia dels successius governs, els d’Ada Colau a l’Alcaldia i, també els de l’ara Alcalde Collboni”.

A parer de Martí Galbis, “estem aquest matí aquí per fer un acte reivindicatiu, però no és només de Trias per Barcelona i Junts per Catalunya, és també un acte reivindicatiu cívic, social i veïnal”. “El Tramvia Blau, una icona de la ciutat de Barcelona i d’aquests barris, fa sis anys va deixar de donar servei, d’un dia per l’altre, sense previ avís, i no hi ha cap perspectiva concreta de recuperació. Estem aquí per tornar a reivindicar que el Tramvia Blau baixi per l’avinguda Tibidabo, donant un servei públic a la gent, siguin veïns o siguin turistes, perquè també és un emblema turístic de la nostra ciutat”, ha insistit.

El portaveu de TriasxBCN ha exposat que “comencem un nou mandat municipal i li diem a l’Alcalde Collboni, que lidera un govern feble, que no dóna senyals de vida, que atengui les reivindicacions d’aquest barri i de tot el districte, que necessitem que s’aprovi i que en aquest mandat municipal puguem veure l’inici d’aquest nou projecte del Tramvia Blau; i li recordem que aquests projectes tan importants, des del punt de vista pressupostari i de transformació urbana, necessiten i exigeixen diàleg i consens, i és el que li reclamem a l’Alcalde”.

De la seva banda, la diputada Glòria Freixa ha enviat un missatge a l’alcalde Collboni assegurant que “a la ciutadania no se l’enganya”. Freixa ha recordat que “l’alcaldessa Ada Colau no va invertir al districte i, a sobre, va retirar, sense previ avís, el Tramvia Blau; davant les protestes va anunciar que s’estava reparant el tramvia”.  “Però han passat sis anys, ella ja no hi és, i el tramvia segueix sense funcionar El Tramvia Blau tornarà a funcionar perquè nosaltres no defallirem”, ha finalitzat.

 

Barcelona, 3 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt