Suport de tots els grups a l’activació dels protocols de prevenció i seguretat davant amenaces terroristes

El portaveu de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, assenyala que no s’ha de fer alarmisme, “però cal que el plenari acordi mesures que ja estan prenent altres ciutats”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit avui el suport unànime de tots els grups polítics de l‘Ajuntament per tal que el Govern municipal activi els protocols de prevenció i seguretat davant amenaces terroristes a causa de la crisi a l’Orient Mitjà. El portaveu de TriasxBCN, el regidor Jordi Martí Galbis, ha assenyalat que no s’ha de fer alarmisme, “però cal que el plenari acordi mesures que ja estan prenent altres ciutats”.

El Grup Municipal de Trias per Barcelona, en la sessió plenària del Consell Municipal de l’Ajuntament celebrat aquest matí, ha portat a debat una iniciativa que expressa la necessitat de posar en marxa mesures de prevenció i seguretat a la capital catalana per fer front a les amenaces terroristes a causa de la crisi a l’Orient Mitjà. El portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, precisament ha obert la seva intervenció tot recordant el fet que aquesta matinada hagi tingut lloc a l’Estació de Sants un simulacre d’atemptat terrorista amb diversos morts i ferits, i ha agraït la seva feina a tots els professionals que hi han participat.

La proposició de TriasxBCN, finalment a aprovada amb el suport de tots els grups municipals, acorda: “El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona insta el govern municipal a:

1. Activar els protocols de prevenció i seguretat establerts, davant d’amenaces terroristes, per fer front a les mateixes, en estreta col•laboració amb el Cos dels Mossos d’Esquadra i la resta de cossos policials i administracions competents.
2. Convocar els grups municipals per informar de la situació actual, de les mesures que s’estan portant a terme i de la informació i dels consells de seguretat i autoprotecció que es considerin adients destinats a la població.
3. Donar tot el suport i els mitjans necessaris a tots els agents del Cos de la Guàrdia Urbana davant del risc associat a possibles atemptats de l’islamisme radical.
4. Que la Guàrdia Urbana col•labori amb els Mossos d’Esquadra en la protecció de sinagogues i d’altres centres, establiments i interessos israelians i jueus a la nostra ciutat.

5. Establir un canal d’informació permanent entre el govern i els grups de l’oposició per fer un seguiment de la situació i del nivell d’implementació de les mesures adoptades.”

El portaveu del grup Martí Galbis ha exposat que, des de l’ofensiva terrorista de les forces de Hamàs a la frontera de Gaza i a l’interior d’Israel el passat 7 d’octubre, “tot el món és més insegur”. Martí Galbis ha explicat que “a Barcelona ja ens trobàvem al nivell 4 de l’alerta terrorista des dels atemptats del 17 d’agost de 2017 a la nostra ciutat i Cambrils, i ara aquesta alerta s’ha reforçat”.

“Sense voler fer alarmisme, i també davant les crides de líders islamistes per atacar persones i interessos del món occidental, creiem que és prou important que aquest plenari acordi un conjunt mesures, que s’han de prendre de manera preventiva, i que ja prenen altres ciutats”, ha dit el portaveu de Trias per Barcelona. Martí Galbis, que ha condemnat els actes terroristes, “vinguin d’on vinguin”, ha agraït les explicacions que va donar el tinent d’Alcalde de Seguretat, Albert Batlle, als grups en una reunió celebrada el passat dimarts després d’una petició de Xavier Trias a l’alcalde Collboni, i ha agraït també el suport unànime de tots els grups a la iniciativa.

Barcelona, 27 d’octubre de 2023

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt