Pactem amb el govern ampliar el Servei d’Atenció a la Víctima de la Guàrdia Urbana per atendre casos de violència masclista i sexual

El grup de TriasxBCN també assoleix el compromís de l’executiu municipal per atorgar la Medalla d’Or de Barcelona al Mèrit Cívic a títol pòstum a Joan Antoni Solans i Huguet

 El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha pactat avui amb el govern de Jaume Collboni ampliar el Servei d’Atenció a la Víctima de la Guàrdia Urbana per atendre casos de violència masclista i violència  sexual. El grup de TriasxBCN també ha assolit el compromís de l’executiu municipal per atorgar la Medalla d’Or de Barcelona al Mèrit Cívic a títol pòstum a Joan Antoni Solans i Huguet.

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior celebrada aquesta matí, el portaveu Jordi Marti Galbis ha presentat un prec al govern que reclama: “Que l’Ajuntament ampliï el Servei d’Atenció a la Víctima de la Guardia Urbana a fi de poder detectar i atendre a totes les víctimes de violència masclista i en especial de violència  sexual de la ciutat de Barcelona, priortzant l’obertura dels SAV a totes les unitats territorials, i en especial l’atenció de caire nocturn”.

“La violència masclista i agressions sexuals són una xacra”, ha declarat Martí Galbis, que ha explicat que segons dades publicades per l’Hospital Clínic, centre de referència en l’atenció a víctimes de violència sexual, el 2023 s’han atès 587 casos d’agressions sexuals, majoritàriament han estat  dones ateses, “però hi ha gent que no denuncia els delictes i no formen part estadística oficial”.

El regidor Martí ha assenyalat la bona feina que du a terme la Guàrdia Urbana, que ha posat en funcionament el Servei d’Atenció a la Víctima de la Guàrdia Urbana, destinat a atendre de forma exclusiva les víctimes de violència masclista, i que disposa de dos serveis que ja han atès 453 dones. “Demanem que, progressivament i vista la bona pràctica que es fa en aquests dos SAV, el servei es pugui estendre a la resta d’Unitats Territorials perquè els deu districtes de la ciutat disposin d’aquest recurs”, ha demanat el portaveu, que ha agraït al govern l’acceptació del prec.

El govern també ha acceptat un altre prec, presentat pel regidor Josep Rius, que acorda: “Que el Govern Municipal iniciï els tràmits per atorgar la Medalla d’Or de Barcelona al Mèrit Cívic a títol pòstum a Joan Antoni Solans i Huguet per la seva dedicació a l’urbanisme de la ciutat i la seva reordenació així com per la seva tasca acadèmica”.

“Defensem que s’atorgui la Medalla d’Or de Barcelona al Mèrit Cívic a Joan Antoni Solans i Huguet, mort el 2019, pel seu recorregut com a urbanista i acadèmic”, ha reclamat Rius, que ha recordat que Solans va ser un dels pares principals de l’ordenament urbanístic de la ciutat amb el Pla General Metropolità i gran treballador per l’urbanisme, de Barcelona i Catalunya, en els primers anys de democràcia. “La Barcelona i la Catalunya actuals no serien com són sense persones com ell, amb la seva feina i mestratge han contribuït al present i futur de la ciutat”, ha dit el regidor de TriasxBCN.

Josep Rius ha destacat la tasca de Solans com, acadèmic i professor, com a membre de diverses entitats del país, i que va ser president durant vuit anys de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Una persona honorada amb la Creu de Sant Jordi, però també per l’estranger com ho demostra l’atorgament de la Legió d’Honor, la més alta distinció que atorga la República francesa. “És de justícia que la ciutat li faci aquest reconeixement”, ha dit Rius, agraint l’acceptació del prec per part del govern.

 

Barcelona, 17 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt