Reclamem lideratge a l’alcalde Collboni per evitar l’excessiva regulació que entorpeix la iniciativa ciutadana i posa fre a l’activitat econòmica

El grup de Trias per Barcelona aposta per una reforma normativa per modernitzar i agilitzar el marc regulador municipal

El Grup municipal de Trias per Barcelona ha reclamat avui lideratge a l’alcalde Jaume Collboni per evitar l’excessiva regulació que entorpeix la iniciativa ciutadana i posa fre a l’activitat econòmica a la ciutat. El grup de TriasxBCN aposta per una reforma normativa per modernitzar i agilitzar el marc regulador municipal.

Avui s’ha celebrat la segona sessió de la Comissió no permanent d’estudi sobre la simplificació, agilitat administrativa i la revisió normativa per tal d’eliminar tots aquells tràmits redundants o innecessaris i reduir el temps d’espera als ciutadans per accedir als serveis públics, especialment de l’àrea d’urbanisme, social i habitatge, així com els emprenedors, autònoms i empresaris en l’inici i l’expansió d’activitats econòmiques. En aquesta sessió han comparegut:  

  • Alfredo Galán, catedràtic Dret Administratiu, UB
  • Paula Ortí, cap de l’Àrea de Millora de la Regulació de la Generalitat de Catalunya
  • Susana Ferrer, vicedegana de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona
  • Manuel Mallo, director dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Barcelona
  • Joan Anton Rodríguez, director de l’Àrea de Règim Jurídic de l’Ajuntament de Barcelona

En nom de TriasxBCN hi ha intervingut el regidor Ramon Tremosa, que ha assegurat que “cal revisar normatives, simplificar tràmits i evitar excessiva regulació que entorpeix la iniciativa ciutadana i posa fre a l’activitat econòmica. Sempre serem a favor de facilitar aquesta tasca; i per aquest motí reclamem el lideratge de l’Alcalde Collboni”.

Tremosa ha recordat que la llei de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica, permet desplegar la finestreta única i els AUPEUS. “Aquests conceptes han de formar part del debat social i han de ser una prioritat des de poder municipal”, ha dit.

Ramon Tremosa ha valorat alguns aspectes de l’administració municipal, com l’Institut Municipal d’Hisenda (IMH), “és modèlic i imitat a molts llocs, per exemple, més del 955 dels rebuts de l’IBI estan domiciliats, això és alta eficiència”. Però contraposa al cas de l’IMH amb altres processos a l’Ajuntament, i ha citat la darrera enquesta del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya respecte a la tramitació de llicències (2020-2021) i que situa l’obtenció de llicències d’obra en una mitjana de 8,2 mesos, fet que comporta un augment de 3,1 mesos respecte a les dades de l’enquesta anterior, i que un 31% de les llicències triguen entre 6 i 12 mesos i un 19% més de 12 mesos.

“És una trava que hauríem de poder millorar i tant de bo aquesta comissió serveix per desllorigar-ho”, ha conclòs.

 

Barcelona, 5 de juliol de 2024

ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt