Reclamem millorar la coordinació i cooperació entre els cossos policials que operen a Barcelona per fer front a la multireincidència

El portaveu del grup municipal de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, assegura que no té sentit que una policia tingui dificultats per accedir a les bases de dades d’una altra perquè “cal compartir informació i intel·ligència”

El Grup de Trias per Barcelona ha reclamat avui millorar la coordinació i cooperació entre els cossos policials que operen a Barcelona per fer front a la multireincidència. El portaveu del grup municipal de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha assegurat que no té sentit que una policia tingui dificultats per accedir a les bases de dades d’una altra perquè “cal compartir informació i intel·ligència”.

Aquest matí s’ha celebrat la segona sessió de la Comissió d’Estudi no Permanent que, a petició del Grup Municipal de Trias per Barcelona, cerca el consens a l’Ajuntament per acordar reformes legals per a fer front a la multireincidència delictiva i reduir el temps de l’enjudiciament de delictes lleus. En aquesta sessió s’ha comptat amb la participació d’experts institucionals. Els intervinents han estat:  

  • Per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’intendent Juan Guzmán, cap de la Unitat d’Investigació.
  • De la Delegació del Govern de l’Estat a Catalunya, Juan Venegas Nieto, responsable de la Seguretat de la Delegació.
  • De la Sindicatura de Barcelona, David Bondia, el Síndic de greuges de Barcelona.
  • Del Col•legi d’Advocats de Barcelona (ICAB), Emilio Zegrí, advocat.
  • Del Cos de Mossos d’Esquadra la intendenta coordinadora d’Investigació a Barcelona, Sònia Rius.

La Fiscalia i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) han declinat participar tot i estar convidats.

El portaveu del grup de TriasxBCN i president de la comissió, Jordi Martí Galbis, ha agraït les intervencions dels compareixents i la qualitat de les seves pñropostes, “en prenem bona nota”.  Martí ha afirmat que per fer front a la multireincidència delictiva, més enllà de tenir més recursos, cal la coordinació i cooperació policial. “És necessari millorar els protocols de coordinació i cooperació dels cossos policials que operen a Barcelona, especialment del cos dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana”, ha exposat Martí, tot afegint que no s’entén que un cos policial tingui dificultats per accedir, per exemple, a les bases de dades o càmeres d’un altre cos, “cal compartir informació i intel·ligència”.

Jordi Martí ha afegit que cal que el conveni entre els dos cossos policials, que s’ha de actualitzar, “aprofundeixi en aquesta col·laboració tan necessària, perquè”, com ha recordat, “la inseguretat és la primera preocupació dels barcelonins des de fa 9 anys, i la multireincidència és un dels aspectes que influeix en la inseguretat.   

L’objecte d’aquesta comissió és estudiar les reformes legislatives que cal impulsar per a poder cobrir dos objectius: reduir dràsticament el fenomen de la delinqüència multireincident vinculada sobretot a la comissió de determinats il·lícits penals (furts, robatoris amb intimidació), i aconseguir l’enjudiciament dels delictes lleus en els terminis previstos per la Llei. La implementació d’aquestes reformes legislatives, que afectarien bàsicament al Codi Penal i a la Llei d’Enjudiciament Criminal, així com la planta judicial, són fonamentals per a aconseguir la reducció tant de la taxa de criminalitat, com de la percepció d’inseguretat per part de la ciutadania.

La pròxima sessió de treball, amb les compareixences d’experts d’altres àmbits fetes a proposta dels grup polítics, se celebrarà el divendres, 24 de maig.

 

Barcelona, 16 de maig de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt