Instem l’alcalde Collboni a reclamar al Govern Sánchez el traspàs de diversos equipaments de la ciutat encara propietat de l’Estat

El grup TriasxBCN també reclamarà al Consell Plenari de divendres vinent un informe d’avaluació del funcionament del Servei d’Atenció Domiciliària

El Grup Municipal de Trias per Barcelona instarà l’alcalde Jaume Collboni a reclamar al Govern de Pedro Sánchez el traspàs de diversos equipaments de la ciutat que encara són propietat de l’Estat. El grup de TriasxBCN també reclamarà al Consell Plenari de divendres vinent un informe d’avaluació del funcionament del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

El portaveu, Jordi Martí Galbis, i la portaveu adjunta, Neus Munté, han presentat aquest matí en roda de premsa les iniciatives que el grup municipal de Trias per Barcelona defensarà al Consell Plenari de l’Ajuntament, que se celebrarà divendres vinent. Martí ha iniciat la seva intervenció criticant “la poca iniciativa i poc impuls del govern en minoria de Collboni: només cal veure l’ordre del dia, la major part del seu contingut té a veure amb les iniciatives de l’oposició. Aquesta vegada només presenten una mesura de govern…, ben poca cosa”.

L’ordre del dia, ha explicat, sí que inclou l’aprovació definitiva de l’Ordenança de Terrasses de Barcelona, “la resta no van tirar endavant per manca de capacitat del govern, i aquesta es podrà aprovar perquè vam exercir la responsabilitat que ens pertoca pel bé de Barcelona”.

Martí Galbis ha explicat que la proposició de TriasxBCN, que ell mateix defensarà, se centra en equipaments de titularitat del govern de l’Estat que, “o tenen uns usos amb els que no hi estem d’acord o alguns que no tenen ús”. Hi ha hagut diferents iniciatives els darrers anys per demanar la cessió d’aquests espais, i ha recordat el regidor de Trias per Barcelona el cas de l’Edifici de Correus, a baix de tot de la Via Laietana, que “havia de ser cedit, però acabarà sent una compra”. Martí ha assenyalat que “l’actual escenari polític, amb el govern central liderat pel PSOE i el govern de la ciutat en mans del PSC, hauria de donar avantatges a la ciutat”.

Per tot això, la proposició que defensarà Jordi Martí reclama:

“Que el govern municipal insti i acordi amb el govern de l’Estat, dins del marc de la Comissió bilateral entre les ambdues administracions, i durant aquest mandat, el traspàs dels següents actius que l’Estat té a la ciutat de Barcelona:

  • El traspàs de la propietat de la caserna del Bruc.
  • El traspàs de la propietat de la Prefectura de Via Laietana.
  • El traspàs de la propietat dels locals buits de la Seguretat Social.
  • El traspàs de la propietat del Palau de Duana”.

El mateix Martí Galbis defensarà un prec dirigit a l’alcalde Collboni amb el qual li reclamarà que “lideri les polítiques de seguretat de la ciutat de Barcelona tal i com acorda la Carta Municipal, que això s’ha de fer en constant diàleg amb el Departament d’Interior per buscar solucions polítiques i millorar les dades delinqüencials amb una millor coordinació entre els dos cossos policials, tot activant els mecanismes per tal de redactar un nou Conveni de col·laboració entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra”.

“Aquesta és una crisi molt negativa per la ciutat, té a veure amb com es gestiona la seguretat a la ciutat, la principal preocupació de la ciutadania. Hi ha una greu crisi institucional entre els màxims responsables de garantir la seguretat a Barcelona, l’alcalde i el seu govern, i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya”. “No es pot admetre una situació tan delicada amb un tema tan sensible com és la cooperació policial. Els cossos de seguretat fan molt bona feina i no han de tenir impediments dels polítics per coordinar-se i donar el millor servei a la ciutadania. Demanem que facin allò que no han fet darrers mesos per solucionar aquesta crisi institucional”, ha reclamat.

La portaveu adjunta Neus Munté, de la seva banda presentarà un altre prec que reclama: “Que el govern municipal presenti en el termini d’un mes als grups municipals un informe d’avaluació del SAD, a partir de l’auditoria feta per una empresa externa, que inclogui:

– Valoració de les persones usuàries del SAD, quantitatives i qualitatives.

– Valoració de les empreses adjudicatàries dels 4 lots sobre el funcionament del sistema de ‘superilles socials’.

– Tipologia de nous professionals que s’han incorporat al SAD, tal i com es va anunciar en el moment d’aprovació del plec.

– Cursos que han realitzat en horari laboral les persones treballadores.

– Valoració de com s’ha ajustat l’import econòmic de la licitacio a la realitat del desenvolupament del servei”.

Com ha explicat avui la pròpia Neus Munté, el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) és el segon contracte més important de l’Ajuntament de Barcelona, després del de la neteja, amb un pressupost d’uns 200 milions d’euros, i que atén a 24.000 usuaris, persones i famílies en situació de vulnerabilitat o exclusió social. En el darrer plec de prescripcions tècniques del seu contracte de licitació, que es va aprovar l’any 2020 i que està actualment vigent, s’establia que es podrien realitzar auditories externes sobre el seu funcionament a càrrec d’una empresa independent. “En el mandat passat, el govern municipal, el de Colau i Collboni, es va comprometre a elaborar aquestes auditories; i les hem demanat, però sempre hem rebut el silenci per resposta”, ha dit Munté. “I ho demanem de nou perquè hem rebut queixes d’usuaris i les seves famílies d’un servei que és massa sensible, que entra a casa de les persones”.

Munté també ha explicat que s’està negociant l’aprovació d’una declaració institucional per intensificar el compromís de l’Ajuntament amb el poble d’Ucraïna, fent una crida al diàleg i la pau, i advocant per una resolució diplomàtica que posi fi a la invasió, quan estan a punt de complir-se dos anys de la invasió russa a Ucraïna, que ha deixat, d’acord amb Nacions Unides, més de 10.000 civils morts (novembre de 2023) i més de 6,3 milions de desplaçats (gener de 2024).

Barcelona, 23 de gener de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt