Aconseguim que el govern destini els recursos per garantir l’actualització dels Centres Cívics, com demanen els seus treballadors

El grup municipal aconsegueix que l’executiu municipal accepti un altre prec per aclarir la situació en què es troben les entitats esportives que fan ús del Pavelló Italià, a Fira Montjuïc

 El grup municipal de Trias per Barcelona ha aconseguit avui que el govern de Jaume Collboni destini els recursos necessaris per garantir l’actualització de les instal·lacions dels Centres Cívics de la ciutat com venen reclamant els seus treballadors. El grup municipal ha aconseguit també que l’executiu municipal accepti un altre Prec per aclarir la situació en què es troben les entitats esportives que fan ús del Pavelló Italià, a Fira Montjuïc.

 

A la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports celebrada aquest matí a l’Ajuntament, el govern ha acceptat un prec de Trias per Barcelona, presentat pel regidor Joan Rodríguez Portell, que reclama “que el Govern municipal actuï en justa correspondència amb la qualitat del servei prestat pels centres cívics de la ciutat atenent les demandes del seu personal i destinant els recursos necessaris per a garantir-ne l’actualització de les instal·lacions respecte la seva connectivitat digital; la seva climatització; les millores d’accessibilitat; així com altres mesures que es considerin necessàries”.

 

Com ha exposat el regidor de TriasxBCN, “Barcelona disposa d’una nombrosa xarxa de centres cívics, un total de cinquanta-dos, i que són uns equipaments molt ben valorats pels veïns de la capital catalana”. Concretament, els centres cívics són el tercer servei públic millor valorat per la ciutadania, com demostra l’Enquesta de Serveis Municipals 2023 (després dels Bombers de Barcelona i la xarxa de biblioteques públiques), amb una puntuació de 7,3 sobre 10.

 

“Hem fet una ronda de visites intensiva pels centres cívics, i hem detectat necessitats que creiem oportú traslladar, com serien millores en el manteniment de les instal·lacions, actualització de la climatització; també parlant amb el personal, ens fan arribar demandes reiterades per millorar les seves condicions laborals ajustant-les a la realitat de les tasques que desenvolupen”, ha dit. Joan Rodríguez Portell, que ha celebrat l’acceptació del prec per part de l’executiu municipal, ha afirmat que “els espais de cultura viva, els ateneus i centre cívics són el trident de la cultura popular que ens agrada cuidar i cal que hi apostem”.

 

De la seva banda, la regidora Joana Ortega ha defensat un altre Prec de TriasxBCN per escatir el futur del Pavelló d’Itàlia, i saber el perquè del canvi d’opinió del Govern socialista quan fa només uns mesos va assegurar que el volia mantenir per utilitzar-lo com a equipament esportiu, i ara anuncia que el tirarà a terra perquè ha descobert que ocupa un espai amb la qualificació de zona verda, i sobretot què pensa oferir com a alternativa a les entitats i clubs que ara el fan servir.

 

El text del prec demanava al govern municipal “que aclareixi la situació en què es troben les entitats esportives que fan ús del Pavelló Italià (temporalitat, calendari, futur emplaçament) i que farà per complir allò promès amb les entitats esportives (nou emplaçament o requalificació)”.

 

“Barcelona té necessitat d’equipaments esportius”, ha assegurat la regidora Ortega, que ha explicat que el seu grup va celebrar el compromís del govern de Comuns i del PSC, del 2022, que dins el nou projecte de Fira de Barcelona, el Pavelló Italià quedaria en mans municipals i es destinaria a entitats esportives, “però, en aquell moment, ja vam advertir que l’anunci no tenia futur si no anava acompanyat d’una Modificació del planejament per compensar la qualificació de sòl verd per sòl d’equipament”.

 

“Tot i les nostres advertències, dos mesos abans de les eleccions, el govern va convocar un acte de portes obertes i va celebrar el futur equipament esportiu, en el que va ser un acte plenament electoralista”, ha relatat Joana Ortega; que ha afegit que la setmana passada, al Consell de Barri de Font de la Guatlla, es va anunciar que “s’enderrocaria perquè estava en sòl qualificat de verd, com ja els havíem advertit, i deixarà les entitats en una situació complicada”.  

 

El govern ha acceptat el Prec, Ortega ho ha agraït i ha afegit que no es torni a repetir, perquè “no poden prometre coses que no estan segurs després de poder fer”.

 

Barcelona, 14 de novembre de 2023

Documents descarregables:

Nota de Premsa

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt