Pla de promoció comercial a l’entorn del Mercat de l’Abaceria de Gràcia

Al Plenari del Consell de Gràcia d’aquest mes de desembre, l’executiu del PSC accepta la proposició de TriasxBCN, i també dos precs, un perquè  la Biblioteca Jaume Fuster iniciï un Pla Pilot com a centre de referència per infants i famílies amb pluridiscapacitat, i un altre per fer de l’Avinguda de Vallcarca un eix verd i cívic

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Gràcia ha acordat amb el govern de Jaume Collboni dur a terme un pla de promoció comercial a l’entorn del Mercat de l’Abaceria. Al Plenari del Consell de Gràcia d’aquest mes de desembre, l’executiu del PSC accepta la proposició de TriasxBCN, i també dos precs, un perquè la Biblioteca Jaume Fuster iniciï, durant l’any 2024, un Pla Pilot com a centre de referència per infants i famílies amb pluridiscapacitat, i un altre per fer de l’Avinguda de Vallcarca un eix verd i cívic.

El plenari de Gràcia, presidit per la regidora Victòria Alsina, i que es va celebrar ahir dilluns, el grup de Trias per Barcelona, amb Carme Lleó, com a consellera i portaveu, i la resta de consellers municipals, Olga Fargas, Xavi Farrés, Jordi Folch, Elisenda Graell i Marc Ventura, va aconseguir que el Govern municipal acceptés les tres iniciatives presentades. La proposició, defensada per Xavier Farrés, es va aprovar per unanimitat i acorda:

“Que el govern del districte de Gràcia dugui a terme un pla de promoció comercial que inclogui:

  1. Executar el Pla de Suport al Comerç dels entorns del Mercat de l’Abaceria Central, que va ser aprovat a instàncies del Grup Municipal de Junts per Catalunya (Trias per Barcelona) a la comissió d’Economia de l’Ajuntament de Barcelona del passat dimecres 15 de novembre, que inclou ajuts econòmics (com els 50.000€ de dinamització econòmica entre els períodes del 2018 al 2022) per les entitats dinamitzadores dels eixos comercials pels prejudicis de les obres de llarga durada, així com campanyes de promoció i dinamització del comerç.
  2. Incloure de manera puntual el tram de Travessera de Gràcia entre Torrent de l’Olla i el carrer Bailèn per tal de sumar aquest eix comercial al projecte Obrim Carrers i afavorir que els veïns puguin passejar per la zona i participar de l’activitat comercial, sempre i quan no s’estigui treballant en l’obra del mercat de l’Abaceria i els estudis de la Guardia Urbana així ho permetin.
  3. Reforçar la neteja dels carrer Puigmartí, Mare de Déu dels Desemparats, Travessera de Gràcia i Torrijos durant el període d’obres.
  4. Garantir un punt de llum per l’eix comercial Travessera de Gràcia Centre durant les obres per tal de poder-ne fer ús a les activitats que aquest eix prepari, sempre i quan així ho sol·licitin.
  5. Informar a la propera comissió de comerç sobre el compliment de la normativa de façana per part del projecte del Nou mercat de l’Abaceria.
  6. Informar periòdicament als grups municipals de les afectacions de trànsit i les seves derivades degut a les obres del Mercat de l’Abaceria durant el 2023 i el 2024, per tal de poder cercar millores en cas de necessitat.”

El conseller de TriasxBCN va exposar que els comerciants dels entorns de la Travessera de Gràcia de la zona del Mercat de l’Abaceria Central de Barcelona fa anys que pateixen dificultats pel trasllat provisional dels venedors a la carpa del Passeig de Sant Joan. “El retard acumulat en la construcció del nou Mercat de l’Abaceria suposa greus perjudicis pel comerç de l’entorn”, i va destacar el paper clau del comerç pel Districte de Gràcia, “no sols per la seva aportació a la creació de riquesa, sinó també perquè crea  identitat i genera cohesió social entre els veïns i veïnes del territori, aporta seguretat als carrers i representa una  important aportació econòmica”.

De la seva banda, la consellera municipal Elisenda Graell, va adreçar un prec al govern, que va ser acceptat, i que reclamava: “Que el Districte de Gràcia conjuntament amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona creï una comissió de treball amb tots els agents implicats i les entitats de referència com és Nexe Fundació, per tal que la Biblioteca Jaume Fuster iniciï, durant l’any 2024, un Pla Pilot com a centre de referència per infants i famílies amb pluridiscapacitat”.

Com va assenyalar la consellera Graell, “l’accés a les biblioteques públiques del Districte de Gràcia per infants i famílies amb pluridiscapacitat encara no és possible, el districte no gaudeix d’una xarxa de serveis, programes i activitats per infants i famílies amb pluridiscapacitat”. “La Biblioteca Jaume Fuster ofereix una condicions arquitectòniques idònies per oferir aquest accés i al districte tenim una entitat de referència com és Nexe Fundació, que fa més de 40 anys que treballa amb la voluntat de millorar la qualitat de vida dels infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies i defensar els seus drets”, va exposar la consellera de Trias per Barcelona.

En un segon prec, defensat per la consellera-portaveu de TriasxBCN a Gràcia, Carme Lleó, i que l’executiu també va aprovar, acorda: “Que el Districte de Gràcia insti a l’Ajuntament de Barcelona a aplicar el MPGM en l’àmbit de l’avinguda de l’Hospital Militar – Farigola que afecta a l’Avinguda de Vallcarca; per a convertir, el més aviat possible, l’Avinguda de Vallcarca en l’eix verd i cívic anhelat per la major part dels veïns del barri, tot mitjançant els instruments urbanístics que l’adaptin i els procediments necessaris per executar-lo”.

Carme Lleó va recordar que l’any 2002 es va aprovar una Modificació del PGM que definia un nou planejament urbanístic per a l’Avinguda de Vallcarca, “un planejament que configurava un important eix verd, cívic i de vianants al barri de Vallcarca, tot vertebrant la connexió entre Collserola i Gràcia”. “Cal donar resposta a la major part dels veïns del barri que des de fa tant temps reclamen la conversió de l’Avinguda de Vallcarca en una via verda”, va reclamar la consellera de TriasxBCN.

 

Barcelona, 12 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt