Acusem l’alcalde Jaume Collboni de mentir als veïns i veïnes del Raval i de Sant Antoni en optar pel projecte de Colau per urbanitzar la ronda

El Grup Municipal de Trias per Barcelona alerta que el projecte de reforma de la ronda de Sant Antoni, que va imposar el Govern Colau el 2023 i que Collboni ha anunciat que tirarà endavant, pot acabar als tribunals

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha acusat avui l’alcalde Jaume Collboni de mentir als veïns i veïnes del Raval i de Sant Antoni en optar pel projecte d’Ada Colau per urbanitzar la ronda. El Grup Municipal alerta que el projecte de reforma de la ronda de Sant Antoni, que va imposar el Govern d’Ada Colau el 2023, i que Jaume Collboni ha anunciat que tirarà endavant, pot acabar als tribunals.

Els regidors del grup de ‘Trias per Barcelona’ Damià Calvet i Joan Rodríguez Portell, adscrits respectivament als districtes de Ciutat Vella i l’Eixample, han valorat aquest matí les novetats sobre les obres d’urbanització de la Ronda de Sant Antoni sobre la plataforma central d’aquesta mateixa avinguda. En declaracions als mitjans de comunicació, Joan Rodríguez ha volgut fer públic el descontent del seu grup per l’anunci que el govern Collboni començarà les obres de la ronda de Sant Antoni, el pròxim 8 de gener, d’acord amb el projecte que havia impulsat Ada Colau i els comuns en el mandat passat. “És la constatació que Collboni va mentir; tenim un alcalde mentider, va anunciar fins a sis vegades en campanya electoral, aquí mateix, fent bustiades amb els veïns i actes públics, que no executaria aquest projecte, però ara diu que si que l’executarà”.  

“No estem davant una rectificació, estem davant d’una mentida. Els socialistes formaven part del govern municipal i coneixien el projecte que deien que no volien executar, però ara decideixen tirar-lo endavant. Van mentir”, ha dit, tot afegint que l’executiu que encapçala Jaume Collboni és un govern continuista amb les polítiques de l’anterior govern, del qual el PSC en formava part. “Collboni és més Colau, no hi ha hagut el canvi que la ciutat reclamava i va votar”.

Rodríguez Portell ha afegit també que Trias per Barcelona estarà en contra d’aquesta opció perquè “enganyar fa mal a la política. Seguirem coherents amb la defensa del projecte de 2018, que és el que tenia consens i la voluntat majoritària dels veïns”.

Al seu torn, el regidor Damià Calvet ha insistit en què el PSC i Jaume Collboni han enganyat els veïns del Raval i de l’Eixample, “va reiterar en campanya que  canviaria el projecte aprovat pel govern Colau-Collboni, i que retornarien al projecte de consens de 2018”.  

A parer del regidor de TriasxBCN adscrit a Ciutat Vella i responsable de l’àmbit d’Urbanisme, tirar endavant les obres a partir del mes de gener, “evidencia la manca de model del govern, també la manca de model pel que fa a la mobilitat: no han resolt la mobilitat al Raval, ni la càrrega i descàrrega entre Casanova i Villarroel, tampoc el transport públic, perquè eliminen un carril de baixada i posen impediments al transport públic, una peça fonamental de la mobilitat sostenible de la ciutat”.

Calvet ha afegit que “es crearan carrers de primera i de segona, s’allarguen unes obres innecessàriament, i ha alertat que, de nou, aquest projecte també podria ser impugnat davant la justícia”. “Reclamem que es retorni al projecte consensuat”, ha conclòs.

 

Barcelona, 15 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt