Acordem amb el Govern Collboni convocar una sessió presencial de participació a cada districte, com a mínim, per debatre la modificació de l’ordenança de civisme

L’executiu accepta també l’altre Prec de TriasxBCN i crearà una taula de prevenció i seguretat a Sant Antoni amb els veïns, comerços i entitats del districte per revertir la situació d’inseguretat que pateix el barri

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha acordat avui amb el Govern de Jaume Collboni convocar una sessió presencial de participació a cada districte, com a mínim, per debatre la modificació de l’Ordenança de Convivència. L’executiu ha acceptat també l’altre prec de TriasxBCN i crearà una taula de prevenció i seguretat a Sant Antoni amb els veïns, comerços i entitats del districte per revertir la situació d’inseguretat que pateix el barri.

A la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior celebrada aquesta matí a l’Ajuntament, la regidora de TriasxBCN Victòria Alsina ha defensat un Prec que demanava: “Instem el govern municipal que en el marc del procés de participació per la modificació de l’ordenança de convivència, es realitzi com a mínim una sessió presencial de participació a cada un dels Districtes de la ciutat per tal de recollir les propostes dels veïns i veïnes”.

Com ha exposat la regidora Alsina, el govern municipal ha iniciat el tràmit per a la modificació de l’Ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana a l’espai públic, més coneguda com a Ordenança de Civisme, “perquè ja tocava després d’una antiguitat de 18 anys; i creiem que és una ordenança important per a la ciutat i volem que sigui una eina útil”.

“Ara s’obre el procés de revisar-la però es fa a corre-cuita; i ens preocupa perquè cal fer-ho i fer-ho bé”, ha dit Victòria Alsina. La regidora de TriasxBCN ha denunciat que hi ha “tres districtes de veïns afortunats -Eixample, Sant Martí i Ciutat Vella-, que tenen l’oportunitat de participar-hi. Però on són la resta?”. “Per què els veïns de Gràcia no hi hem pogut participar?”, ha lamentat la regidora. Alsina també ha explicat que, a més de les presses, hi ha infrarepresentació de col·lectius que podrien aportar la seva experiència: “sembla que el procés s’ha dissenyat per cobrir l’expedient”.

El prec s’ha debatut conjuntament amb una proposició de Barcelona en Comú amb un contingut similar, i Alsina ha celebrat la presentació de la iniciativa, però ha expressat la seva sorpresa perquè “els comuns han tingut 8 anys de govern per fer la feina; només hi va haver un intent el 2018 per part de l’aleshores regidor Jaume Asens, que va quedar en un carreró sense sortida”. “Hi ha hagut vuit anys d’immobilisme, que ens porten a ara fer-ho de pressa i corrents. Veiem un govern sense rumb ni capacitat, que ens porta a una situació que Barcelona no es mereix”, ha dit la regidora Alsina, que ha reclamatque s’ofereixi l’oportunitat presencial a tothom: “demanem, com a mínim, una sessió presencial a tots els districtes perquè els veïns puguin participar. Apostem per una participació que faci els processos participatius més legítims, eficients i que s’escolti tothom, donant opció els ciutadans de participar en els cicles de les polítiques públiques”. El govern ha acceptat el prec i es faran sessions participatives a cada districte; “esperem que el govern faci un bon ús d’aquesta informació”, ha conclòs Victòria Alsina.

El govern del PSC també ha acceptat un altre prec de Trias per Barcelona,  presentat pel portaveu del grup, Jordi Martí Galbis, en referència a la inseguretat i manca de convivència al barri de Sant Antoni, una denuncia que el mateix portaveu de TriasxBCN i el regidor president del districte de l’Eixample, Joan Rodríguez, van fer la setmana passada sobre el terreny. El prec reclamava al govern que “creï una taula de prevenció i seguretat al barri per tal que, treballant amb els veïns, comerços i entitats del districte i els cossos de seguretat, es puguin trobar solucions als problemes de seguretat del barri de Sant Antoni; així com també demanem un augment dels efectius policials al barri de Sant Antoni en tots els torns”.

“Els darreres mesos hi ha hagut denúncies de veïns i comerciants per l’onada de robatoris i furts, allunatges a comerços, venda de drogues; un conjunt de fets que afecta la vida veïns i comerciants”, ha justificat Martí Galbis. Segons dades policials, a Sant Antoni hi ha hagut un augment del 17% en els fets delictius en el darrer semestre del 2023, i els fets incívics han augmentat un 30%. “És una situació preocupant que obliga el govern a prendre mesures, ho ha de liderar. Les dades són les que són”, ha reclamat Martí, agraint l’acceptació de prec.

 

Barcelona, 13 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt