Suspenem el primer any de mandat del Govern Collboni a Sarrià-Sant Gervasi

El portaveu del grup municipal de Trias per Barcelona i president del districte, Jordi Martí Galbis, denuncia l’absència de la regidora Eugènia Gay d’un districte “en que no hi ha hagut cap canvi respecte els darrers 8 anys i on es manté el maltracte de l’Ajuntament mantenint-lo a la cua de les inversions municipals”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha suspès el primer any de mandat del Govern de Jaume Collboni a Sarrià-Sant Gervasi i l’ha acusat de manca de full de ruta i relat pel districte, i de diàleg amb veïnat i oposició. El portaveu del grup municipal de TriasxBCN i president del Consell del districte, Jordi Martí Galbis, ha denunciat l’absència de la regidora executiva Eugènia Gay d’un districte “en que no hi ha hagut cap canvi respecte els darrers 8 anys i on es manté el maltracte de l’Ajuntament mantenint-lo a la cua de les inversions municipals”.

Jordi Martí Galbis, acompanyat de bona part dels consellers municipals de TriasxBCN a Sarrià- Sant Gervasi ha convocat aquest mati davant la seu del districte una roda de premsa per fer balanç del primer any de mandat municipal en aquest territori, i on el maig de l’any passat la formació que lidera l’alcalde Xavier Trias va guanyar clarament les eleccions, amb el 40% del vot, sent la primera força a tots 6 barris i obtenint la majoria absoluta del plenari de districte, amb 10 consellers, per només 2 del PSC.

En la part més incisiva i política de la seva intervenció, Jordi Martí Galbis ha assegurat que “el PSC i l’Alcalde Collboni no tenen cap projecte per Sarrià-Sant Gervasi”. “No hi ha full de ruta. Després d’un any el govern del districte encara no han presentat el Pla d’Actuació de Districte, ni han explicat quin full de ruta ni quina és la seva proposta pel districte de Sarrià, perquè la realitat és que no tenen cap projecte per al districte”, ha exposat.

“Tampoc no hi ha relat”, ha afegit Martí, que creu que “el govern socialista no té cap relat ni sap el que vol pel districte de Sarrià-Sant Gervasi i això provoca que la seva riquesa social, empresarial, educativa, sanitària, de recerca…estigui invisibilitzada. Més que un govern sembla una gestoria”.

Per qui també és el president del Consell del Districte, “no hi ha diàleg amb els veïns i això fa que hi hagi nombrosos problemes i necessitats del districte que, passat el primer any de mandat, segueixen totalment encallats, com és el cas la neteja, la seguretat i els robatoris a domicilis, la mobilitat i el transport públic, la cura dels parcs i jardins públics o qüestions més concretes com l’espai pels castellers de Sarrià, l’ús de la Llosa de Sarrià, la situació del carrer Tuset, l’impuls a una oficina pels barris de muntanya, o el carril bici de la Via Augusta…”.

“Tampoc no s’ha produït diàleg amb l’oposició, malgrat que el govern està en clara minoria”, ha dit el regidor de TriasxBCN; “sense anar més lluny, no s’ha donat compliment a cap de les 4 proposicions presentades i aprovades pel grup de Trias per Barcelona – Junts per Catalunya amb majoria al districte”.

I finalment, Jordi Martí ha denunciat que “no hi ha govern; tenim una regidora executiva, Maria Eugènia Gay, absent, que té altres prioritats que no són el districte. Amb només 2 consellers municipals sobre un total de 19, el districte de Sarrià-Sant Gervasi representa millor que cap altre la realitat d’un govern de Barcelona, el de PSC i Collboni, feble, desbordat i paralitzat”. “No hi ha hagut cap canvi. És per això que suspenem el primer any de govern de l’alcalde Collboni i la regidora Gay al districte de Sarrià-Sant Gervasi. L’actuació del govern al districte segueix la mateixa línia negativa que els 8 anys anteriors de govern de Colau amb el PSC”, ha conclòs Jordi Martí Galbis.

En la primera part de la roda de premsa, el regidor Martí ha fet també un breu balanç de la feina feta pel grup de Trias per Barcelona “sempre al costat dels veïns i veïnes de Sarrià-Sant Gervasi, en contra posició al Govern absent del PSC”. Així, el grup en els darrers 12 mesos ha realitzat més de 180 visites a veïns, comerços, escoles, consolats, entitats (cultura, esport, salut, ciència, lleure, socials, joves…) dels sis barris del districte; “i ha registrat fins a 90 iniciatives (pràcticament dues cada setmana) entre plenaris i registres per fer la nostra feina de corretja de transmissió dels veïns i instar el govern municipal a fer la feina que no fa”.

El grup de TriasxBCN també ha realitzat nombroses atencions davant els  mitjans de comunicació per denunciar “in situ” temes concrets, abandonats pel govern municipal, com poden ser el projecte de recuperar el Tramvia Blau, l’habitatge públic aturat al carrer General Vives, les escales mecàniques a Vallvidrera, la deixadesa al Parc de la Font del Racó o la brutícia del carrer Bertran.

Barcelona, 4 de juliol de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt