Exigim a Collboni lideratge per solucionar la tensió entre Guàrdia Urbana i Mossos

El grup municipal de TriasxBCN aconsegueix també que l’executiu aprovi un altre prec i es comprometi a elaborar un informe d’avaluació del funcionament del Servei d’Atenció Domiciliària

El Grup Municipal de Trias per Barcelona, de la mà del portaveu adjunt, Jordi Martí Galbis, ha exigit avui a l’Alcalde Jaume Collboni lideratge per solucionar la tensió entre Guàrdia Urbana i Mossos, i reclama, si cal, un nou conveni de col·laboració entre els dos cossos policials. El grup de TriasxBCN ha aconseguit també que l’executiu aprovi un altre prec, defensat per la portaveu adjunta, Neus Munté, i s’ha compromès a elaborar un informe d’avaluació del funcionament del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

El portaveu Martí Galbis ha presentat un prec, adreçat a l’alcalde Collboni que li reclamava que “lideri les polítiques de seguretat de la ciutat de Barcelona tal i com acorda la Carta Municipal, que això s’ha de fer en constant diàleg amb el Departament d’Interior per buscar solucions polítiques i millorar les dades delinqüencials amb una millor coordinació entre els dos cossos policials, tot activant els mecanismes per tal de redactar un nou Conveni de col·laboració entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra”.

El portaveu de TriasxBCN ha exposat que Barcelona està vivint des de fa mesos una crisis institucional, també operativa, entre Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, com va denunciar el mateix conseller d’Interior de la Generalitat. “La inseguretat és el principal problema de la ciutat, segons els seus ciutadans, i això és resultat de l’herència dels vuit anys darrers amb Ada Colau al capdavant del govern la ciutat”, ha insistit. “Aquesta situació”, ha afirmat, “genera alarma social”, i ha reclamat a l’alcalde, màxim responsable de la Junta local seguretat, “liderar perquè la situació se soluciones, des del diàleg permanent i amb lleialtat a la Generalitat”. “Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana fan una feina excel·lent, demanem que vostè assumeixi un rol de lideratge per solucionar de manera urgent aquesta situació”, ha afirmat Martí Galbis, afegint que si és necessari es redacti un nou Conveni de col·laboració entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, “i si està obsolet, fem-ne un de nou perquè la ciutadania es mereix garanties de seguretat”.

L’Alcalde Collboni ha acceptat el prec, i el regidor Martí ho ha agraït, i ha afegit “fa mesos que patim de manca de coordinació; quan el conseller d’Interior denuncia deslleialtat institucional de la cúpula política de la Guàrdia Urbana no és qualsevol cosa, demanem resultats”. 

D’altra banda, la portaveu adjunta del grup, Neus Munté, ha presentat un altre prec, també acceptat per l’executiu, que reclamava: “Que el govern municipal presenti en el termini d’un mes als grups municipals un informe d’avaluació del SAD, a partir de l’auditoria feta per una empresa externa, que inclogui:

– Valoració de les persones usuàries del SAD, quantitatives i qualitatives.

– Valoració de les empreses adjudicatàries dels 4 lots sobre el funcionament del sistema de ‘superilles socials’.

– Tipologia de nous professionals que s’han incorporat al SAD, tal i com es va anunciar en el moment d’aprovació del plec.

– Cursos que han realitzat en horari laboral les persones treballadores.

– Valoració de com s’ha ajustat l’import econòmic de la licitació a la realitat del desenvolupament del servei”.

Munté ha explicat que la darrera licitació del SAD de 2020 va incorporar novetats, com l’increment retributiu (conseqüència del nou conveni laboral del sector), més formació, incorporació de nous perfils professionals, i un pas endavant en la integració social i sanitària. “Reivindicacions que venien de lluny, que suposaven una millora qualitativa del servei i també un repte organitzatiu que calia avaluar de manera continuada, ja que incorporava una avaluació externa”, ha recordat la regidora de TriasxBCN.

La portaveu adjunta Munté ha explicat que el seu grup ha demanat en diferents ocasions el resultat “d’aquesta avaluació d’un servei que és el segon contracte més important de l’Ajuntament, després del de neteja, per impacte econòmic i també qualitativament perquè s’adreça a persones fràgils i vulnerables”; “però sempre hem obtingut silenci per resposta. Volem conèixer la valoració dels usuaris, de les empreses adjudicatàries”.

Munté ha agraït l’acceptació del prec: “esperem aquest informe d’avaluació,  que fins ara se’ns havia negat, i contrastar les queixes que ens han arribat sobre desenvolupament d’un servei, estratègic i delicat perquè entra a casa de persones que hem de protegir”.

 

Barcelona, 26 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt