Impulsem la creació d’un espai de treball per analitzar mesures per garantir la seguretat del sector del taxi, en especial a les dones i a la nit

El portaveu Jordi Martí, que ha defensat una proposició aprovada avui per la Comissió de Presidència, confia que l’executiu assumeix el contingut de la iniciativa i doni resposta a les reivindicacions del sector, “que ens les demana i se les mereix, perquè tots som usuaris del servei del taxi”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha impulsat avui una proposició a l’Ajuntament que compromet el Govern de Jaume Collboni a crear un espai de treball per analitzar mesures per garantir la seguretat del sector del taxi, en especial a les dones i a la nit. El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, que ha defensat la proposició aprovada avui a la Comissió de Presidència, ha expressat a seva confiança en que l’executiu del PSC assumeix el contingut de la iniciativa i doni resposta a les reivindicacions del sector, “que ens les demana i se les mereix, perquè tots som usuaris del servei del taxi”.

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior celebrada aquest matí a l’Ajuntament, el portaveu del grup de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, ha presentat una proposició amb contingut de declaració institucional, que acorda:

  1. “Que en el marc de la Taula de Seguretat del Taxi es creï un espai de trobada i treball permanent entre el cos de la GUB, CME, les altres policies locals de l’AMB, l’IMET i el sector del taxi d’analitzar quines són les mesures possibles per garantir la seguretat laboral de cara al públic pel que fa als treballadors del taxi de Barcelona i de tota l’Àrea Metropolitana, especialment durant la nit.
  2. Que s’estudiï establir un protocol d’actuació davant dels casos d’agressions masclistes a les dones taxistes, i que s’estudiïn mesures que s’ha desenvolupat a altres ciutats, per denunciar abusos sexistes.
  3. Que des de l’Ajuntament de Barcelona es desenvolupin campanyes de civisme i de com denunciar delictes contra el patrimoni i agressions contra els taxistes.”

En els darrers anys s’han succeït diversos casos de violència, assetjament o incivisme contra els taxistes. Des del sector del taxi, fa anys igualment que denuncien agressions cap a alguns conductors, així com robatoris amb violència. El portaveu de TriasxBCN ha assenyalat que la iniciativa pretén abordar aquesta “problemàtica greu i coneguda; fa temps que debatem i abordem com millorar seguretat del sector del taxi, que afecta conductors i conductores, també als usuaris”.

“El sector del taxi demana als poders públics que garanteixin la seva seguretat, però no s’hi està donant resposta, i per això fem de portaveus de les demandes del sector del taxi”, ha dit Martí, que ha agraït la transacció al govern per canalitzar la petició de millores de la seguretat del taxi. El portaveu de TriasxBCN ha destacat que “no es parla només d’incorporar càmeres de vigilància dins del taxi, hi ha altres mesures que es poden incorporar”.

“Demanem que una Taula de Seguretat del Taxi, un espai de trobada i treball entre el cos de la Gardia Urbana, Mossos d’Esquadra, les altres policies locals de l’Àrea Metropolitana, l’IMET (Institut Metropolità del Taxi) i el sector del taxi, per debatre i analitzar les mesures possibles per garantir la seguretat del sector”, ha dit Martí.  

PSC, Barcelona en Comú, ERC i el PP han votat a favor; mentre que Vox ha votat en contra. Martí ha agraït aquests suports, i ha afegit que “necessitem donar respostes ràpides, cal ser més àgils. La responsabilitat recau sobre l’IMET, però des de l’Ajuntament tenim coses a dir. Espero que el govern assumeixi el text aprovat i que, entre tots, donem respostes al sector, que ens les demana i se les mereix, perquè tots som usuaris del servei del taxi”.

 

Barcelona, 14 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt