Al Plenari del Consell de Sant Martí, l’executiu del PSC accepta dos precs de TriasxBCN i es compromet a fer el manteniment necessari de l’equipament dels Frontons de Bac de Roda i a informar públicament de l’estat d’aplicació en què es troben les iniciatives presentades per l’oposició i aprovades en els Consells de Districte

El Grup Municipal de ‘Trias per Barcelona’ a Sant Martí ha acordat amb el govern de Jaume Collboni a tramitar un pla d’usos de la columna vertebral de l’eix comercial del Clot-Camp de l’Arpa. Al Plenari del Consell de districte de Sant Martí, l’executiu del PSC ha acceptat dos precs de TriasxBCN i s’ha compromès a fer el manteniment necessari de l’equipament del Frontons de Bac de Roda i a informar, públicament, de l’estat d’aplicació en què es troben les iniciatives presentades per l’oposició i aprovades en els Consells del Districte.

En el ple del districte del mes desembre, celebrat ahir dijous, el grup de Trias per Barcelona a Sant Martí, amb Maria Arenillas com a consellera portaveu, i els consellers municipals Miquel Alonso, Marc Garrido, Sergi Matas i Albert Ricart, va assolir prou suports per aprovar la proposició, i el govern va acceptar també els dos precs presentats.

La proposició, defensada pel conseller Albert Ricart i aprovada per unanimitat, acorda: “Que el Govern Municipal del Districte de Sant Martí, amb la col·laboració de l’Eix Clot, considerat el tercer eix més potent de Barcelona, iniciï i realitzi durant el proper any 2024 un pla d’usos de la columna vertebral de l’associació comercial del Clot-Camp de l’Arpa”.

Com va assenyalar Ricart, els barris del Clot-Camp de l’Arpa tenen un important teixit comercial, “aquest teixit comercial es veu descompensat en algunes zones i també hi ha zones on la intensa activitat comercial conviu amb l’habitatge”. El conseller de TriasxBCN va afegir que “als barris del Clot i Camp de l’Arpa s’hi podia gaudir de molt petit comerç de proximitat autòcton de la zona, però que lamentablement ha anat minvant en nombre”. Ricart va celebrar l’aprovació de la iniciativa i va afegir que “estarem pendents de com avança el tema”.

En el primer Prec, defensat per la consellera portaveu de TriasxBCN al districte, Maria Arenillas, demanava “que el Govern Municipal del Districte de Sant Martí faci el manteniment necessari de l’equipament del Frontons de Bac de Roda, instal·lant noves lames a l’estructura metàl·lica que fa de visera a la façana, amb la finalitat d’evitar l’entrada d’aigua de pluja i l’enlluernament del sol, retornant amb aquesta intervenció la seguretat a la pista de joc”.

Com va explicar Arenillas, el mes de març passat, a conseqüència d’unes fortes ventades, es van desprendre unes lames de la visera que cobreix la façana dels Frontons Municipals de Bac de Roda. Un cop comunicat l’incident per part del gestor, des del Districte de Sant Martí es va anar a supervisar l’equipament i es va decidir retirar totes les lames de la façana degut al seu deteriorat estat. “En quedar la façana completament desprotegida, quan plou l’aigua envaeix el camp o, en determinades hores dels dies clars, el sol enlluerna els jugadors i no els deixa veure la pilota, podent-se produir accidents per ambdues circumstàncies”, ha advertit la consellera de TriasxBCN.

El Districte de Sant Martí es va comprometre a instal·lar un nou cobriment en substitució del material retirat, “ara reclamem que es faci el manteniment necessari”, va dir Arenillas. El govern va acceptar el prec, però amb el condicionant que no hi ha diners i que fins que no s’aprovi el nou pressupost no es podrà fer la reposició. Arenillas ho va agrair i va afegir “farem seguiment del pressupost i estarem en contacte amb el gestor”.

Finalment, el conseller Sergi Matas, va presentar un segon prec de TriasxBCN que reclamava: “Que el Govern Municipal del Districte de Sant Martí informi públicament, en l’òrgan que consideri convenient i amb una periodicitat màxima de dos mesos, de l’estat d’evolució en què es troben les iniciatives presentades per l’oposició i aprovades en els Consells de Districte”.

Com va destacar el conseller Matas, durant els dos últims mandats ha sigut habitual que el contingut aprovat de les iniciatives presentades per l’oposició al Consell de Districte de Sant Martí posteriorment no es porti a terme, i no se’n  donava cap explicació. “Amb el prec demanàvem dos mesos, però després de transaccionar amb el govern, que demanava una periodicitat de 6 mesos i que s’informaria en els Consells de Districte, es va acordar fer-ho cada 4 mesos”, va indicar Matas, que va agrair l’acceptació, i va afegir que vetllaria pel seu compliment.

Barcelona, 15 de desembre de 2023

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
Print
ÚLTIMES NOTÍCIES
TEMÀTIQUES
SEGUEIX-NOS!
Desplaça cap amunt