A Sarrià- Sant Gervasi forcem el govern Collboni a convocar una reunió de treball per elaborar un pla d’actuació integral pel Parc de la Font del Racó

Al Plenari del Consell de Sarrià-Sant Gervasi d’aquest mes de març, el govern accepta un prec parcialment del grup de TriasxBCN i crearà una Oficina dels Barris de Muntanya, i en rebutja un altre que reclamava elaborar un informe sobre el consum de drogues al districte

El grup de ‘Trias per Barcelona’ a Sarrià-Sant Gervasi ha forçat el govern de Jaume Collboni a convocar una reunió de treball per elaborar un pla d’actuació integral pel Parc de la Font del Racó, a la falda del Tibidabo. Al Plenari del Consell de Sarrià-Sant Gervasi d’aquest mes de març, el govern ha acceptat un prec parcialment del grup de TriasxBCN i crearà una Oficina dels Barris de Muntanya, però en rebutja un altre que reclamava elaborar un informe sobre el consum de drogues al districte.

El passat dimecres va tenir lloc el plenari del Consell del Districte de Sarrià- Sant Gervasi, que presideix el regidor Jordi Martí Galbis, en el que van participar els 10 consellers municipals de Trias per Barcelona al districte, Pol Lliró, Montse Cantín, Álvaro Clapés- Saganyoles, Pol Esquefa, Pilar Gascón, Maria Teresa Laïlla, Jaume Oliva, Àgata Peñalver, Joan Puigdollers i Trini Ros.

El grup de TriasxBCN hi va presentar una proposició, defensada per la consellera Montse Cantin i Mas, que va ser aprovada amb els vots favorables de tots els grups, excepte l’abstenció de Vox, acordava: “Que el govern municipal del districte dugui a terme actuacions urgents de manteniment al Parc de la Font del Racó i convoqui abans del proper plenari del mes de maig veïns, entitats i escoles de l’entorn del parc, així com els grups polítics, a una reunió per iniciar els treballs per a l’elaboració d’un pla d’actuació integral de tot l’espai que fixi un pressupost i un calendari per a poder reobrir aquest parc el més aviat possible”.

El parc de la Font del Racó, dissenyat per Nicolau M. Rubió i Tudurí i situat en els revolts del final de l’avinguda del Tibidabo, fa tres anys que està tancat, ple d’escombraries, amb problemes de seguretat i l’evidència d’un absolut abandonament del patrimoni de la ciutat. La consellera Cantin va explicar que “la iniciativa respon a una petició expressa de les escoles de l’entorn que fan ús del parc, tancat des de fa tres anys”. ”Volem que el govern faci aquesta convocatòria per iniciar els treballs d’elaboració d’un pla d’actuació integral consensuat amb els veïns”, va reclamar Cantín, agraint el compromís del govern per donar compliment a la proposició.

De la seva banda, el conseller portaveu Pol Lliró, va defensar un Prec per tal “Que el govern municipal es comprometi a crear una Oficina dels Barris de Muntanya de Barcelona i que aquesta oficina estigui ubicada al barri de Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes”.

“Els barris de muntanya reclamen poder tenir una oficina específica per atendre les seves necessitats, algunes diferents de les de la resta dels barris de la ciutat”, va assegurar el conseller portaveu de TriasxBCN a Sarrià-Sant Gervasi. El govern va acceptar i es va comprometre a posar en marxa aquesta oficina, però ubicar-la només al barri de Les Planes.

L’executiu socialista no va acceptar un segon prec, formulat pel conseller Pol Esquefa, que reclamava presentar “abans del plenari del mes de juliol de 2024, un informe sobre la situació de les drogues al districte de Sarrià-Sant Gervasi que abordi des de qüestions com les dades disponibles de consum i impacte en salut pública fins a aspectes com les plantacions il·legals, els grups que operen en la distribució, l’actuació policial o la implantació de mesures de prevenció i campanyes de sensibilització”.

“Les dades indiquen que Sarrià-Sant Gervasi és el districte amb el consum més elevat de drogues i s’hi produeixen episodis de violència derivats d’aquest consum”, va exposar el conseller, que va lamentar la negativa de l’executiu d’acceptar el prec.

 

Barcelona, 19 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt