Arrenquem al Govern Collboni un acord per simplificar la càrrega administrativa i facilitar la relació entre ajuntament, ciutadania i actors econòmics i socials

El regidor Ramon Tremosa, que ha defensat la proposició que ho reclama al Plenari del Consell Municipal, alerta que “Barcelona és una ciutat dinàmica, però l’ajuntament va darrere del dinamisme de la ciutat”

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha arrencat avui al Govern de l’Alcalde Jaume Collboni un acord per simplificar la càrrega administrativa i facilitar la relació entre ajuntament, ciutadania i actors econòmics i socials. El regidor de TriasxBCN Ramon Tremosa, que ha defensat la proposició que ho reclama al Plenari del Consell Municipal, ha alertat que “Barcelona és una ciutat dinàmica, però l’ajuntament va darrere del dinamisme de la ciutat”.

En el consell plenari de l’Ajuntament de Barcelona d’aquest mes de febrer, que  s’ha iniciat amb un minut de silenci en record de les víctimes de l’incendi al barri del Campanar de València, el regidor Ramon Tremosa ha defensat una proposició del grup municipal de TriasxBCN, finalment transaccionada amb el govern del PSC en relació als terminis en que s’han d’enllestir els seus compromisos, que acorda:

“Instar el govern municipal a portar a terme totes les accions necessàries per reduir i simplificar la càrrega administrativa, modernitzar el funcionament de l’administració i facilitar la relació entre ajuntament, ciutadania i actors econòmics i socials, i fer-ho com a mínim amb les següents accions:

  1. Elaborar un informe d’avaluació de resultats del Pla Barcelona Fàcil, que sigui analitzat i debatut en la comissió informativa d’Economia i Hisenda del mes de juny de 2024.
  2. Durant el mes de juliol de 2024, presentar una nova mesura de govern dirigida a simplificar i modernitzar l’administració de l’ajuntament.
  3. Presentar durant el mes de juny de 2024 un informe amb calendari i terminis per completar el desplegament de la Finestra Única Empresarial.
  4. Presentar durant el mes de juny de 2024 un Pla de Xoc, amb proposta d’acció, reforç de recursos humans i tècnics, i simplificació del procediment, per a la concessió de llicències -d’obres i d’activitats econòmiques-.
  5. Aprovar, durant el mes de maig, un nou procediment de concessió de subvencions, especialment adreçat a donar resposta als projectes de les entitats de petit format -tal i com reclama l’informe del Síndic- i a promoure la figura del conveni o contracte-programa amb aquelles entitats especialment del Tercer Sector que subsidiàriament fan tasques que supleixen les mancances de l’administració.
  6. Desenvolupar un pla de visibilització i promoció de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) com l’espai de referència per a l’emprenedoria i els autònoms de la ciutat, on s’hi puguin adreçar per informar-se i fer els tràmits d’interès empresarial.
  7. Potenciar els PAE (punts d’atenció a l’emprenedor) com a centres d’orientació de les iniciatives emprenedores, posant a la seva disposició el Servei d’Emprenedoria de Barcelona Activa.
  8. Impulsar un pla de xoc per tal de reduir de manera dràstica la llista d’espera en l’atenció en els Punts d’Atenció a les Dones (PIAD), en el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) i reduir, també, el temps d’espera per a primeres visites per les principals gestions en els Punts d’Assessorament Energètic de la ciutat.
  9. Coordinar millor els districtes per atendre millor ciutadania i entitats, respondre en els terminis més breus possibles, i evitar disfuncions i homogeneïtzar criteris.
  10. Promoure els mecanismes de participació real de la ciutadania en la presa de decisions.”

Com ha assenyalat Tremosa, els darrers anys el govern municipal ha anat presentant i llançant diferents projectes i propostes que tenien com a objecte modernitzar i definir un nou model econòmic i de relació amb empreses, entitats i ciutadania, com  Barcelona Green Deal, Barcelona React… “Han estat grans anuncis, però poques concrecions, poca implementació i menys avaluació. Ara, després de vuit mesos de govern en minoria, ens presenten noves propostes també sense concretar”, ha denunciat Tremosa.

El regidor de TriasxBCN ha afegit que “el funcionament de l’Ajuntament respecte a la ciutat no millora”, i ha posat com a exemples la darrera enquesta del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya respecte a la tramitació de llicències “i que situa l’obtenció de llicències en una mitjana de 8 mesos, un augment de 3 mesos respecte de les dades de l’enquesta anterior”; el fet que l’obertura d’activitats econòmiques no se sap quant pot durar; els tràmits a les Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) “sovint s’allarguen setmanes”; o que Barcelona va ser la darrera ciutat en incorporar-se a la finestreta única empresarial (FUE) “i encara cal acabar el seu desplegament”.

La iniciativa s’ha aprovat amb el suport de Trias per Barcelona, BCN en Comú, ERC i el PSC; mentre que PP i Vox s’han abstingut. Tremosa ha agraït els suports i ha afegit “Barcelona és una ciutat dinàmica, encara, però l’ajuntament va darrere del dinamisme de la ciutat. Hi ha diferència entre governar o senzillament estar al Govern”. “Tenim un govern en minoria, amb vocació de permanència i ens temem que els càlculs electorals tenen impacte en la marxa del govern de la ciutat”, ha conclòs el regidor Ramon Tremosa.

 

Barcelona, 23 de febrer de 2024

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt