Forcem reunió per iniciar l’elaboració d’un pla d’actuació integral i d’usos del Parc del Turó del Putxet

Al Plenari del Consell de Sarrià-Sant Gervasi d’aquest mes de desembre, el govern rebutja un prec del grup de TriasxBCN que reclamava una altra reunió, en aquest cas per tractar la situació del sistema de recollida porta a porta al barri de Sarrià

El grup de ‘Trias per Barcelona’ a Sarrià – Sant Gervasi ha forçat el govern de Jaume Collboni a convocar una reunió amb veïns, entitats i grups polítics per tal d’iniciar els treballs per a l’elaboració d’un pla d’actuació integral i d’usos del Parc del Turó del Putxet. Al Plenari del Consell de Sarrià-Sant Gervasi d’aquest mes de desembre, el govern ha rebutja un prec també del grup de TriasxBCN que reclamava una altra reunió, en aquest cas per tractar la situació del sistema de recollida porta a porta al barri de Sarrià.

Ahir dilluns va tenir lloc el plenari del Consell del Districte de Sarrià – Sant Gervasi, que presideix el regidor Jordi Martí Galbis, en el que van participar els 10 consellers municipals de Trias per Barcelona al districte, Pol Lliró, Montse Cantín, Álvaro Clapés- Saganyoles, Pol Esquefa, Pilar Gascón, Maria Teresa Laïlla, Jaume Oliva, Agata Peñalver, Joan Puigdollers i Trini Ros. De les iniciatives presentades per Trias per Barcelona, es va aprovar per unanimitat la proposició, mentre que el Govern en va rebutjar el seu prec.

La proposició, defensada pel conseller de TriasxBCN Álvaro Clapés-Saganyoles, acorda: El Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi acorda: Que el govern municipal del Districte convoqui abans del proper plenari del mes de març veïns i entitats del barri del Putxet, així com els grups polítics, a una reunió per tal d’iniciar els treballs per a l’elaboració d’un pla d’actuació integral i d’usos del Parc del Turó del Putxet on s’abordin qüestions essencials com ara la integració al parc dels actuals espais adjacents i de la finca de Manacor 1, la dinamització cultural i lúdica del parc, la remodelació de les àrees de gossos, el nou accés per Pare Fidel Fita i Roca i Batlle, els horaris del parc o la seguretat tant al seu interior com als seus entorns, entre d’altres”.

A parer del conseller de TriasxBCN, el Parc del Turó del Putxet “és un espai que podria ser molt més central en la vida dels veïns del districte de Sarrià-Sant Gervasi; els veïns del Putxet i les entitats veïnals reclamen una transformació del Parc del Turó del Putxet i dels seus entorns en termes d’accessibilitat, usos i dinamització”. El conseller va recordar que l’Estudi de Paisatge del Putxet, elaborat el passat mes de maig per l’Ajuntament de Barcelona, incorpora estratègies que apunten a millorar l’accessibilitat i els usos del Parc del Turó del Putxet.

Tots els grups del plenari van donar suport a la proposició, i el conseller Clapés-Saganyoles va agrair aquesta unanimitat. A parer de Grup de ‘Trias per Barcelona’ a Sarrià – Sant Gervasi, la reunió que ara ha de convocar el govern Collboni amb veïns, entitats i grups polítics serà clau per iniciar l’elaboració d’un pla integral per al Parc del Turó del Putxet, abordant qüestions essencials com la integració d’espais adjacents, dinamització cultural, remodelació d’àrees de gossos i millora de l’accés i la seguretat.

TriasxBCN va presentar un prec, de la mà del conseller Jaume Oliva, que reclamava: “Que el govern municipal del Districte convoqui en el termini de dos mesos veïns, entitats i grups polítics a una reunió de treball per tal de tractar la situació del sistema de recollida porta a porta al barri de Sarrià on s’abordin qüestions com els horaris de recollida per garantir el descans dels veïns, el reforç de contenidors i neteja als entorns de la zona de recollida porta a porta, condicions especials de recollida per a la gent gran o l’inici de campanyes informatives per revertir males dinàmiques establertes actualment”.

Com va assenyalar Jaume Oliva, actualment no es garanteix el descans dels veïns entre les 23 h i les 7 h del matí al barri de Sarrià pel soroll de la recollida de residus Porta a Porta; i, més enllà dels horaris de recollida, hi ha molta acumulació de residus i deixalles als carrers de Sarrià; també hi ha punts negres on, de forma habitual, hi ha una gran acumulació de residus i deixalles, mentre que hi ha bons resultats del sistema de recollida al barri de Sarrià pel que fa al percentatge de reciclatge. El govern va rebutjar el prec.

 

Finalment, la consellera Montse Cantín Mas va adreçar una pregunta per conèixer “Quin capteniment té el govern municipal en relació a les finques del carrer Sant Joan de la Salle 4 i 6 pel que fa a que puguin esdevenir espais d’ús municipal per al barri de Sant Gervasi- La Bonanova?”.

El passat dia 30 de novembre es va procedir al desallotjament de les finques del carrer Sant Joan de la Salle números 4 i 6, més conegudes com a El Kubo i La Ruïna, propietat de forma majoritària de la societat de gestió de capital públic SAREB. Els veïns del barri de Sant Gervasi – La Bonanova fa temps que demanen espais per a equipaments al barri. Aquest desallotjament dona l’oportunitat d’utilitzar aquest espai del carrer Sant Joan de La Salle amb aquest objectiu. Cantín Mas va demanar al govern que es valorés la possibilitat d’adquirir-los per passar a ser espais per al barri, però el govern va respondre que no ho tenia previst.

Barcelona, 5 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt