A Sant Martí forcem el govern Collboni a informar l’oposició dels problemes que afecten la Biblioteca García Márquez i com els solucionarà

Al Plenari del Consell de Sant Martí, l’executiu del PSC accepta dos precs de TriasxBCN i es compromet a fer-se càrrec del solar situat al carrer Paraguai 6-10 perquè deixi de ser un espai de deixadesa i brutícia, i a revisar el subministrament elèctric del Centre Cívic del Besòs-Maresme

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Sant Martí ha forçat el govern de Jaume Collboni a informar l’oposició dels problemes que afecten la Biblioteca García Márquez i com els solucionarà. Al Plenari del Consell de Sant Martí, l’executiu del PSC ha acceptat dos precs de TriasxBCN i s’ha compromès a fer-se càrrec del solar situat al carrer Paraguai 6-10 perquè deixi de ser un espai de deixadesa i brutícia, i a revisar el subministrament elèctric del Centre Cívic del Besòs-Maresme.

En el ple del districte d’aquest mes de juliol, celebrat ahir dijous, el grup de Trias per Barcelona a Sant Martí, amb Maria Arenillas com a consellera portaveu, i els consellers municipals Miquel Alonso, Marc Garrido, Sergi Matas i Albert Ricart, va assolir prou suports per aprovar la proposició, i va veure com el Govern municipal acceptava els dos precs presentats.

La proposició, defensada per la consellera Maria Arenillas, es va aprovar amb els vots de tots els grups, i acordava: “Que el Govern Municipal del Districte de Sant Martí es comprometi a tenir informats des d’un principi als partits de l’oposició, de situacions com els problemes que pateix la Biblioteca García Márquez, abans d’haver de rebre la informació per part del veïnat o de la premsa. I en aquest cas concret, faci públic en aquest Consell Plenari un informe de les patologies i solucions a prendre, així com del pressupost i a qui afecten i prendrà responsabilitats de les incidències, perquè també els veïns i veïnes ho puguin conèixer de primera mà”.

La Biblioteca García Márquez haurà de veure modificat el seu disseny exterior amb un voladís i un umbracle. L’edifici fa mesos va patir filtracions d’aigua i trencament de vidres pel moviment de la seva estructura. “Des del govern del Districte en cap moment se’ns ha informat dels problemes que afectaven a l’edifici de la García Márquez, però, per sort, els veïns sempre ens tenen al corrent”, va assenyalar Arenillas, agraint l’aprovació de la iniciativa.

Pel que fa als precs, tots dos aprovats, en el primer, defensat pel conseller Albert Ricart, Trias per Barcelona demanava: “Que el Govern Municipal del Districte es faci càrrec del solar situat al carrer Paraguai numero 6-10, denominat  LA FORTALEZA, com a propietari legal que consta al Registre de la Propietat, i que procedeixi al tancament immediat i sanejament del solar del carrer Paraguai número 6-10 perquè deixi de ser un punt de deixadesa i brutícia del Barri, i perquè no s’hi produeixin activitats nocives i il·legals de les que es queixen els veïns. Sol·licitem la resposta per escrit per a ser entregada durant el consell plenari a tots els grups municipals de l’oposició”.

Com va exposar el conseller Ricart, el solar situat al carrer Paraguai nº 6-10, denominat  LA FORTALEZA, és propietat de l’Ajuntament de Barcelona des de juliol de 2008. Ricart va explicar que el solar no està tancat i es produeixen actes de vandalisme i apropiació indeguda de plantes i cultius, i també hi entren gossos que hi fan les seves necessitats. “Fins i tot s’hi ha construït una barraca on, segons ens diuen els veïns, s’hi practiquen activitats sexuals i activitats relacionades amb les drogues. El solar es troba en un estat deplorable, cal que el govern se’n faci càrrec”, va reclamar el conseller de Trias per Barcelona.

La consellera Maria Arenillas va presentar un altre prec, també aprovat per l’executiu, que reclamava: “Que el Govern Municipal del Districte revisi el subministrament elèctric del Centre Cívic del Besòs-Maresme fins a poder determinar la causa de la inestabilitat que pateix, i en conseqüència poder donar-li solució el més aviat possible, perquè les activitats es puguin desenvolupar sense incidències elèctriques i que el Centre pugui donar el servei de Refugi Climàtic al Barri amb total normalitat”.                       

Arenillas va explicar que el Centre Cívic del Besòs-Maresme fa temps que té problemes amb el subministrament elèctric. El passat dia 13 es va fer a la Sala d’Actes la representació de ‘La Taula de l’Alquimista’, i es va desconnectar i connectar diverses vegades el  subministrament elèctric, havent fins i tot de fer una part inicial de la representació a les fosques, amb llum de mòbils.

“Aquesta situació es dona pràcticament a diari i genera problemes en el desenvolupament de les activitats del Centre, així com que també causa averies i desgasts en els aparells electrònics”, va remarcar la consellera Arenillas, tot afegint que “el Centre Cívic del Besòs-Maresme és un equipament de molta activitat i que és alhora refugi climàtic”.

Albert Ricart, finalment, va presentar un seguiment de prec per tal que “el govern municipal informi de les gestions que s’han fet fins a la data d’avui i que es pensen fer al futur, per a poder avaluar la conveniència o no de continuar amb la cessió a precari del solar del carrer Alava número 24, ja que el seu ús per part dels cessionaris es ínfim, i així poder posar a disposició de la ciutadania un espai per a gaudi familiar i dels animals de companyia de la zona”. El govern, però, no va donar cap informació nova al respecte.

 

Barcelona, 5 de juliol de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt