Collboni és un irresponsable per tornar a presentar a tràmit els pressupostos pel 2024 sense acord ni consens

El portaveu del grup de Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis,  assegura que la capital catalana “no només necessita un pressupost, necessita un pressupost pactat políticament i lligat a un govern, amb unes prioritats polítiques i pressupostàries pactades, i això no existeix”

El Grup municipal de Trias per Barcelona ha qualificat l’Alcalde Jaume Collboni d’irresponsable per tornar a presentar a tràmit els pressupostos pel 2024 sense acord ni consens. El portaveu del grup de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis,  ha assegurat que la capital catalana “no només necessita un pressupost, necessita un pressupost pactat políticament i lligat a un govern, amb unes prioritats polítiques i pressupostàries pactades, i això no existeix”.

El portaveu del grup Municipal de Trias per Barcelona, Jordi Martí, ha valorat aquest migdia d’urgència l’anunci de l’alcalde Jaume Collboni que torna a iniciar els tràmits per intentar aprovar els pressupostos municipals del 2024, amb la convocatòria d’una sessió extraordinària de la Comissió d’Economia i Hisenda dimarts de la propera setmana, tot reconeixent que no ha fet cap canvi respecte a la proposta del passat mes d’octubre, que va haver de retirar per manca de suport.

“Ens sorprèn aquest anunci, és inesperat, atès que s’espera d’un alcalde, i d’un govern responsable, que quan es presenta un pressupost tan important com és el de la ciutat de Barcelona tingui els suports necessaris”, ha assenyalat el portaveu, que ha afegit que “creiem que no és responsable presentar una proposta que no ha estat negociada ni consensuada, almenys amb nosaltres que som el primer grup de l’ajuntament i els guanyadors de les eleccions”.

Jordi Martí ha assegurat que “Barcelona necessita un pressupost, per tirar endavant molts projectes que necessita la ciutat i la ciutadania; però no només necessita un pressupost, també necessita un pressupost pactat políticament i   lligat a un govern amb unes prioritats polítiques i pressupostàries pactades, i això no existeix”.

El portaveu de TriasxBCN ha instat l’alcalde Collboni “a tirar endavant un govern que afronti els reptes de la ciutat, un govern fort, estable i cohesionat; amb un pressupost pactat i negociat correctament”. De cara al tràmit de la setmana vinent, ha afegit Martí Galbis que “si no hi ha cap moviment de Jaume Collboni, no podrem donar suport a la tramitació d’aquest expedient”.

Preguntat sobre si Barcelona pot ser moneda de canvi respecte l’aprovació d’altres pressupostos a d’altres administracions, ha afirmat, contundent, que “Barcelona mai pot ser moneda de canvi respecte a altres negociacions que es produiran en altres àmbits. No serem naïfs a l’hora de negar que hi ha un context polític, però no podem vincular un acord a Barcelona a altres qüestions que es produeixen en altres taulers polítics”.  

 

Barcelona, 14 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt