Comprometem el Govern Collboni a avançar la campanya de prevenció d’incendis a Collserola per la sequera, sense esperar a la primavera

El grup de TriasxBCN també acorda amb l’executiu del PSC un altre Prec que l’insta a fer complir les lleis i ordenances municipals per prevenir episodis de vandalització dels béns públics i sancionar amb exemplaritat els responsables d’actes incívics organitzats i executats a la ciutat

 

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha compromès el Govern de Jaume Collboni a avançar la campanya de prevenció d’incendis a Collserola per la sequera, sense esperar a la primavera. El grup de TriasxBCN també ha acordat amb l’executiu del PSC un altre Prec que l’insta a fer complir les lleis i ordenances municipals per prevenir episodis de vandalització dels béns públics i sancionar amb exemplaritat els responsables d’actes incívics organitzats i executats a la ciutat.

El portaveu Jordi Martí  ha presentat un prec que demana: “Que el govern municipal avanci al màxim possible la precampanya i campanya de prevenció d’incendis forestals a la ciutat de Barcelona i que aquesta campanya de prevenció d’incendis i les seves mesures es mantinguin en actiu fins a la finalització d’aquest període de sequera”.

Martí ha explicat que la ciutat ha de fer front a una “situació colpidora i d’emergència, que ens afecta tots, i que els experts alerten que tot just comença”. “És per això que demanem que s’avanci el màxim possible el termini, en el sentit que marquin els tècnics, de la precampanya i campanya de prevenció d’incendis a la ciutat i a Collserola”, ha dit, que ha explicat que “fa tres anys que Barcelona i la resta de Catalunya pateixen una greu sequera, sequera que en el cas de Barcelona ha fet que les dades precipitació s’hagin vist reduïdes a la meitat, i totes les dades indiquen que aquesta situació no es revertirà properament”. “A Barcelona existeixen masses forestals d’importància a la Serra de Collserola. I la precampanya i campanya per la prevenció d’incendis no s’iniciaria, en principi fins a la primavera. Cal accelerar-ho”, ha conclòs Martí. El govern ha acceptat el prec

L’executiu del PSC ha acceptat un altre prec de TriasxBCN, presentat pel regidor Josep Rius, que acorda: “Instar el govern a fer complir les lleis i les ordenances municipals prevenint els episodis de vandalització dels béns públics i sancionant amb exemplaritat els responsables dels actes incívics organitzats i executats per grups”.

Com ha assenyalat el regidor, “la realitat fa necessari aquest prec; la ciutadania continua percebent la manca de seguretat i l’incivisme com un greu problema”.

Josep Rius ha explicat que en els darrers mesos hi ha hagut diversos casos sobre greus fets incívics, des de macro-incursions amb pintades al metro, a festes il·legals a les clavegueres, o augment de les queixes per ‘botellots’… “Es posa en risc la seguretat de les persones, dels vigilants, la convivència a la ciutat, es perjudica mobiliari urbà i serveis i tot plegat projecta molt mala imatge de la ciutat”, ha dit.

El regidor de TriasxBCN ha afegit que “la gent està cansada de que es tolerin aquests actes i que quedin impunes”. “Cal acabar amb la connivència de passats governs municipals, fer un canvi de rasant i fer complir les ordenances”, ha assenyalat Josep Rius, que ha agraït l’acceptació del prec per part de l’executiu.

 

Barcelona, 14 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt