Acordem amb el Govern Collboni un nou full de ruta en polítiques de seguretat que ha de permetre revertir el fracàs dels darrers 8 anys en aquest àmbit

El portaveu del grup municipal de TriasxBCN, Jordi Martí Galbis, ha presentat al Consell Plenari una proposició que compromet la convocatòria de la Junta Local de Seguretat per aprovar el Pla de Seguretat 2024-2027, i també augmentar els recursos de la Urbana, seguir augmentant el nombre d’agents de policia local, incrementar la coordinació amb Mossos, entre d’altres mesures

El Grup Municipal de Trias per Barcelona ha acordat avui amb el govern de Jaume Collboni un nou full de ruta en polítiques de seguretat que ha de permetre revertir el fracàs dels darrers 8 anys en aquest àmbit. El portaveu del grup municipal, Jordi Martí Galbis, ha presentat al Consell Plenari celebrat avui a l’Ajuntament de Barcelona, una proposició que compromet la convocatòria de la Junta Local de Seguretat per aprovar el Pla de Seguretat 2024-2027, i també augmentar els recursos de la Urbana, seguir augmentant el nombre d’agents de policia local, incrementar la coordinació amb Mossos, entre d’altres mesures.

Jordi Martí Galbis ha defensat una proposició, que s’ha aprovat amb els vots de TriasxBCN, l’executiu del PSC, i els grups de PP i VOX, i l’abstenció de Comuns i ERC, que acorda: “El Consell Plenari insta el govern municipal a:

  1. Convocar una sessió extraordinària de la Junta Local de Seguretat amb l’objectiu d’aprovar el Pla de Seguretat 2024-2027 i per impulsar mesures addicionals per lluitar contra l’increment dels fets delictius registrats a Barcelona.
  2. Convocar per a una reunió en la primera quinzena de gener els grups municipals de l’Ajuntament per analitzar les dades recollides en el Baròmetre municipal un cop aquest s’hagi publicat en la seva segona onada.
  3. Donar continuïtat a les convocatòries d’agents de la Guàrdia Urbana fins arribar als 4000 efectius el 2027, d’acord amb els criteris de reposició de les plantilles de policies locals que es derivin de les legislacions pressupostàries d’aplicació a nivell de l’estat.
  4. Presentar davant la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior del mes de març un informe que detalli els requeriments per tal d’ampliar els mitjans materials dels agents de la Guàrdia Urbana amb els elements del tot necessaris per a les unitats especialitzades com la UREP. Aquest informe haurà de ser elaborat per la Prefectura de la Guàrdia Urbana.

Exigir el compliment del compromís en seu parlamentària del Govern de la Generalitat pel que fa a l’ampliació de la plantilla de mossos d’esquadra destinats a Barcelona, fins arribar a l’increment de 600 agents.

  1. Incrementar la coordinació amb el Cos dels Mossos d’Esquadra en aquelles zones de la ciutat on es produeixen més fets delictius.
  2. Planificar operatius mixtes GUB-ME a la xarxa de transport públic, incloent tant els accessos com a les andanes i a l’interior dels combois i vehicles.
  3. Impulsar la creació d’una Comissió d’Estudi no permanent, a constituir el primer trimestre de 2024, amb l’objectiu de debatre i acordar les modificacions legislatives necessàries per tal de lluitar amb eficàcia contra la multirreincidència i altres fenòmens delictius.
  4. Instar el govern de l’estat a impulsar la revisió dels diferents marcs legals vigents amb l’objectiu de reduir dràsticament els clubs cannàbics atenent a raons de salut pública, seguretat i convivència.”

Martí Galbis ha explicat que s’ha presentat la proposició, finalment transaccionada amb el PSC, amb la màxima voluntat de consensuar els continguts, “volem que les mesures que proposem  es vagin desplegant en els pròxims mesos i anys perquè hi hagi una reversió real de la inseguretat a la ciutat”. Com ha destacat el portaveu, “la inseguretat s’ha cronificat com a primera amenaça pels veïns, tal com es desprèn del darrer Baròmetre, on destaca que el 27,7% consideren la inseguretat com la principal preocupació”.

Les propostes, ha explicat Martí Galbis, volen ser “el full de ruta per portar el canvi real i deixar enrere el què ha passat darrers 8 anys. Les receptes d’aquests últims anys no serveixen per limitar o reduir l’impacte negatiu de la inseguretat”. “La situació no és gens positiva”, ha dit el portaveu de TriasxBCN, tot recordant que el 2015, en el mandat de l’alcalde Xavier Trias, la inseguretat se situava en la setena posició en les preocupacions dels barcelonins, “ara és la primera causa de preocupació i això no són percepcions”.  

Martí Galbis ha agraït el suport dels grups que han  permès aprovar la iniciativa i ha afegit, per les al·lusions d’ERC, que “el conformisme i el bonisme no ens porten enlloc”.

 Barcelona, 22 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt