Trias constata el fracàs de Collboni que avui ha perdut la confiança dels regidors dels Comuns i del PP que el van fer alcalde

El president del grup de TriasxBCN afirma que l’executiu municipal no pren decisions perquè està a les ordres de Salvador Illa i de Pedro Sánchez, i segueix els interessos de PSC i PSOE, i això perjudica la ciutat de Barcelona

El president Grup Municipal de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha constatat avui el fracàs de Jaume Collboni que avui ha perdut la confiança dels regidors dels Comuns i del PP que el van fer alcalde el mes de juny passat i confirma que hi ha un govern dèbil. El president del grup de TriasxBCN ha afirmat que l’executiu municipal no pren decisions perquè està a les ordres de Salvador Illa i de Pedro Sánchez, i segueix els interessos de PSC i PSOE, i això perjudica la ciutat de Barcelona.

Aquest matí s’ha celebrat una sessió extraordinària del plenari del Consell Municipal per plantejar una qüestió de confiança a l’Alcalde vinculada a l’aprovació definitiva dels Pressupostos 2024. Xavier Trias ha assenyalat que s’ha arribat a aquest ple degut al fracàs de l’actual govern municipal i el  de l’Alcalde Collboni, “que ara mateix només treballa per mantenir-se a la cadira”.  

Xavier Trias ha afirmat que, des de la tardor passada, se sap que el govern es plantejava, com a primera opció, aprovar els pressupostos d’aquest any 2024 amb una qüestió de confiança. “És un mecanisme que ja han fet servir altres alcaldes, com jo mateix o Ada Colau; però estàvem en altres condicions, havíem guanyat les eleccions”, amb la legitimitat d’haver estat elegits alcaldes perquè encapçalaven la llista més votada. “Vostè va guanyar l’alcaldia per la confiança que en aquest plenari li van donar els regidors dels Comuns i del PP, però avui perd aquesta confiança. I Això és un fracàs”.

El cap del grup de TriasxBCN ha retret Collboni que fa dos dies assegurava que “no s’han de posar les cadires per davant de les polítiques”. “I vostè no es posa ni vermell. Vostè sí que ha jugat a les cadires!”. Trias ha afegit que avui, Jaume Collboni era pioner en dos aspectes: “és el primer alcalde que presenta una qüestió de confiança sense haver guanyat les eleccions”, i perquè “és la primera vegada que es presenta una qüestió de confiança durant el primer any de mandat”. “És la mostra més evident i absoluta del fracàs i del seu aïllament polític, i també posa en evidència com va ser investit. I ara ho paga”.

“Avui no es voten els pressupostos de l’Ajuntament pel 2024, divendres passat la majoria destacada d’aquest Ple els va tombar. Avui votem si l’Alcalde Collboni té la confiança d’aquest Plenari. I la perdrà, perquè no té la confiança de ningú més, només del grup d’Esquerra Republicana”, ha assenyalat Trias, i de qui ha lamentat, aquests últims, els seu gir, en recordar que els republicans van fer un acord amb ell que fins i tot els va portar a votar Trias com a Alcalde.

El cap de TriasxBCN s’ha preguntat “què farà el govern al llarg dels tres anys que queden de mandat, faran una pròrroga l’any que ve?”. “Un govern ha de ser fort, i avui demostren que són un govern feble. Quan es perden votacions és que es té un govern dèbil”, ha reblat.

Xavier Trias ha afegit que Barcelona i la seva situació és molt important per la ciutat i també per Catalunya i per l’Estat, i ha retret al govern que no prengui decisions: “no en prenen perquè el seu interès, en el moment actual, no és Barcelona, avui el seu interès està posat a la Generalitat i a l’Estat, està posat a les ordres de Salvador Illa i de Pedro Sánchez, del PSC i del PSOE. Aquesta és la realitat i això perjudica la ciutat de Barcelona”.

Finalment, ha afegit que el seu grup ha estat disposat a seure amb el govern per dialogar i intentar arribar a acords, “però vostès no volen perquè estan a les ordres d’altres, són dependents!”.

L’Alcalde Jaume Collboni ha perdut la qüestió de confiança a la qual s’ha sotmès al Ple municipal, pels vots en contra de tots els grups, excepte el d’ERC. La llei que regula aquest mecanisme disposa que si en 30 dies naturals els grups de l’Ajuntament no aconsegueixen acorda una moció de censura amb la majoria absoluta de vots al Ple, automàticament s’aproven els pressupostos municipals i l’Alcalde es manté en el càrrec   

 

Barcelona, 27 de març de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt