Votem contra el pressupost 2024 de Collboni perquè no suposa cap millora respecte el que va retirar fa cinc mesos

El regidor Ramon Tremosa lamenta que el PSC mai ha tingut la voluntat real de pactar amb TriasxBCN, denuncia que s’ha perdut el temps i que tota la responsabilitat és de l’Alcalde, que és incapaç en solitari de superar els errors de l’anterior etapa comuns-socialistes

 El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha votat avui en contra del pressupost 2024 de Jaume Collboni perquè no suposa cap millora respecte el que va retirar fa 5 mesos i titlla l’alcalde de “Colau bis”. El regidor Ramon Tremosa ha lamentat que el PSC mai ha tingut la voluntat real de pactar amb TriasxBCN, denuncia que s’ha perdut el temps i que tota la responsabilitat és de l’Alcalde, que és incapaç en solitari de superar els errors de l’anterior etapa comuns-socialistes

Aquest matí s’ha celebrat a l’Ajuntament una sessió extraordinària de la Comissió d’Economia i Hisenda, en la qual s’ha sotmès a votació inicial la proposta de pressupost municipal per al 2024, una proposta que el govern va haver de retirar de l’ordre del dia de la mateixa Comissió del passat mes d’octubre en comprovar que no comptava amb el suport necessari per tirar endavant. Avui, gràcies al vot favorable d’ERC i Barcelona en Comú, el pressupost supera el tràmit i s’inicia el període d’exposició pública. En nom del grup de Trias per Barcelona ha intervingut el regidor Ramon Tremosa, per argumentar el seu vot en contra.

“El govern”, ha exposat el regidor Tremosa, “diu que aquest és el pressupost que la ciutat necessita, però és pràcticament igual que el que es va presentar fa cinc mesos. Si tan bo és ara, per què el van retirar fa cinc mesos? No veiem valor afegit nou respecte el pressupost que el govern va presentar i retirar fa cinc mesos. Hem perdut el temps i tota la responsabilitat és de l’alcalde”.

Tremosa ha denunciat que actualment hi ha una doble negociació: “el PSC votarà el pressupost a ERC a la Generalitat, malgrat els flagrants incompliments amb el de l’any passat; i, avui, ERC votarà el pressupost municipal al PSC, malgrat els incompliments dels darrers anys”. El regidor de TriasxBCN ha afegit que “ERC té tot el dret a pactar amb qui vulgui, però s’hauria de dir abans de les eleccions, si no es frau electoral i desafectació política massiva”, i ha recordat que Xavier Trias en campanya, va dir que podia pactar tant amb ERC, ho va fer amb Ernest Maragall, com amb el PSC. “Però el PSC mai ha tingut interès real a pactar amb nosaltres, que tenim voluntat de negociació, com ho vam demostrar amb l’ordenança de terrasses”, ha afirmat el regidor.

“Barcelona és una ciutat dinàmica, encara ho és, però l’Ajuntament segueix paralitzat i el govern monocolor del PSC és incapaç de superar errors de l‘anterior etapa Colau-Collboni”, ha afirmat Tremosa, que ha afegit que “governar és molt diferent de ser al govern. ‘Governar’ vol dir tenir una actitud activa, voler transformar i canviar les coses que no han funcionat; i ‘ser al govern’ vol dir tenir actitud passiva, resignada i esperar que les coses passin o no”. “Amb el rumb que porten no es corregeixen les errors de l’etapa anterior”, ha exposat.

Finalment, el regidor ha remarcat que “Collboni s’ha presentat tres vegades i no ha guanyat mai, ara córrer el risc de ser Colau bis”. Tremosa també s’ha adreçat al PP, que amb el seu vot va permetre que Jaume Collboni fos alcalde: “‘disfruten lo votado’ amb el seu ‘antes roja que rota 2.0’”; i a ERC li ha recordat que “han passat de deu regidors a cinc fent d’escolanets del govern Colau-Collboni, tant de bo no segueixin amb aquesta línia”.

 

Barcelona, 20 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt